Väckarklocka bäst i test – den ultimata köpguiden

När det gäller att köpa väckarklocka finns det numera så många olika alternativ på marknaden att det kan vara svårt att avgöra vilken som är bäst för dig.

Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig! I den här artikeln kommer vi att diskutera de olika funktioner som du bör titta efter när du köper en väckarklocka, samt lyfta fram några av de bästa på marknaden.

Så oavsett om du letar efter en ny väckarklocka eller bara vill lära dig mer om dem, läs vidare!

Väckarklocka bäst i test

1. Wake-up light Väckarklocka med trådlös laddning (bäst i test 2022)

Rubicson Wake-up light Väckarklocka med trådlös laddning

Den här väckarklockan är utformad för att hjälpa dig att starta dagen perfekt.

Den har en unik design och väcker dig långsamt med ett mjukt ljus som liknar solens ljus.

Klockan laddar också din telefon trådlöst över natten och kan användas som en sänglampa genom att röra vid bågen.

 • Unik design
 • Stegrande ljus
 • Trådlös Qi-laddning av mobilen

2. Väckarklocka med radio och bluetooth

Vackarklocka med radio och bluetooth

Med denna väckarklocka från JBL kan du vakna upp på rätt sida med en smart och snygg klockradio.

Välj mellan olika larmljud eller en radiostation som passar dina önskemål. Separata larm för dig och din partner.

Med Bluetooth-högtalaren kan du använda den trådlöst som en traditionell högtalare. Med USB-portarna kan du ladda dina enheter.

Med den mångsidiga scrollkontrollen och de tre dedikerade knapparna kan du spara dina favoritkanaler.

 • Kraftfullt ljud
 • Separata alarm
 • Mångsidigt reglage

När det gäller värde bör den bästa väckarklockan erbjuda högkvalitativa och praktiska funktioner. Den dyraste designen behöver inte vara den bästa. Det är viktigare än någonsin att förstå vad du betalar för.

Det finns många väckarklockor på marknaden, så vi har valt ut de mest övertygande med de bästa specifikationerna. Det gjorde vi genom att undersöka ett större antal möjligheter och välja modeller som i många fall har granskats tidigare och fått flera positiva omdömen.

Därefter koncentrerade vi oss på de väckarklockor som hade praktiska funktioner samtidigt som de hade en hög grad av användarvänlighet. Väckarklockan ska inte vara förbryllande. Du kommer att upptäcka ytterligare specifika kriterier i köpguiden, som finns längre ner på sidan.

Köpguide väckarklockor

När det gäller väckarklockor finns det många olika funktioner som du bör leta efter. Några av de viktigaste är storlek, typ av larm, användarvänlighet och om den har ett reservbatteri eller inte. Låt oss ta en närmare titt på var och en av dem!

 • Storleken är viktig. Eftersom du vill försäkra dig om att väckarklockan är tillräckligt liten för att få plats på ditt nattduksbord eller din byrå. Om den är för stor kan den ta upp för mycket plats och bli störande.
 • Typen av väckarklocka är också viktig. Vissa människor föredrar digitala alarm medan andra gillar analoga alarm. Det finns också några som kommer med olika ljud, så att du kan välja det som passar dig bäst.
 • Användarvänlighet är en annan faktor att ta hänsyn till. Du vill ha en väckarklocka som är lätt att ställa in och som inte kräver mycket ansträngning för att slå på och av. Annars kommer du att finna dig själv i att ständigt pilla med den och missa din väckarklocka på morgonen!

Dagens väckarklockor har i allmänhet fler funktioner än ett enkelt väckningslarm. Det finns olika sorters mer eller mindre sofistikerade versioner, beroende på dina behov. Trådlös mobilladdning, en tidsprojektor och ett viloläge är bara några av funktionerna.

När du bestämmer vilken väckarklocka som är idealisk för dig är det viktigt att ta hänsyn till de grundläggande egenskaperna och specifikationerna. Några av de viktigaste egenskaperna är en lång batteritid, ett behagligt alarm och en robust konstruktion.

Olika typer av väckarklockor

Det finns tre huvudtyper av väckarklockor på marknaden: digitala, analoga och ljudaktiverade.

 • Digitala väckarklockor är den vanligaste typen. De har en digital display och är lätta att ställa in. De har vanligtvis ett pip eller en elektronisk röst som väcker dig.
 • Analoga väckarklockor har en gammaldags urtavla med visare som rör sig. De är inte lika vanliga som digitala klockor, men vissa människor föredrar dem eftersom de är mindre påträngande och ger en mer avkopplande väckningsupplevelse.
 • Ljudaktiverade väckarklockor aktiveras av ljud. Det innebär att de bara går igång när de hör en viss ljudnivå, till exempel ljudet av din röst eller musik. Detta kan vara till hjälp om du gillar att sova med bakgrundsljud, eftersom det inte aktiverar väckarklockan i onödan.

Vanliga frågor kring att välja den bästa väckarklockan

Vilken storlek på väckarklocka ska jag köpa?

Du bör köpa en väckarklocka som är tillräckligt liten för att få plats på ditt nattduksbord eller din byrå. Om den är för stor kan den ta upp för mycket plats och bli störande.

Vilken typ av väckarklocka ska jag köpa?

Vissa människor föredrar digitala väckarklockor medan andra gillar analoga väckarklockor. Det finns också några som kommer med olika ljud, så du kan välja det som passar dig bäst.

Vilken är den enklaste väckarklockan att använda?

Du vill ha en väckarklocka som är lätt att ställa in och som inte kräver mycket ansträngning för att slå på och av. Annars kommer du att finna dig själv i att ständigt pilla med den och missa din väckarklocka på morgonen!

Hur länge håller väckarklockor?

En batteridriven väckarklocka håller i allmänhet i ungefär två år innan den behöver bytas ut. Vissa klockor är dock utrustade med ett reservbatteri som håller tiden och inställningarna vid ett eventuellt strömavbrott.

Hur stänger jag av min väckarklocka?

Det finns tre sätt att stänga av en vaken väckarklocka: snooze, avknapp eller koppla ur den. Vissa väckarklockor har också en funktion där om du inte stänger av den eller snoozar den, kommer larmet att gå av igen efter en viss tid.

Vad är snooze-funktionen?

En snoozefunktion på en väckarklocka gör att du kan fördröja larmet i några minuter, ofta tio minuter. Detta kan vara användbart om du vill ha lite mer tid på morgonen innan du behöver gå upp.