Timex

Timex klocka

International Watch Company (mer känt som Timex) grundades 1854 av Ingersoll Rand och Alfred Bedbury i Connecticut – de uppfann världens första billiga fickur!

Timex må ha funnits i mer än 130 år, men de är inte bara en relik från det förflutna. Faktum är att de är en av de främsta klocktillverkarna i världen och finns på alla från idrottsmän till astronauter och företagsledare. Så låt oss utforska vad som gör dessa klockor så speciella och varför de har stått sig genom tiderna!

Varför har Timex lyft sig över sina konkurrenter? Det finns många anledningar – nedan ska vi utforska fyra av dem: popularitet bland professionella idrottare, överkomligt pris, innovation och hantverkskvalitet

Vad skiljer dem från andra märken? Det ska vi utforskanedan också.

Låt oss först titta på populariteten bland professionella idrottare. Timex-klockor bärs av praktiskt taget alla stora idrottsfigurer – och många mindre viktiga! Tom Brady bär en Timex Ironman Sleek 50-Lap-klocka för 200 dollar när han är på planen, medan Chris Bosh från Miami Heat föredrar den klassiska Indiglo Gents Sports Watch som kostar så lite som 35 dollar. Du kan se vad Michael Phelps har på sin handled under en olympisk tävling och Venus Williams bär vanligtvis en silverfärgad klocka med läderband från sin systerkollektion. Basket är inte heller bara för män – WNBA-stjärnorna Sue Bird, Courtney Vandersloot och Mistie Bass bär alla Timex-klockor.

Timex idag

Idag är timex ett modernt, intressant och väldigt populärt klockföretag . De har ett brett utbud av klockor för alla smaker, inklusive en del unika klockor. En intressant serie är Expedition Scout Vintage Chronograph, som har ett 43 mm stort boette i borstad legering och ett band av äkta läder i brunt eller svart. Den har 12/24 timmars urtavlor och tre subdialer – den är inte särskilt stor för att vara en kronograf, men det finns verkligen inget litet med den. En annan fantastisk modell är Sportsman Camper Dual-Date-klockan med läderband – den här klockan kommer aldrig att behöva några batterier tack vare sin Indiglo-bakgrundsbelysningsfunktion!

Timex Q

Timex lanserade en såkallad reissue modell som kallades Timex Q, detta är klockan som fått varumärket att få ett otroligt lyft även i Sverige och har varit väldigt populär. Det gjorde såklart att vi på klockfeber inte heller kunde hålla oss från att testa den så vi köpte en (film och video kommer senare)

Klockan är väldigt häftig då den verkligen påminner om deras 70-tals variant på modellen, men den här är mycket mer exakt. Den känns verkligen som en modern version av en klassiker, men den är också speciell eftersom den har vissa funktioner som inte fanns på tidigare versioner av klockan men även många karaktäsdrag som även fanns på original modellen till exempel en besel man kan vrida åt båda hållen.

Timex olika modeller

Men sanningen är att det finns så många bra Timex-klockor att det är omöjligt för oss att räkna upp dem alla – och vi har inte ens nämnt deras roliga design för 50-talister eller deras breda utbud av damklockor!

Varför välja en Timex-klocka? För att de ser snygga ut och är byggda för att hålla länge. Det finns hundratals olika modeller tillgängliga men du kan vara säker på att varje modell kommer att vara snygg, lätt att bära och bekväm på din handled.

Köpa Timex klockor

Att köpa en Timex klocka kan kännas både lätt och svårt, detta då det finns många olika modeller men du behöver å andra sidan inte spara allt för länge för att ha råd med en.

Därför skulle vi rekommendera dig att surfa in på Klockias hemsida och spana runt lite på de olika modellerna de har, finns massor med färger och automatiska som batteridrivna

Lägg en länk i kommentarsfältet vettja för att visa oss vilken du gillar mest

Här kan du läsa om och bläddra bland massvis med olika modeller från Timex. Nedan listar vi nämligen samtliga produkter samt länkar till vart du kan köpa den för billigast pris på rekommenderade svenska nätbutiker.

Visar 1–20 av 298 resultat