Exklusiva väckarklockor från enastående Båge & Söner 2024

Vi på Klockfeber har nöjet att presentera exklusiva väckarklockor från Båge & Söner. I början av 2024 hade vi förmånen att besöka detta svenska varumärke på deras kontor i centrala Stockholm.

Båge & Söner logo

I denna artikel ska vi därför ta och berätta om varumärket Båger & Söner samt dess produkter som vi fått möjlighet prova på och lära oss mer om.

En traditionell väckarklocka är något som är nytt för mig som vanligtvis använder min telefon som alarm, men efter dialog med grundaren Lisen Båge har jag aldrig varit mer inne på att kasta ut telefonen ur sovrummet och byta ut den mot en klassisk väckarklocka.

Introduktion till Båge & Söner

Båge & Söner grundades av Lisen Båge, inspirerad av minnen från barndomen och en längtan efter återhämtning och närhet i sovrummet.

Visionen är att skapa världens finaste väckarklocka, kombinerande tidlös design och moderna krav på kvalitet och funktion. Med inspiration från traditionellt klockhantverk, fokuserar Båge & Söner på detaljer och hållbara material.

Det berättade hon under vår konversation. En vision som verkligen återspeglas i deras exklusiva väckarklockor där inget lämnas åt slumpen.

Lisen Båge
Lisen Båge, grundare Båge & Söner

De exklusiva väckarklockorna – där design möter funktion

Båge & Söners exklusiva väckarklockor monteras för hand i Stockholm och är byggda av de absolut finaste materialen. Klockan är byggd av rostfritt stål, härdat mineralglas och premiumläder från Sverige.

Bara att lyssna på hur man valt ut Tärnsjö Garveri som leverantör är en berättelse i sig. De har nämligen en speciell garvningsmetod som man kallar vegetabilisk garvning som ger exceptionell kvalitet men väldigt liten miljöpåverkan vilket är häftigt.

Företagets hantverk kombinerar traditionella metoder med modern teknologi. Lädret appliceras likt gamla sadelmakares tekniker, medan delar tillverkas med avancerad teknik som CAD-modeller, 3D-print och CNC-bearbetning.

Varje klocka är reparerbar och byggd för att hålla generationer. Ett tänk som vi känner igen ifrån många av de stora klockhusen såsom Rolex som alltid jobbat efter att klockan ska kunna repareras och återställas till sin ursprungliga funktion och utseende.

The Classic Collection

Båge och Söner Forest-Dream-Front
Båge & Söner Forest-Dream

Det som Båge & Söner kallar sin “Classic Collection” är just en exklusiv väckarklocka med guldpläterat rostfritt stål.

Vår absoluta favorit av denna är just Forest Dream eftersom den gröna och guldiga färgen verkligen samspelar.

Sedan är en fin detalj att man fått till två olika gröna nyanser i tavlan, man har sunburst färgen i alarmdelen medan den yttre delen är matt grön, ett samspel man fått till väldigt väl.

The Steel Collection

Båge och Söner Afternoon-Delight-Front-1-1
Båge & Söner Afternoon-Delight

The Steel Collection är just det den heter, en variant på tidigare kollektion men med en bas i polerat rostfritt stål vilken ger den en annan framtoning.

Något nytt med denna modell är att den inre delen av tavlan har ett “wafer” mönster vilket ger den ytterligare lite av ett djup än de andra modellerna.

Båda kollektionerna kommer i flertalet olika färgsättningar på tavlor och index. Spana in deras hemsida för att se vilken exklusiv väckarklocka som skulle passa bäst hemma hos dig.

Close-up med The Northern Lights

Efter vårt besök hos Båge & Söner fick vi möjligheten att låna hem och testa deras fantastiska produkt för att kunna skriva så detaljerat som möjligt om dem. Väl där valde jag ut den som heter “Northern Lights” som min favorit.

Båge & Söner Exklusiva väckarklockor och Bordsur
Båge & Söner Exklusiva väckarklockor och bordsur

Hemma hos mig fick den en given plats som bordsur ovan på mina favoritklockböcker. Klockan är i en behändig storlek och även om soffan är en bit ifrån klockan så är den väldigt enkel att se tiden på, vilket har att göra med de polerade visarna samt konstrasterna mellan visaren och tavlan.

Båge & Söner Exklusiva Bordsur
Båge & Söner Exklusiva Bordsur

Det är en klocka som har varit väldigt kul att detaljstudera. Man känner verkligen i produkten att det är något extra. Desto närmare man spanar in tavlan desto finare blir den. Den mattablå färgen är verkligen riktigt stilrent emot resten av de polerade delarna av stål.

Att kunna läsa tiden mitt i natten

Båge & Söner Exklusiva väckarklockor lampan
Båge & Söner Exklusiva väckarklockor lampan

En väckarklocka måste man ju kunna läsa av tiden på även i ett mörkt sovrum. Därför har man en klassisk lampa som man enkelt tänder via knappen på sidan. Den har ett varmt ljus som gör den behaglig att starta även i de mörkaste rum.

Knapparna för funktionen

Båge & Söner Exklusiva väckarklockor baksida
Baksida höger
Båge & Söner Exklusiva väckarklockor närbild
Baksida vänster
Båge & Söner Exklusiva väckarklockor. kronan på sidan
Kronan på sidan

Klockan har fyra knappar med olika funktioner, en “krona” för att ställa in tiden snabbt och enkelt, en för alarmvisaren en för att sätta av eller på alarmfunktionen och den fjärde och sista för belysningslampan som också funkar som snooze knapp för den som gillar att kunna ligga och dra sig lite innan man går upp.

Min favoritdetalj är just det som den tredje bilden visar på klockan. Man har placerat snooze- och ljusknappen på höger sida, en liten flört till de klassiska armbandsuren som allt som oftast har kronan placerad vid index tre.

Båge & Söner som bordsur

En sak som jag som klocknörd funderat kring det senaste är hur jag läser av tiden hemma i lägenheten eller i mitt lilla kontor. Jag har ingen väggklocka och vill inte heller ha en då de väldigt sällan är lika snygga.

Båge & Söner Bordsur
Båge & Söner Bordsur

Lisen och Federico berättade då för mig under mitt besök att en hel del av deras kunder också använder dessa klockor som just bordsur eller bordsklocka.

Något som tilltalade mig direkt och som ni kunnat se på mina bilder precis så som jag använt min lånade Båge & Söner klocka vilket känns helt rätt.

Klockan passar perfekt som bordsur antingen på kontorsbordet eller på TV bänken ovan på ett par coffee table böcker som jag använt den. Där passar den perfekt och ger mitt lilla hörn den perfekta exklusiva touchen.

Personlig prägel – när klockan blir en gåva

Dessa exklusiva väckarklockor eller som jag gillar att se dem, bordsur är givetvis en perfekt present för den som vill ge bort något som håller över tid. Kanske den perfekta presenten till studenten eller konfirmationen?

Ska den ges bort som present kan de vara ett fint tillägg att låta Båge & Söner gravera klockan, allt för att sätta lite extra personlig prägel på den och göra att mottagaren aldrig glömmer bort vem som gav denna klocka många år efter att man fått den.

Exklusiva väckarklockor – det hållbara valet

Hållbarhet är idag en viktig fråga, och ett begrepp som har många synvinklar att ta hänsyn till. Men att produkter som håller över tid och går att reparera är otvivelaktigt något som är hållbart över tid. Ett arbete där vi tycker att Båge & Söner jobbar väldigt likt övriga klockvärlden med ett intresse att bevara det man skapat över lång tid.

Varumärket Båge & Söner

Produktkatalog som beskriver mer än bara produkten

Båge & Söner Exklusiva bordsur magazine
Båge & Söner magazine

I påsen jag fick med mig med klockan kom även ett magasin som man låtit producera. Magasinet är en riktig inspirationskälla när det kommer till design.

Den är fullspäckad med bilder på produkterna samt beskriver bakgrunden till Båge & Söner. Nedan ser ni ett axplock av bilderna ifrån magasinet.

Båge & Söner som bordsur
Båge & Söner magazine
Båge & Söner Exklusiva väckarklockor magazine
Båge & Söner magazine

Var kan man köpa en Båge & Söner klocka?

I Sverige finns det flertalet butiker som säljer klockorna, men även deras egen hemsida har samtliga produkter till salu.

Kan man använda Båge & Söners väckarklocka som bordsur?

Självklart, Båge & Söners klockor funkar minst lika bra som bordsur som väckarklocka. Trots dess ganska lilla storlek ser man tiden enkelt och tydligt bra på avstånd vilket gör den perfekt som bordsur.

Kan man anpassa klockor från Båge & Söner?

Ja, Båge & Söner erbjuder personliga gravyrtjänster för att ge klockorna en unik och personlig prägel, vilket gör dem till perfekta presenter.

Vilka kollektioner erbjuder Båge & Söner?

Båge & Söner erbjuder flera serier, däribland “The Classic Collection” och “The Steel Collection”, med varierande design och material för att passa olika smaker.

Vad är unikt med Båge & Söners väckarklockor?

Båge & Söners väckarklockor kombinerar tidlös design med moderna funktioner. De är handmonterade med kvalitetsmaterial som rostfritt stål, härdat mineralglas och premiumläder, vilket gör dem både hållbara och stilrena.

Klockfeber Artikel one pager