Glycine

Glycine klockor

Glycine Watches, ett lyxigt klockmärke som ligger i framkant inom schweizisk klocktillverkning. Företaget grundades 1832 av Hans Glycine och är känt för sina klockor i mellanklass till hög prisklass. Glycine Watches är estetiskt tilltalande med rena urtavlor och sofistikerad design. De kommer också med den kvalitetssäkring som bara kommer med att vara en del av ett schweiziskt företag!

Historian bakom Glycine

Historian bakom klockorna Glycine går tillbaka till 1832. Det var då som Hans-Joachim Glycine grundade företaget i Grenchen i Schweiz med målet att skapa högkvalitativa klockor till överkomliga priser. Företaget har drivits av medlemmar av familjen Glycine i fyra generationer och leds för närvarande av Jean-Christophe Watches (JCW). Deras klockor har varit en succé bland klockentusiaster, samlare men också de som är nya in i klockintresset

Glycine idag

Idag är Glycine ett klockföretag med ett flertal olika modeller. Glycine Combat Sub är en schweizisk retrochic-dykklocka med de viktigaste funktionerna, inklusive vattentålighet till 300 meter och en enkelriktad roterande bezel. Varje del har byggts för hållbarhet såväl som estetisk skönhet med skarpa linjer som accentueras av polerade visare på klockans urtavla. Glycine är också känt för sin Glycine Airman-serie som består av klockor avsedda för piloter; de är hållbara samtidigt som de stoltserar med klassisk elegans i material som svarta urtavlor, läderremmar och lättlästa självlysande visare.

Glycine Watches är inte bara vackra att titta på, utan de är också pålitliga klockor som har tillverkats med precision i åtanke. Deras tillförlitlighet garanteras ytterligare av deras schweiziska ursprung. Om du vill ha en klocka för vardagligt eller formellt bruk och inte vill gå hela vägen upp till begagnade lyxklockor som Rolex eller Patek Philippe kan det vara klokt att överväga att köpa en Glycine-klocka i stället!

Glycine Airman

En annan populär Glycine-modell är Airman-serien . Dessa klockor är utformade för att bäras av piloter eftersom de fungerar som funktionella flyginstrument samtidigt som de ser bra ut. Klockorna har djärva egenskaper som stora självlysande displayer, svarta glänsande urtavlor och kronografer, som dessutom accentueras av gulddetaljer som händer

Glycine Combat Sub

Glycine Combat sub finns i många olika modeller De varierar i storlek, färg och material. De är dock alla baserade på samma design, vilket gör att de ser ut att komma från samma kollektion. Deras hölje är tillverkat av 316L rostfritt stål som är både korrosions- och rostbeständigt med en keramisk bezel som har en integrerad enkelriktad roterande mekanism för exakt timing. De är utrustade med schweiziska ETA-kvartsurverk för exakt tidtagning och tillförlitlighet.

 

Här kan du läsa om och bläddra bland massvis med olika modeller från Glycine. Nedan listar vi nämligen samtliga produkter samt länkar till vart du kan köpa den för billigast pris på rekommenderade svenska nätbutiker.

Visar 1–20 av 88 resultat