Baume & Mercier på Watches & Wonders 2024

Nästa besök som vi sett fram emot extremt mycket är besöket hos Baume & Mercier, ett märke som inte är alls lika känt i Sverige som många andra men som vi fått upp ögonen för rejält genom lite kompisar, och ser därför fram emot att berätta mer om vad de hittade på under mässan.

Besöket hos Baume & Mercier monter på Watches & Wonders 2024.

Baume Mercier Monter Watches and Wonders 2024
Baume & Mercier Monter Watches and Wonders 2024

Baume & Mercier har som alla andra byggt en rejäl monter och ligger mitt i gångstråket på mässan och efter att vi mött upp vår kontaktperson så gick vi tillsammans direkt till baren och tog in varinna glas Champagne och slog oss ner i en soffa.

Vi får under början av mötet en rejäl genomgång av märket och dess närvaro i skandinavien. Det är ett märke som senaste åren gjort en del riktigt bra släpp och har två tydliga flaggskeps modeller i form av Rivieran och Clifton. Två modeller som verkligen ger mycket klocka för pengarna i jämförelse med mycket annat idag.

Baume Mercier Riviera helguld
Baume & Mercier Riviera helguld

Efter vår sittning går vi tillsammans runt i montern och kollar på alla klockor som är snyggt placerade i coola ljussättningar. Ett sätt som gör att klockorna sitter väl placerade för ögat och upplevelsen men dock något som gjorde dem rätt svåra att fota.

Klockorna som Baume & Mercier släppte under Watches & Wonders 2024

Baume & Mercier lanserer Mats Zuccarello Limited Edition Riviera

Baume Mercier Hockey Colaboration
Baume & Mercier Hockey Colaboration

Under vårt möte fick vi se något så coolt som denna Limiterade Riviera modell ett specifikt samarbete för just den Norska marknaden i en hårt begränsad upplaga. Det är inget släpp för just denna mässa men ändå en av våra favoriter vi fick se från dem.

Full Gold Baume & Mercier Riviera

Baume Mercier Riviera helgulds
Baume Mercier Riviera helgulds

Baume & Merciers absolut coolaste släpp är ändå denna helgulds Riviera. Det är solklart en klockmodell som passar perfekt i solit guld och den coola något genomskinliga tavlan. Klockan har en helt unik design som ger oss lite av en vintage feeling och speciellt när den kommer i helguld blir den något alldles extra.

Att den kommer på läderband passar klockan och gör den lite mer “affordable” trots att de är en heltguldsklocka. Denna kan vi säga skapade ett extremt ha begär för oss.

Baume & Mercier

Perpetual Calendar

Riviera 10742
AUTOMATIC WATCH, PERPETUAL CALENDAR - 40MM
Riviera 10742

En av mässans snackisar ifrån Baume & Mercier är denna hårt limiterad Riviera med en evighetskalender funktion. Riktigt coolt släpp som verkligen visar på deras höga nivå när det kommer till deras urverk. Klockan kommer göras i 50 exemplar och gör sig riktigt bra på detta 40mm case och kommer kosta en liten slant över 200 000 SEK. Dyrt kan man tycka men väldigt prisvärt för att vara en Perpetual Calendar.

Baume & Mercier

Clifton Moon Phase

Baume & Mercier Clifton 10756
Baume & Mercier Clifton 10756

Märkets andra flaggskepsmodel är Clifton, och även om Rivieran tagit mycket fokus senaste tiden är detta min favoritmodell från Baume & Mercier.

Det är en modern dressad klocka med högsta möjliga standard på dess urverk tillsammans med Moon Phase komplikationen. Caset har också riktigt snygga diskreta luggar vilket gör den väldigt nätt och fin samt att bandstiften är något böjda gör att de får en fin modern touch.

Avslutande ord ifrån vårt möte med Baume & Mercier på Watches & Wonders 2024

Att träffa Baume & Mercier på mässan var väldigt lärorikt eftersom jag inte kan så mycket om historian sedan innan. Men också inspirerande då detta faktiskt är klockor som man tittar på och potentiellt skulle kunna ha råd med. Själv blev jag sugen på både en Riviera och Clifton även om det är just Clifton klockan som jag förknippar med Baume & Mercier och jag hoppas kunna äga en själv framöver.

Och som alltid stort tack till Baume & Mercier för att ni tog emot oss och ser fram emot följa märkets utveckling och att lära mig mer om dess resa hittils och framåt.