Tag Heuer på Watches & Wonders 2024

Onsdagen nere på mässan avslutade vi med ett besök hos Tag Heuer, ett märke där vi fått en inbjudan både till en privat visning men också ett mingel i montern efter mässans stängning.

Besöket hos Tag Heuers monter på Watches & Wonders 2024.

Tag Heuer Cocktail at Watches and Wonders
Tag Heuer Cocktail at Watches and Wonders

Besöket hos Tag Heuer börjar som alla andra i ett rätt så rörigt mingel fram till en reception där personalen matchar oss med vår kontaktperson som skall visa oss runt. Det är slutet på mässdagen vid 17 tiden men möten är i full gång samtidigt som förberedelserna för kvällens cocktail hos Tag Heuer som börjar 18:00.

Bild ifrån det eventet ser där massvis med branchfolk trycker ihop sig och skålar tillsammans. Otroligt kul och alla är så himla trevliga och intresserade snacka under pressdagarna verkligen.

Klockorna som Tag Heuers släppte under Watches & Wonders 2024

Tag Heuer släppte ett gäng nya klockor på mässan och vi har testat alla, måste säga de flesta varit riktigt bra och jag tycker att Tag Heuer verkligen börjar snygga till sin kollektion ordentligt med bra klockor och inte bara fokus på en modell.

Tag Heuer Glassbox Panda

Tag heuer Glassbox Panda
Tag heuer Glassbox Panda

Den solklara favoriten är den helt nya Tag Heuer Carrera Glassbox Pandan. Det otroligt snygga glassbox caset som enligt mig är märkets absolut bästa klocka gör sig sjukt bra med detta case. Racing känslan kombinerat med otrolig stil. En riktig homerun enligt oss.

Tag Heuer Glassbox i grönt

Grön Tag Heuer Glassbox
Grön Tag Heuer Glassbox

En modell som redan fanns innan mässan men vi aldrig testat är just Glassbox Tag Heuer klockan med den gröna tavlan. Cool klocka men inte riktigt lika nice som Pandan ovan.

Tag Heuer Monaco Split Second

TAG HEUER MONACO SPLIT-SECONDS CHRONOGRAPH
TAG HEUER MONACO SPLIT-SECONDS CHRONOGRAPH

Det alla pratade om i Tag Heuer montern och även klockan som till och med trots bokat möte i ett separat rum var svår att få en glimt av då det bara fanns två och alla ville titta på dem var Tag Heuer Monaco Split Second chronografen. Ett riktigt konststycke och även om det är en Monaco är klockan helt annorlunda emot en “vanlig Monaco”.

Ja split second functionen är given att det är coolt men de som gjorde mig mest imponerad var just baksidan som var gjort av ett helt stycke i Saphir vilket gjorde man såg mer än bara rotorn och faktiskt såg hela baksidan och allt inuti på ett annat sätt. Något jag aldrig sett tidigare men gillade skarpt.

TAG HEUER MONACO SPLIT-SECONDS CHRONOGRAPH - baksida
TAG HEUER MONACO SPLIT-SECONDS CHRONOGRAPH – baksida

Tag Heuer Skipper

Tag Heuer Skipper Roseguld
Tag Heuer Skipper Roseguld

En befintlig modell med en “liten” uppdatering. Tag Heuer gör en Skipper variant och gjort de i ca ett års tid. Denna klocka har man nu uppdaterat och ljuset på bilden kanske inte gör de så tydligt men den kommer i ett Rose gulds case vilket såklart är något nytt även om jag måste säga att just denna modell passar bättre i vanligt stål.

Tag Heuer Carrera

Tag heuer Carrera news
Tag heuer Carrera news

Den vad man kanske lite slarvigt kallar “den vanliga” Carreran som tidigare släppts i lite andra färger har släppts i fler modeller och tavlor. Denna gillade vi skarpt med inner bezeln fullsmedat med diamanter. Ja något av en damklocka kanske många säger, men inte nödvändigtvis utan något som även en lite coolare snubbe skulle kunna bära tycker vi.

Avslutande ord om Tag Heuer på Watches & Wonders 2024

Alltid svårt att sammanfatta alla intryck och en hel känsla i text och ord på en bloggsida men vad ska man då säga om vårt besök på Tag Heuer.

Det var extremt högt tryck i montern, mycket besökare och bra stämning även om de ibland var svårt se klockorna och till och med kö till dem. Något som bara visar på intresset för märket och jag är helt övertygad om att Glass box Pandan kommer springa av hyllorna till 100%.

Så avslutningsvis vill jag bara tacka Tag Heuer för deras gästvänlighet och otroligt roliga besök och ser fram emot följa allt spännande som förhoppningvis kommer från märket under året.