Pulsklocka bäst i test 2024 – Bästa pulsklockan

För dig som söker efter pulsklocka bäst i test 2024 kan vi rekommendera att du läser igenom vem som är vinnare av den bästa pulsklockan. Vi går igenom de omåttligt populära varumärken inom kategorin pulsklockor såsom FOSSIL, Garmin, Amazfit, Hama och Xiaomi. Läs mer

1. Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar Edition – Pulsklocka bäst i test

Garmin Fenix 6 Pro

Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar Edition är korad till den bästa pulsklockan och landar därmed på nummer ett av vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Spåra alla dina träningsaktiviteter
 • Lyssna på musik med Spotify och Bluetooth
 • Stöd för Garmin Pay

Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar Edition är ett perfekt verktyg för idrottaren och äventyraren med avancerade GPS-funktioner, aktivitetsspårning och pulsmätning med VO₂ max-värden.

Sportklockan mäter alla möjliga typer av aktiviteter med hög noggrannhet och loggar t.ex. tider, avstånd, plusvärden och annat som sedan presenteras i appen Garmin Connect (iOS och Android).

Avancerade GPS-funktioner med bl.a. skidkartor, klättringsbanor, golfbanor, vägnavigering och topografikartor över hela Europa.

Batteritid: upp till 34 dagar

Förenklar vardagen med inbyggt Spotify med plats för upp till 2000 låtar samt stöd för kontaktlös betalning med Garmin Pay.

2. Garmin Instinct 2X Solar

Garmin Instinct® Grafit 45mm

Garmin Instinct 2X Solar får plats nummer två i vårt pulsklocka bäst i test 2024 och framtagen för att tåla de allra tuffaste miljöerna.

Den är tillverkad efter den amerikanska militärens standard för värme-, stöt- och vattentålighet (klassad till 100 meter).

Pulsklockan har även en inbyggd 3-axlad kompass och barometrisk höjdmätare plus stöd för flera globala system för satellitnavigering (GPS, GLONASS och Galileo) hjälper till att spåra i mer krävande miljöer än med enbart GPS.

Batteritid: upp till 14 dagar

Ha koll på din puls, aktivitet och stress, och träna med förinstallerade aktivitetsprofiler.

3. FOSSIL Smartwatch Gen. 6

FOSSIL Smartwatch Gen. 6

FOSSIL Smartwatch Gen. 6 (44 mm) får plats nummer tre i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

Fossil Gen 6 är en klocka fullmatad med funktioner, tillverkad med en boett och ett armband i tonat stål, vilket ger klockan ett snyggt utseende. 

Den har ett rostfritt stålarmband, högtalarfunktionalitet, ökad lagringskapacitet och smarta batterilägen för att förlänga batteriets livslängd i flera dagar.

Eftersom klockan har 3 ATM certifiering kan du med lätthet ta med den i poolen ha på dig dig den i duschen.

Batteritid: upp till 24 timmar

Denna pulsklocka drivs av det populära operativsystemet Wear OS från Google, vilket innebär att den är kompatibel med både iPhone- och Android -telefoner.

4. Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 5 får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Registrera pulsen under gympasset
 • Lyssna på musik med Spotify och Bluetooth
 • Stöd för Garmin Pay

Garmin Vivoactive 5 är den perfekta kompanjonen för gymmet och vardagen med bland annat GPS, vätskekontroll, avancerad sömnregistrering och pulsmätare med syremättnadssensor.

Pulsvärden och annat presenteras sedan i appen Garmin Connect (iOS och Android). Förenklar vardagen med inbyggt Spotify med plats för upp till 500 låtar samt stöd för kontaktlös betalning med Garmin Pay.

Batteritid: upp till 11 dagar

Hjälper även med avslappningspåminnelser och andningsövningar under stressiga dagar, menscykelspårning och energiövervakning under träningspasset.

5. Amazfit Band 7

Amazfit Band 5

Amazfit Band 7 får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Analyserar sömn och stressnivåer
 • Mäter puls och blodsyrenivåer
 • 15 dagars batteritid

Amazfit Band 7 är ett smidigt aktivitetsarmband som inte bara håller koll på hälsan under träning men också under resten av dagen med stressmätning, sömnanalys och 24/7-pulsmätning.

Håller inte bara koll på pulsen men även blodsyrenivåer, ett viktigt värde för hälsomätning.

Batteritid: upp till 15 dagar

Med Alexa inbyggt kan du få svar på frågor direkt på handleden, och den färgstarka skärmen visar tydligt notifikationer från mobilen.

6. Garmin Forerunner 45

Garmin Forerunner 45

Garmin Forerunner 45 får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Registrera pulsen under löprundan
 • Styr musiken direkt på klockan

Garmin Forerunner 45 är ett perfekt verktyg för löparen med GPS som hjälper till att mäta tempo, distans, intervaller med mera. Smidig aktivitetsspårning av t.ex. cykling och yoga samt löpning på t.ex. löpband och trappmaskin.

Pulsvärden och annat presenteras sedan i appen Garmin Connect (iOS och Android). Förenkla vardagen med t.ex. styrning av musikuppspelningen i mobilen.

Batteritid: upp till 7 dagar 

Hjälper även med avslappningspåminnelser och andningsövningar under stressiga dagar och energiövervakning under träningspasset.

7. Amazfit GTR 3 Pro

Amazfit GTR 3 Pro

Amazfit GTR 3 Pro får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Ultra HD AMOLED Display
 • Hälsoöverblick – 24/7
 • 12 dagars batteritid

Amazfit GTR 3 Pro är en pålitlig, mångsidig och avancerad smartklocka som finns där för dig oavsett om du ska till jobbet, gymmet eller ut med vänner. Håll dig informerad med den otroligt högupplösta och ljusstarka skärmen.

Batteritid: upp till 12 dagar

Få koll på hälsan 24/7 med avancerade sensorer som mäter alla viktiga värden under dagen – och natten.

8. Amazfit GTS 2 Mini

Amazfit GTS 2 Mini

Amazfit GTS 2 Mini får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Ultralätt och slimmad design
 • GPS, puls- och blodsyremätare
 • 14 dagars batteritid

Amazfit GTS 2 Mini är en stilren smartklocka som fyllts med samma smarta funktioner som sin storebror men i en mindre förpackning. Den tydliga skärmen presenterar allt du kan tänkas behöva under dagen och är inramad i en diskret och slitstark aluminiumram.

Batteritid: upp till 14 dagar

Perfekt för en aktiv livsstil med GPS, puls- och blodsyremätare (SpO2) för att få full koll på kroppen och hälsan. Designad för extra lång batteritid – håller igång i 2 veckor per laddning!

9. Garmin Venu Sq Music

Garmin Venu Sq Music

Garmin Venu Sq Music får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Mät puls och belastning
 • Plats för 500 låtar med Spotify
 • Garmin Coach och sportappar

Garmin Venu Sq Music är ett perfekt verktyg för löparen med GPS som hjälper till att mäta puls, syremättnad i blodet, tempo, distans, intervaller med mera.

Batteritid: upp till 6 dagar

Med plats för 500 låtar via Spotify är klockan perfekt för den som vill lämna mobilen hemma under löpturen. Synka Spotify, andra streamingtjänster och data direkt tack vare inbyggt wifi i klockan.

10. Amazfit Bip U Pro

Amazfit Bip U Pro

Amazfit Bip U Pro får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Stor och färgstark HD-skärm
 • GPS, puls- och blodsyremätning
 • Över 60 träningslägen

Amazfit Bip U är ett perfekt tillbehör för att komma igång med träning och mätning av hälsan. Klockan mäter bland annat puls och blodsyrenivå samt sömnkvalitet och stressnivåer och sammanställer datan på ett smidigt sätt i hälsosystemet PAI.

Batteritid: upp till 9 dagar

Välj mellan över 60 träningsaktiviteter och ta en simtur utan oro med 5 ATM vattentålighet. Bip U Pro har även inbyggd GPS samt inbyggd röstassistent (Amazon Alexa).

11. Hama Fit Watch 6900

Hama Fit Watch 6900

Hama Fit Watch 6900 får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Pulsmätning och GPS vid handleden
 • Svett- och vädertålig (IP68)
 • Stor och färgstark touchskärm

Håll koll på din dagliga aktivitet enkelt med Hama Fit Watch 6900. Mäter steg, distans, sömn, kaloriförbränning och puls. Inbyggd GPS håller koll på löprundorna öven utan mobilen, och en färgstark skärm med flera val av urtavlor och ställbar ljusstyrka.

Batteritid: upp till 5 dagar

Styr musiken och kameran i mobilen och få notifikationer från alla dina favoritappar. Håll koll på din puls 24 timmar om dygnet: kontinuerlig pulsmätning även under perioder av vila och sömn.

12. Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi Mi Band 6

Xiaomi Mi Band 6 får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Större och skarpare AMOLED-skärm
 • Mäter både puls och syrenivåer
 • 30 olika träningslägen

Mi Band 6 är ett kompakt aktivitetsarmband som hjälper dig med både träning och vardagssysslor. En kombinerad PT och bästa vän som inte bara håller koll på puls och blodsyrenivåer med mera under träningen, men också hjälper dig med sömnen och stress.

Batteritid: upp till 19 dagar

Mi Band 6 har en 49% större skärm än föregångaren, så notifikationer och meddelanden från mobilen är ännu lättare att läsa.

13. Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55 får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • För alla – oavsett nivå
 • GPS och pulsmätning
 • Upp till 2 veckors batteritid

Se dig själv som en löpare. Forerunner 55 är den lättanvända GPS-smartklockan som uppmuntrar till löpning och en hälsosam livsstil. Med ett enkelt tryck på en knapp kan du börja sin löpning eller promenad och tracka sin tid, distans, hastighet, tempo och puls direkt från din handled.

Batteritid: upp till 14 dagar

Med GPS spåras turen på karta. Garmin Forerunner 55 bjuder på upp till 2 veckors batteritid, så du slipper ladda så ofta.

14. Amazfit T-Rex Pro

Amazfit T Rex Pro

Amazfit T-Rex Pro får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • Militärstandard MIL-STD-810G
 • Strömsnål GPS med hela 40 h batteritid
 • 18 dagars batteritid vid vanlig användning

Amazfit T-Rex Pro, uppföljaren till populära T-Rex, är en tålig smartklocka som fyllts med flera smarta funktioner för såväl träning som till vardags.

Klockan är utrustad med en 1,3″ HD Amoled-display som omsluts av en slitstark metallram av militärstandarden MIL-STD-810G som är vattentålig ner till 100 m.

Batteritid: upp till 18 dagar

BioTracker2 mäter puls och blodsyremättnad under aktiviteterna och GPS-modulen tillsammans med 100 sportlägen gör T-Rex Pro till en perfekt träningskompis och vardagsassistent.

15. Amazfit GTR 3

Amazfit GTR 3

Amazfit GTR 3 får nästa plats i vårt pulsklocka bäst i test 2024.

 • HD AMOLED-display
 • Hälsoöverblick – 24/7
 • 21 dagars batteritid

Amazfit GTR 3 är en pålitlig, mångsidig och avancerad smartklocka som finns där för dig oavsett om du ska till jobbet, gymmet eller ut med vänner. Håll dig informerad med den otroligt högupplösta och ljusstarka skärmen.

Batteritid: upp till 21 dagar

Få koll på hälsan 24/7 med avancerade sensorer som mäter alla viktiga värden under dagen – och natten.

Hur du hittar den bästa pulsklocka för dina behov

När du ska köpa en pulsklocka är det viktigt att titta på vad du själv behöver. Behöver du en klocka med GPS för att spåra din rutt? Behöver du en klocka som helt ersätter din smartphone? Eller är enklare modeller tillräckliga? Titta på vilka funktioner du vill ha i din pulsklocka och jämför sedan olika modeller.

Det finns ett stort utbud av pulsklockor på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för just dig. Ta hjälp av våra tester och guider, så att du enkelt kan hitta rätt pulsklocka för dina behov.

De olika egenskaperna hos pulsklockor

När du jämför pulsklockor kommer du möta ett stort utbud av olika egenskaper. De flesta pulsklockor är idag utrustade med GPS, så att du enkelt kan spåra din rutt när du springer eller går. Andra saker som kan vara bra att tänka på är om klockan har en pulsmätare, vilken typ av batteri den har och hur lätt den är att använda.

En av de viktigaste egenskaperna hos en pulsklocka är GPS-funktionen. Denna funktion gör det möjligt för dig att spåra din rutt när du springer eller går, och se hur långt och snabbt du har sprungit. GPS-funktionen är även användbar för att se hur lång tid det tar för dig att gå en viss sträcka, och för att planera framtida träningspass.

En annan viktig egenskap är förstås pulsmätaren. Denna funktion gör det möjligt för dig att mäta din puls när du tränar, och se till att du håller ett bra tempo. Pulsmätare är särskilt användbara för löpare och cyklister, men även för andra som vill träna regelbundet.

När du väljer pulsklocka är det också bra att titta på batteritiden. De flesta pulsklockor har idag en mycket bra batteritid, men det finns även modeller som drar mer batteri. Titta på hur länge klockan kan användas utan att behöva laddas och jämför sedan med andra modeller.

Notera att vissa pulsklockor har olika smarta batterilägen som kan användas för att optimera batteriet användning och som gör att batteriet håller en längre period utan att laddning behövs.

Hur du använder en pulsklocka för att förbättra din träning

En pulsklocka är ett mycket användbart träningsredskap, och det finns många olika sätt att använda den för att förbättra din träning. Det viktigaste är att du använder den på ett sätt som passar just dig, och som gör att du kan nå dina träningsmål.

En av de bästa sätten att använda en pulsklocka är för att mäta och spåra din aktivitet. Klockan kan hjälpa dig att se hur mycket du rör dig under dagen, och det finns olika sätt att använda den för att göra det. Du kan till exempel ladda ner en app som hjälper dig att spåra din aktivitet, eller du kan använda klockans inbyggda funktioner för detta.

Det finns även olika sätt att använda pulsklockan för att förbättra din träning. Du kan till exempel använda den för att mäta och spåra din aktivitet, eller du kan använda den som en coach för att hjälpa dig att nå dina träningsmål. Oavsett vad ditt mål är, så finns det en pulsklocka som passar just dig.

Köpguide – Saker att tänka på när du ska köpa pulsklocka

När du vill köpa en ny pulsklocka finns det några saker att tänka på. Den viktigaste faktorn du behöver tänka igenom noggrant är vad du behöver klockan till. Om du behöver en för att spåra din löpar- eller cykelrutt ska du se till att skaffa en modell med GPS. Om du vill använda klockan för att övervaka din puls under träning, se till att hitta en modell med inbyggd pulsmätare.

Ett annat viktigt övervägande är förstås batteritiden som vi har nämnt tidigare. De flesta pulsklockor har en bra batteritid, men det finns vissa modeller som håller längre än andra. Se till att välja en med en batteritid som passar dina behov.

Tänk dessutom på hur lätt klockan är att använda. Vissa modeller är mer användarvänliga än andra. När du har tänkt igenom allt detta, är det dags att börja jämföra olika pulsklockor och hitta den som passar dig bäst.

I vår köpguide hittar du mer information om de olika typerna av pulsklockor, och vi rekommenderar ett par bra modeller för olika behov.

Vanliga frågor och svar om pulsklockor

Vad är en pulsklocka?

En pulsklocka är en typ av bärbar digitalklocka, som ofta även kallas för smartklocka eller smart watch, som registrerar och övervakar din hjärtfrekvens och andra vitala värden under träning eller fysisk aktivitet.

Varför skulle jag vilja ha en pulsklocka?

Det finns ett antal anledningar till varför du kanske vill ha en pulsklocka. Kanske letar du efter ett sätt att följa dina framsteg under träningspasset eller vill se till att du håller en hälsosam hjärtfrekvens. Pulsklockor kan också vara till hjälp för dem som tränar inför ett lopp, eftersom de kan hjälpa dig att ta tempot och hålla dig inom den önskade pulszonen.

Hur använder jag en pulsklocka?

Pulsklockor är enkla att använda, och det finns olika sätt att göra det. De flesta modeller har inbyggda funktioner som kan hjälpa dig att spåra din aktivitet under dagen eller träningspasset, och de flesta har också pulsmätare för att övervaka din hjärtfrekvens. Det finns även appar och program som du kan ladda ner för att integrera med klockan, om du vill ha mer avancerade funktioner.

Vad är det bästa sättet att använda en pulsklocka?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom det bästa sättet att använda en pulsklocka varierar beroende på dina behov och mål. Att använda en pulsklocka för att övervaka din aktivitet och dina framsteg under träning är dock ett av de vanligaste och mest effektiva sätten att använda den. Om du dessutom vill använda en pulsklocka för att mäta din puls, se till att hitta en klocka med inbyggd pulsmätare.

Kan en pulsklocka hjälpa till med träningsmålen?

Ja, en pulsklocka kan hjälpa dig att uppnå dina träningsmål genom att övervaka din puls och andra vitala värden under fysisk aktivitet. På så sätt kan du hålla dig inom den önskade pulszonen för den aktivitet du utför. Dessutom är många pulsklockor utrustade med funktioner som håller koll på din dagliga aktivitetsnivå och dina framsteg.

Vilken arm ska jag ha en pulsklocka på?

Det spelar ingen roll vilken arm du använder. Bär bara pulsklockan på den arm som du vanligtvis bär en klocka på.

Vilken pulsklocka ska man välja?

Pulsklockor är tillgängliga för alla träningsnivåer och sportformer. Från de allra enkla, ofta anpassade för löpning, till multisportklockor med lägen för egentligen alla sporter du kan tänka dig. Ett smart tips är att läsa tester innan självbestimmar vilken nivå och budget du ska placera dig pengar på.

Varför ska man träna med en pulsklocka?

För en nybörjare är det spännande att registrera dina träningspass med din nya pulsmätare och se hur du förbättrar dig med tiden. För mindre erfarna träningsentusiaster är en pulsmätare idealisk för att träna intervaller, hålla sig inom ett visst tempo eller intervallträning.

Hur fungerar en pulsklocka?

Den primära funktion med en pulsklocka är förstås en pulsmätare (antingen inbyggd optisk pulsmätning eller via ett trådlöst pulsband) som mäter din puls. Du kan oftast även spela in dina träningspass vilket i själva verket fungerar som en vanlig tidtagningsfunktion. De flesta pulsklockor har även en inbyggd GPS som kan mäta exakt hur långt du har färdats, till exempel sprungit eller cyklat.

Hur kan en pulsklocka mäta pulsen?

Det vanligaste är optisk pulsmätning, vilket innebär att lysdioder “lyser” på dina blodkärl och mäter pulsen den vägen. Om du inte vill använda dig av optisk pulsmätning, kan du ofta koppla in ett trådlöst pulsband. Det fäster du över bröstet och kan då mäta din puls med små elektriska impulser.

Hur vet en pulsklocka att jag sover?

Det finns olika sätt för pulsklockor att avgöra om du sover. Vanligtvis kan klocka med hjälp av avancerad teknik anta att du sover baserat på en kombination av tiden på dygnet, hur stilla du är och hur din hjärtfrekvens varierar.

Finns det någon pulsklocka bäst i test som även passar för vardagsbruk?

Ja, många av de pulsklockor som rankas bäst i test 2024 kombinerar sportfunktioner med stilfull design, vilket gör dem perfekta för både träning och vardagsbruk.

Hur exakt är en pulsklocka?

Generellt sett är de flesta optiska pulsmätare klart godkända när det gäller noggrannhet, men de har ofta problem med snabba förändringar i pulsen, som under intervallträning. Pulsmätning vid handleden är också känsligare för att placeras på fel ställe eller vara för lös. Pulsband runt bröstet är mer exakta och klarar snabba förändringar bättre, men de är också svårare att placera fel.

Vilken är den bästa pulsklockan?

Den bästa pulsklockan är korad i detta bäst i test 2024 för pulsklockor och vinnaren är Garmin Fenix 6 Pro som landade på första plats.

Kan en pulsklocka bäst i test hjälpa mig förbättra min löpteknik?

Absolut, en pulsklocka bäst i test erbjuder ofta avancerade funktioner som spårning av löpsteg, kadens och andra biomekaniska data för att hjälpa dig förbättra din löpteknik.

Hur tränar jag med en pulsklocka?

Några exempel är att du kan hålla pulsen nere för att inte överanstränga dig. Eller så kan du träna i klassiska intervaller för att fokusera din träning på t.ex. uthållighet eller fettförbränning.

Vilken funktion är viktigast i en pulsklocka bäst i test för intervallträning?

För intervallträning är den viktigaste funktionen i en pulsklocka bäst i test möjligheten att anpassa och spåra olika träningsintervaller samt att ge noggrann pulsmätning.

Är GPS-noggrannhet avgörande för en pulsklocka bäst i test?

Ja, GPS-noggrannhet är mycket viktig i en pulsklocka bäst i test, särskilt för utomhusträning där noggrann spårning av rutt och hastighet är essentiell.

Vad bör jag titta på när jag väljer en pulsklocka bäst i test?

När du väljer en pulsklocka bäst i test, fokusera på faktorer som batteritid, pulsmätningens noggrannhet, vattentäthet och kompatibilitet med träningsappar.

Är pulsklockor bäst i test alltid dyrare än andra modeller?

Inte nödvändigtvis. Pulsklockor bäst i test finns i olika prisklasser och ofta får du betydande funktioner även i mer prisvärda modeller.

Kan en pulsklocka bäst i test även spåra sömn och återhämtning?

Ja, många pulsklockor bäst i test erbjuder avancerade funktioner för att övervaka sömnkvalitet och återhämtning, vilket är viktigt för en balanserad träning.

Hur viktigt är användarvänlighet hos en pulsklocka bäst i test?

Användarvänlighet är mycket viktig. En pulsklocka bäst i test bör vara enkel att navigera och anpassa efter dina personliga träningsbehov.

Finns det pulsklockor bäst i test som är anpassade för nybörjare?

Ja, det finns många modeller som är användarvänliga och idealiska för nybörjare, samtidigt som de erbjuder alla grundläggande funktioner som behövs.

Spelar design och storlek någon roll för en pulsklocka bäst i test?

Ja, design och storlek är viktiga faktorer. En pulsklocka bäst i test bör vara bekväm att bära under längre perioder och passa din stil.

Vi hoppas att denna artikel om Pulsklocka bäst i test 2024 har varit till hjälp för dig som är intresserad av att köpa en pulsklocka och vi rekommenderar dig varmt att köpa någon av de olika modeller som vi i har nämnt i vår köpguide.