Longines

Longines klocka

Longines är ett schweiziskt klockföretag som har tillverkat kvalitetsklockor sedan 1832. De är kända för sin precision och elegans, men har också gjort många innovationer inom flygteknik. Låt oss ta en titt på allt du behöver veta om dessa fantastiska schweiziska klockor!

En kort historia om Longines

Longines är ett schweiziskt klockföretag som har tillverkat kvalitetsklockor sedan 1832. De är kända för sin precision och elegans, men har också gjort många innovationer inom flygteknik

Longines grundades i Saint-Imier i Schweiz 1832 av Auguste Agassiz. Namnet Longines kommer från det franska ordet “longue” som betyder “långsträckt”. Det användes ursprungligen som ett smeknamn för en anställd som var lång och smal som en longinne (en typ av kran).

Den första modellen av Longines armbandsur dök upp på marknaden 1904 och hade funktioner som till exempel en väckarfunktion. År 1919 Longines tillverkade en klocka för Sydpolsexpeditionen och 1932 släppte de sitt första armbandsur. År 1944 tillverkade de en klocka för ett flygnavigeringssystem.

Longines är kända för att tillverka klockor som är eleganta och mångsidiga. De har ett brett utbud av modeller som passar alla smaker och preferenser med både herr- och damalternativ. Även om Longines är mest kända för mekaniska klockor blev Longines 1969 det första företaget som tillverkade väckarklockor i kvarts. Företaget har också varit aktivt när det gäller att stödja idrottsutövare genom att sponsra professionella fotbollslag och ryttare samt hästsporttävlingar som hopptävlingar på internationell nivå.

Efter 1960-talet har Longines oftare förknippats med sporttidtagning. De har utvecklat särskilda klockor för olika olympiska discipliner som simning och löpning, samt för många tester som kräver exakt tidtagning som triathlon, vattenskidåkning och golf.

Longines har sponsrat Grand Prix sedan 1974 och många Formel 1-förare har burit Longines-klockor. Den mest kända föraren som har burit ett Longines-klocka är förmodligen Michael Schumacher med sin signaturmodell, Master Control.

Longines är officiell klockleverantör till många sportevenemang, bland annat hästkapplöpning, tennis, golftävlingar och motorbåtstävlingar. Dagens Longines klockor är fortfarande mycket uppskattade för sin precision och elegans, och företaget fortsätter att utveckla klockor som är både moderiktiga och funktionella. Longines är ett historiskt varumärke med ett rikt arv.

Populära Longines modeller

De fyra populäraste Longines modellerna är Conquest, Heritage Collection, HydroConquest och Legend Diver.

Kända personer som burit Longines klockor

De kända personer som burit Longines klockor är Mike Tyson, Michael Schumacher, Mark Webber och Sylvester Stallone. Alla dessa personer är kända för något annat än sina klockor, men det är värt att nämna att de gör ett stort intryck när de bär sina Longines-klockor.

Alla Longines modeller

De populäraste modellerna från Longines är Evidenza, HydroConquest, Heritage Collection och Legend Diver. Dessa fyra modeller erbjuder alla olika stilar av klockor så det finns något för alla i sortimentet.

Longines Evidenza

Longines Evidenza-kollektionen erbjuder en mängd olika utföranden med både kvarts- och mekaniska urverk. Vissa har mycket elegant design som passar för formella tillfällen medan andra ger bra funktionalitet för vardagligt bruk. Alla klockor har safirkristallglas och du kan välja mellan olika färger på urtavlan, bland annat rosa guld, blått, svart eller silver, beroende på vad du föredrar. De flesta modellerna bär den första schweiziska märkningen som visar deras överlägsna hantverk.

Longines HydroConquest

Longines HydroConquest har ett 43 mm stort rostfritt boett med skruvad krona och enkelriktad bezel. Den har också en svart urtavla med guldsiffror, datumfönster vid klockan 3, självlysande visare och markörer och reptåligt safirglas. Klockan är vattentålig till 30 meter / 100 fot / 3 ATM. Longines HydroConquest drivs av ett automatiskt självuppdragande urverk, kaliber L619, som garanterar noggrannhet samt tillförlitlighet i tidtagningsfunktionerna utan behov av ingrepp från användaren under hela användningstiden (45 timmar).

Heritage Collection

Heritage Collection har snygg och raffinerad design med ett utbud av klassiska klockor i rostfritt stål, inklusive Longines Master Collection, Heritage Lady Collection och Heritage 1940.

Longines Legends Diver

Longines Legends Dive klocka är vattentät till 1000 meter / 3 280 fot / 10 ATM. Den har en 44 mm stor boett med enkelriktad bezel och skruvad krona. Klockan har ett reptåligt safirglas med antireflexbehandling på båda sidor. Den svarta urtavlan har självlysande visare och markörer samt timindexmarkörer vid klockorna 3, 6, 9 och 12.

Rekommendation

Vi rekommenderar att du köper en Longines eftersom de är ett mycket välrenommerat märke som ger dig den kvalitet och elegans som du förväntar dig av en lyxklocka. De har ett brett utbud av modeller för både män och kvinnor så att du kan hitta en som passar din smak och dina preferenser!

Här kan du läsa om och bläddra bland massvis med olika modeller från Longines. Nedan listar vi nämligen samtliga produkter samt länkar till vart du kan köpa den för billigast pris på rekommenderade svenska nätbutiker.

Visar 1–20 av 1864 resultat