Panerai på Watches & Wonders 2024

Panerai, ett märke som verkligen har sitt eget designspråk och häftiga historia vilket vi gillar, och är därför glada att vi fått chansen att träffa dem på mässan.

Panerai som också öppnat en butik i Stockholm under 2023 gör att märket fått mer uppmärksamhet i Sverige och såklart hjälpt till att boosta vårt intresse för märket.

Besöket hos Panerais monter på Watches & Wonders 2024.

Panerai monter Watches & Wonders
Panerai monter Watches & Wonders

Att alla varumärkes montrar är påkostade nere på Watches & Wonders är ingen underdrift direkt. Såklart inget undantag hos Panerai. En bar, massa bord där möten sker öppet och såklart en Luna Rossa båt som hänger i taket över allting.

Ja en närmare en bisarr upplevelse sitta mitt i detta mingel tillsammans med Paneraibutikens butikschef Martin och kolla på märkets alla nya klockor över en kaffe och lite Italiensk choklad. Men jäklar så trevligt.

Submersible Tourbillon GMT Luna Rossa Experience Edition Watches & Wonders
Submersible Tourbillon GMT Luna Rossa Experience Edition Watches & Wonders

Här kan du skymta båten som hänger i taket över alla klockor som visas upp. I deras monter kunde man även se en hel del olika prylar som visar hur produkttester genomförs osv, till exempel en maskin som skall simulera hur man stresstestar armbanden man utvecklar osv. Något som gav en liten känsla av att man förstod hur de går till i utvecklingen av dessa klockor.

Klockorna som Panerai släppte under Watches & Wonders 2024

Panerai Submersible QuarantaQuattro Luna Rossa Ti-Ceramitech™

Nya Panerai Luna Rossa blå
Nya Panerai Luna Rossa blå

Den stora snackisen ifrån Panerai är just deras Submersible QuarantaQuattro Luna Rossa Ti-Ceramitech™. Det är helt klart Submersible som det är fokus på detta år och det tillsammans med deras Ti-Ceramitech material som skall vara en mix av titanium och keramik och lyckas binda ihop deras olika egenskaper. Det blir riktigt snyggt och skapar en känsla av en coating av något slag med en lätt blå ton. Onekligen väldigt häftigt – nya material imponerar alltid.

Nya Panerai Luna Rossa vit
Nya Panerai Luna Rossa vit

Modellen kommer också med en vit tavla. En matching jag var lite skeptisk emot till en början men som vuxit på mig. Jag tycker man får en starkare känsla av tillhörighet till vattnet och båtarna som dessa är till för med den vita tavlan och gör att den sticker ut lite mer.

Panerai Submersible Tourbillon GMT Luna Rossa Experience Edition

Submersible Tourbillon GMT Luna Rossa Experience Edition
Submersible Tourbillon GMT Luna Rossa Experience Edition

Nästa nya klocka modell värre kan man väl säga är Tourbillion Luna Rossa varianten. En otrolig klocka i ett svart case i deras Carbotech material. En riktigt häftig klocka som man fått ihop balansen på tavlan riktigt bra på trots alla funktioner.

Köper du denna klocka så är det dock inte bara en klocka som ingår – du får nämligen även en “upplevelse”. Exakt vad detta är vet vi inte men man kan förvänta sig något alldeles extra är vi rätt säkra på.

Avslutningsvis om besöket hos Panerai på Watches and Wonders 2024

Detta var onekligen ett av våra roligaste besök på mässan, dels på grund av upplevelsen i montern men också såklart på grund av klockorna de visade upp och känslan av att få sitta mitt i vimlet bland alla möten som sker under mässan. Väldigt glada och tacksamma för att Panerai Stockholm tog emot oss och visade runt allt kul de hade att erbjuda.

Spana också in Panerais egna video ifrån montern för att få ytterligare en känsla hur det är att vara på plats på mässan.