Oris på Watches & Wonders 2024

Vårt absoluta favoritmärke är Oris och faktiskt anledningen till att vi blev nedbjudna till mässan. Därför kommer vi givetvis att fokusera en hel del på Oris som vi vet levererat rejält nere på mässan tidigare, inte minst med deras Kermit ProPilot X som stal stora delar av showen förra året 2023.

Besöket hos Oris monter på Watches & Wonders 2024.

Oris Monter Watches & Wonders 2024 outside
Oris Monter Watches & Wonders 2024 outside

Oris monter är rejäl – precis som flera andra varumärken har man inte sparat på krutet. Montern är väldigt öppen, det är klockor överallt och möten sker i en öppen miljö. Något som speglar Oris mentalitet med ett väldigt avslappnad kul stil.

Oris Monter Watches & Wonders 2024
Oris Monter Watches & Wonders 2024

Oris pratar ofta om “The Joy of Mechanics”. Något som de senaste år visialiserat i deras monter, i år i form av en närmare konstverksliknande skapelse med bollar som snurrar runt och rör sig i olika mönster. Ett kul koncept tycker vi.

Oris ölen
Oris ölen

Som Oris nörd och öl fantast är de få saker som gör en så glad som när man sitter och kollar på Oris klockor och de kommer in med Oris brandad öl ifrån ett lokalt Schweiziskt bryggeri som de samarbetar med.

Oris booth Watches & Wonders 2024
Oris booth Watches & Wonders 2024

Första diskussionen vi hade inne på Oris var tillsammans med Philipp som jobbar med den asiatiska marknaden till vardags men som är en god vän till oss. Efter mötet med Philipp tog våra vänner på Staehr över. De är distributör för Oris i Skandinavien och vi fick äntligen träffa flera av de personer som vi haft kontakt med länge digitalt. Möten som alltid är väldigt roligt att lära känna folk påriktigt och personer vi har att tacka för denna resa blev en verklighet.

Oris björnen, en given deltagare

Oris Bear Watches & Wonders 2024
Oris Bear Watches & Wonders 2024

Oris björnen modell större är såklart en del av mässan som alltid. Längre ner i detta inlägg kan du se hur han såg ut förra året, men i år kör han en Blå skjorta och en Diver 65 på handleden. En rolig och väldigt uppskattad maskott.

Klockorna som Oris släppte under Watches & Wonders 2024

Nya Oris Aquis Upcycle
Nya Oris Aquis Upcycle

Och äntligen har vi kommit till klockorna som Oris har släppt under mässan, och till vår glädje har man gjort en rejäl uppdatering och clean up av Aquis kollektionen. Den kommer numera i tre storlekar och ett gäng färger. Upcycle är numera befäst som en del i baskollektionen och den kommer också i den större storleken. Vill du läsa mer om denna klocka läs då vårt deidkerade artikel om den Nya Oris Aquis klockan.

Nya Oris Aquis Gröna
Nya Oris Aquis Gröna

Vi får också klämma och känna på flera av de olika versionerna av Aquisen och här har vi den i 41,5mm i diameter med grön tavla och grönt gummiband. En riktigt cool sommarklocka och väldigt nice man fått till ett otroligt bekvämt gummiband samt en microjustering snyggt inne i spännet.

Nya Oris Aquis Grön
Nya Oris Aquis Grön

En liten närmare bild på klockan där man ser dess sunburst effekt som de flesta klockmänniskor är svaga för.

Avslutande ord om Oris på Watches & Wonders 2024

Besöket eller ja besöken för vi var faktiskt där flera gånger under mässan och tog en extra Oris öl och pratade med våra Oris kompisar var självklart höjdpunkten på mässan. Klockorna vi fick klämma och känna på levererade men framförallt montern och människorna i den. Vi hade fantastiskt roliga diskussioner med både gänget ifrån Steahr men också Philipp och Rolf som är VD för Oris som vi träffade för första gången. Väldigt ödmjuk och trevlig person med starkt fokus på värderingar något man ser rinner över i företaget Oris.

Med detta vill vi tacka Oris och Steahr som gjorde denna resa möjlig och ser verkligen fram emot mer vad varumärket har att erbjuda under året som kommer.

2023 års mässa hos Oris

Oris pa Watches Wonders 2023

2023 års mässa var inte vi närvarande på men våra vänner var och de var såklart i Oris montern. Det var även då väldigt mycket fokus i båset på mekaniken, och såklart var även den riktigt stora Orisbjörnen närvarande denna gång körde han en ProPilot och en röd skjorta istället.

Vill du se lite video kontent ifrån mässan så gillar vi nedan Video när Oris VD Rolf blir intervjuad.