Casio

Casio klocka

Casio klockor är alltid eleganta, högkvalitativa och prisvärda. Casio grundades 1946 och började att tillverka klockor 1974 och erbjuder idag ett av marknadens bredaste sortiment av armbandsur, allt ifrån tåliga traditionella analoga klockor till mer tekniskt avancerade klockor som fungerar som hjälpmedel för fritid och äventyr.

År 1969 var Casio bland de första tillverkare i Japan att skapa en automatiserad monteringsfabrik vilket har lett till att Casio tidigt kunnat haft låga tillverkningskostnader med bibehållen och konsekvent hög kvalitet. En stor anledning till att Casio klockor har blivit populära är tack vare deras marknadsföring och kampanjer. Idag har försäljningen av Casio klockor nått en stor spridning runtom i hela världen då de har försäljning i över 140 länder.

Företaget Casio är även kända för andra tekniska produkter och du känner säkert igen att de har gjort miniräknare, kameror, telefoner och musikinstrument.

Casio klockor i olika modeller

Casio har revolutionerat och fått stor fart och inflytande på klockvärlden. Det märks bland annat i Casio G-Shock och Baby-G. Och när du alltid vill ha rätt tid är Casio framstående med sin Wave Ceptor-serie som får signaler från olika statliga tidstjänster runt om i världen. Dessa signaler överför den tid som mäts med atomklockor exakt till en sekund på miljoner år.

Butiker som säljer Casio klockor

Det finns flera onlinebutiker som säljer Casio klockor och vi har sammanställt en lista på dessa butiker nedan:

  • Klockmaster
  • Magnussons Ur
  • Uret.se
  • Stjärnurmakarna
  • Klockia

Vanliga frågor och svar

När grundades företaget Casio?
Casio är ett japanskt företag som startade sin verksamhet år 1946.

När började Casio göra klockor?
Casio började tillverka Casio klockor år 1974.

Vilken är den mest populära klockan från Casio?
Casio G-Shock är den mest populära Casio klockan genom tiderna.

Här kan du läsa om och bläddra bland massvis med olika modeller från Casio. Nedan listar vi nämligen samtliga produkter samt länkar till vart du kan köpa den för billigast pris på rekommenderade svenska nätbutiker.