Swatch

Swatch Klockor

Swatch klockor är ett av de märken som gör roligast klockor på marknaden. De finns miljontals modeller, i allt från plast, stål till ädelmetaller. Men de är såklart mest kända för sina plastklockor.

De har en karaktäristisk boett och ofta i färg vilket gör dem väldigt roliga och ofta lätta att känna igen. Swatch gör ofta klockor tillsammans med andra, ibland med kända klocktidningar som Hodinkee, och ibland med konstnärer och ofta med lokala anpassningar. När man är ute och reser kan man ofta se Swatch klockor med en tursitattraktion på tavlan, och ibland med roliga funtktioner, de har gjorts Swatch klockor med integrerat liftkort i skidbacken, till swatch klockor med möjlighet att addera ett ditt betalkort i.

Swatch är helt enkelt inte rädda för att ta ut svängarna, givetvis är det enklare för ett företag som gör så många klockor, men vi tycker fortfarande att de skall få lite cred för det.

Lite Swatch Historia

Namnet Swatch betyder enligt historian “Second Watch” alltså att detta skulle vara klockan som kompletterar din vanliga “finklocka” och att man alltså skulle bära den lite då och då som komplement till en annan klocka.

Swatch i klocknördsammanhang har alltid tagit mycket plats, kanske inte det märket som alla pratar mest om, men ett av de märken som de flesta faktiskt har eller har haft en relation till. En berättelse som man ofta kan höra om är hur Swatch bland vanliga klocksamlare köptes i dussinpack på samma butiker som du kunde köpa mer exklusiva varumärken på. Swatch var alltså ett billigt och roligt alternativ och på den tiden kostade de inte många hundra, så ett tolvpack eller sexpack Swatch var något som många faktiskt köpte. Det är också en av anledningarna till att de finns mycket orörda swatchklockor som säljs där ute.

Swatch som samlarobjekt

Swatch har som ni vet funnits med länge och det har givetvis lett till att de finns Swatch klockor som idag har stuckit iväg ordentligt i pris och ses som riktiga samlarexemplar, det är såklart inte alla Swatch klockor men de finns en del guldkorn där ute.

Köpa Swatch

Eftersom det finns så många modeller har vi samlat de som finns tillgänliga nu i listan nedan, spana in vad du är intresserad av och köp enkelt bara med några klick.

När du hittat vad du köpt, skicka gärna in en bild på din eller dina Swatch Klockor till oss, kanske det är dina bilder vi lägger upp här näst

Här kan du läsa om och bläddra bland massvis med olika modeller från Swatch. Nedan listar vi nämligen samtliga produkter samt länkar till vart du kan köpa den för billigast pris på rekommenderade svenska nätbutiker.