Förberedelser för vintern

Samarbete

Vi på klockfeber går snart in i en aktiv vintersäsong där vi hoppas på att snön skall göra att våra pulsklockor kommer fram och att vi får ut och arbeta, leka och åka runt lite i snön.

Att snön faller påverkar alla personer lika, och vissa av oss gillar det väldig mycket, vissa andra förknippar det med en hel del arbete och andra tycker bara att det är kallt. Att mycket snö är något positivt för oss som gillar och åka skidor runt om i Sverige varesig det kommer till längdskidor eller utförsåkning är ingen tvekan om. Och för oss klocknördar är det ett ypperligt tillfälle att testa våra riktiga sportklockor ute i fält, kanske du har skaffat dig en pulsklocka med massvis av funktioner eller köpt dig en riktigt cool färgglad G-shock som du bara vill ta coola bilder på i snön.

Men för oss som gillar snön väldigt mycket är det också viktigt förstå att det påverkar vårt samhälle, och våra byggnader en hel del. Snön skapar otroligt tryck på våra tak, det skapar risk för isbildning och fara för de som går under de höga husen där snön kan falla med enorm fart.

Därför vill vi passa på och slå ett slag för snörasskydd till våra fastigheter runt om i landet. Dessa skydd som ni kan läsa mer om skyddar inte bara mot snöras och kan skapa kontroll för fastighetsägarna, utan de fyller även funktion ur ett taksäkerhetsperspektiv. Det kan nämligen även agera fotfäste vid arbete med mera.

Snörasskydd

Här bredvid syns en bild på vad det är vi pratar om, något som man kan ha sett om man varit uppe på tak eller kanske till och med ifrån håll. En liten svart metallkonstruktion med väldigt mycket funktion.

Vi hoppas att med denna artikel utbilda er läsare om något som berör betydligt många men som inte alla kanske besitter kunskap om idag, och dessa typer av tekniska installationer är typiskt något sådant.