Bästa klockan under 10 000 kr en effektiv genomgång

Det finns en otrolig mängd klockor idag, detta gör det svårt för oss konsumenter att hitta den bästa klockan för just oss. Just på denna sidan fokuserar vi på att försöka hjälpa dig hita den bästa klockan under 10 000 kr.

Certina DS Action Diver

Detta är det senaste från Certina – klockan som dessutom kostar strax under 10 000 kr, har ett otroligt välarbetat urverk samt boett. Äntligen har Certina gjort en dykare i guld och stål vilket helt klart är något som de bör fortsätta med.

Att klockan är 38 mm är inte heller något man bör förakta, länge har klockor blivit större och större men trenden ser ut att ha vänt vilket gör även detta släpp från Certina ännu mer välkommet.

Allt detta gör att Certina DS Action Diver är den bästa klockan under 10 000 kr just nu.

Klockfeber Rating (Temperatur)8 Grader av 10
UrtavlaSvart
GlasAntireflexbehandlat safirglas
Diameter38 mm
Tjocklek12 mm
BoettRostfritt stål
Boett färgSilver
ArmbandRostfritt stål (Färg guld & stål)
Armbands bredd19 mm
VattentätJa
Klassifikation30 Bar – 300m (dykning med syrgas)
UrverkAutomatverk
KaliberPowermatic 80.611
DatumJa

LONGINES Conquest 41mm

Longines Conquest L3.759.4.58.6 är en tidlös och elegant klocka som kombinerar klassisk design med modern teknologi, vilket är karakteristiskt för Longines Conquest-serien. Denna modell utstrålar en sofistikerad känsla av stil och passar lika bra vid formella tillfällen som i vardagen.

Klockans svarta urtavla med distinkta index och visare skapar en lättläst och stilig design. Det robusta boettmaterialet i rostfritt stål och den praktiska vattentätheten på upp till 300 meter gör den idealisk för både vardagsanvändning och mer krävande aktiviteter. Longines är känt för sin precision och kvalitet, och Conquest L3.759.4.58.6 är inget undantag. Denna modell drivs av ett tillförlitligt kvartsurverk som säkerställer hög precision och minimalt underhåll.

Med sitt sportiga men ändå eleganta utseende är Longines Conquest L3.759.4.58.6 en perfekt följeslagare för den stilmedvetna individen som värderar både funktionalitet och estetik.

Klockfeber Rating (Temperatur)7 grader av 10
MärkeLongines
SerieConquest
ReferensL3.759.4.58.6
UrtavlaSvart
UrverkKvarts
BoettmaterialRostfritt stål
ArmbandRostfritt stål
VattentäthetUpp till 300 meter
GlasSafirglas
Diameter41 mm

Frederique Constant klockor

Frederique Constant Classics Automatic

Frederique Constant – är ett varumärke med sina rötter i Schweiz. De är kända för sina mer dressade klockor även om det finns en hel del modeller även hos dessa varumärke.

Detta är en utav deras mest populära herrklockor Frederique Constant Classics som ofta glöms bort vilket är otroligt synd, men skapar ett kanon läga för oss som gillar det som inte så många har men ändå vill ha ett märke med lång historia och robusta klockor.

Klockfeber Rating (Temperatur)6 Grader av 10
UrtavlaSilver / vit
GlasSafirglas
Diameter40 mm
BoettRostfritt stål
Boett färgRosé
ArmbandLäder
Armband färgBrun
VattentätNej
Klassifikation5 Bar – 50m
UrverkAutomatverk
DatumJa

Tissot PRX Powermatic 80

Tissot PRX kniper också en plats som den bästa klockan under 10 000 kr. Detta gör den på grund av sin grymma design som tagit klockvärlden med storm

Det bidrar givetvis att klockan kommer i massvis med olika utföranden och färger osv, och vill du ha en billigare version kan du alltid spana in quartz versionen.

Klockfeber Rating (Temperatur)7 Grader av 10
UrtavlaBlå (med flera)
GlasSafirglas
Diameter41 mm
BoettStål
ArmbandStål integrerat
VattentätJa
Klassifikation10 Bar – 100m
UrverkAnalog Quartzverk
DatumJa

TISSOT Gentleman Powermatic 80 Silicium

Namnet kanske inte är vad som tilltalar oss mest md denna klocka och inte heller bilderna, den kan upplevas något “basic” vid första anblick men i verkligeheten är den något helt annat.

Otroligt robust, bra finish och ett bra urverk med lång powerreserve. Väldigt trevlig helt enkelt. Även om Certinan ovan är något helt annat så är detta något man verkligen skall spana in då man också sparar några tusenlappar och slipper en dykarring om man inte gillar det.

Klockfeber Rating (Temperatur)6 Grader av 10
UrtavlaSvart
GlasSafirglas
Diameter40 mm
Tjocklek12 mm
BoettRostfritt stål
Boett färgSilver
ArmbandRostfritt stål
Armband färgStål
Armbands bredd21 mm
VattentätJa
Klassifikation10 Bar – 100m
UrverkAutomatverk
KaliberC07.811
DatumJa

Casio – Häftiga klockor under 10 000kr

Om du letar efter något subtilt men ändå stilfullt så behöver du inte leta längre än till denna elegantasvart klocka med svart läderband och guldfärgade detaljer.

Siffrorna är lätta att läsa, även i dåliga ljusförhållanden. Detta är en bra klocka för dig som gillar enkla saker men har höga krav på kvalitet och design.

Klockfeber Rating (Temperatur)6 Grader av 10
MärkeCasio
SerieG-Shock
ReferensGMW-B5000D-1ER
TypDigital
UrverkQuartz
FunktionerBluetooth, Solcellsdriven, Världstid, Alarm, Stoppur, Timer, Automatisk kalender
BoettmaterialRostfritt stål
ArmbandRostfritt stål
Vattentäthet200 meter
GlasMineralglas
ÖvrigtStötsäker konstruktion

SEIKO Prospex Solar Chronograph 39mm

Den här snygga klockan från Seiko har en kronografunktion och en klassisk svartvit såkallad panda tavla.

Modellen har varit hiskerligt populär sedan lansering och många har sålts i Sverige. Den har hög prestanda men ändå prisvärd och får mycket klocka för pengarna.

Klockfeber Rating (Temperatur)6 grader av 10
MärkeSeiko
SerieProspex
ReferensSSC813P1
TypSolar Chronograph
UrverkSolar
FunktionerKronograf, Datumvisning
BoettmaterialRostfritt stål
ArmbandLäder
Vattentäthet100 meter
GlasHardlex
Diameter39 mm

Frågor och svar om bästa klockan under 10 000 kr

Vad är speciellt med Certina DS Action Diver?

Certina DS Action Diver är en dykarklocka i guld och stål, känd för sitt välarbetade urverk och boett. Dess storlek på 38 mm följer en trend mot mindre klockor. Priset är strax under 10 000 kr, och den har en vattentäthet på 300 meter.

Varför är Frederique Constant Classics Automatic unik?

Frederique Constant Classics Automatic är populär för sin kombination av lång historia och robusta, dressade klockor. Den har en silver/vit urtavla, 40 mm diameter, och är vattentät till 50 meter. Detta schweiziska märke erbjuder en distinkt elegans för en rimlig kostnad.

Vad gör Malm Dalton 2 Black Chronograph 41 Bracelet speciell?

Malm Dalton 2 är unik för sitt flyginspirerade design och svenska ursprung. Den har en svart urtavla, safirglas, och en vattentäthet på 100 meter. Dess kronograf-funktion är en attraktiv detalj för klockälskare.

Hur skiljer sig TISSOT Gentleman Powermatic 80 Silicium från andra klockor i denna prisklass?

TISSOT Gentleman Powermatic 80 Silicium utmärker sig med sin robusthet och långvariga powerreserve. Den har en svart urtavla, 40 mm diameter, och är vattentät till 100 meter. Dessutom är den något billigare än vissa andra modeller, vilket gör den till ett prisvärt alternativ.

Vilka faktorer är viktiga att överväga när man väljer en klocka under 10 000 kr?

Viktiga faktorer inkluderar kvaliteten på urverket, material i boetten och armbandet, klockans vattentäthet, varumärkets rykte, och designen. Funktioner som datumvisning och kronograf kan också vara avgörande beroende på personliga preferenser.

Är schweiziska klockor bättre än andra i denna prisklass?

Schweiziska klockor är välkända för sin kvalitet och precision, men det finns många andra märken runtom i världen som erbjuder utmärkt kvalitet för samma pris. Det är viktigt att jämföra egenskaper och inte bara fokusera på ursprungslandet.

Hur viktig är klockans storlek när man väljer en modell?

Klockans storlek är mycket personlig och beror på ens handleds storlek och personlig stil. Generellt sett är en diameter på 38-42 mm vanlig och bekväm för de flesta.

Är det möjligt att hitta en bra dykarklocka under 10 000 kr?

Ja, det finns flera bra dykarklockor under 10 000 kr som erbjuder vattentäthet, hållbarhet och pålitliga urverk, till exempel Certina DS Action Diver.

Kan man hitta klockor med safirglas i denna prisklass?

Ja, många klockor under 10 000 kr har safirglas, vilket är känt för sin motståndskraft mot repor.

Är automatiska klockor bättre än kvartsurverk i denna prisklass?

Valet mellan automatiska och kvartsurverk beror på personlig preferens. Automatiska urverk är uppskattade för sin hantverksskicklighet och tradition, medan kvartsurverk är kända för sin precision och låga underhåll.

Hur avgörande är märkets rykte när man väljer en klocka under 10 000 kr?

Märkets rykte kan ge en indikation på kvalitet och hållbarhet, men det är också viktigt att bedöma varje klocka individuellt baserat på dess specifika egenskaper och värde för pengarna.

Hur viktigt är vattentäthet för en klocka i denna prisklass?

Vattentätheten är viktig om klockan ska användas i vattenrika miljöer eller för dykning. För dagligt bruk är en grundläggande vattentäthet ofta tillräcklig.

Kan man förvänta sig lång hållbarhet på klockor i denna prisklass?

Ja, många klockor under 10 000 kr erbjuder utmärkt hållbarhet och kvalitet, särskilt om de underhålls och servas regelbundet. Märke, materialkvalitet och konstruktion spelar stor roll för klockans livslängd.

Spana även in våra andra artiklar nedan.

Hur skall man då välja klocka under 10 000kr?

Att välja den bästa klockan för under 10 000 kr kräver noggrann övervägning av flera faktorer. Klockor är inte bara tidsvisare, utan de kan även vara en förlängning av din personliga stil, en funktionell tillgång, eller till och med en investering. Här är en detaljerad guide för att hjälpa dig hitta den perfekta klockan inom din budget.

Förstå dina behov och preferenser

 1. Stil och Design: Är du ute efter en klassisk, sportig, eller modern klocka? Din personliga stil och de tillfällen då du tänker bära klockan bör vägleda ditt val. En dressklocka passar till formella evenemang, medan en sportklocka är bättre för daglig användning eller fysiska aktiviteter.
 2. Funktioner: Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig. Behöver du en klocka med datumvisning, kronograf (stoppur), världstid, eller alarm? För dykare och simmare kan vattentätheten vara avgörande.
 3. Storlek och Passform: Klockans storlek bör passa din handled. En klocka som är för stor eller för liten kan vara obekväm och se oproportionerlig ut.

Kvalitet och material

 1. Urverk: Klockor kommer huvudsakligen med kvarts- eller mekaniska urverk. Kvartsurverk är mer exakta och underhållsfria, medan mekaniska urverk uppskattas för sin hantverksskicklighet och estetik.
 2. Boettmaterial: Rostfritt stål är ett populärt val för sin hållbarhet och korrosionsbeständighet. Andra alternativ inkluderar titan (lätt och starkt) och keramik (reptåligt).
 3. Armband: Läderarmband erbjuder en klassisk look, medan metallarmband är mer hållbara och vattentåliga. Silikon- eller gummiband är bra för sportiga klockor.

Varumärken och prisvärdhet

 1. Rykte: Välj ett märke med ett gott rykte för kvalitet och service. Schweiziska och japanska klockmärken är ofta kända för sin höga kvalitet.
 2. Prisvärdhet: Jämför priser och funktioner hos olika klockor. Tänk på att det högsta priset inte alltid betyder bästa kvaliteten.

Vart ska man då köpa klockan?

 1. Auktoriserade Återförsäljare: Köp från auktoriserade återförsäljare för att undvika förfalskningar och för att säkerställa äktheten och garantin.
 2. Online vs. Fysiska Butiker: Onlinebutiker kan erbjuda bättre priser, men i fysiska butiker kan du prova klockan och få personlig service.

Övriga överväganden

 1. Garanti och Service: Kontrollera garantins längd och vad den täcker. En bra kundservice är också viktig.
 2. Framtida Värde: Vissa klockor kan behålla eller öka sitt värde över tid. Om detta är viktigt för dig, gör forskning om klockans potentiella samlarvärde.
 3. Personliga Recensioner och Feedback: Läs recensioner och feedback från andra kunder för att få en realistisk uppfattning om klockans prestanda och kvalitet.


Underhåll och skötsel av dyra klockor

Att ta hand om din klocka är avgörande för att förlänga dess livslängd och bevara dess värde. Detta gäller särskilt för klockor som kostar under 10 000 kr, där rätt skötsel kan säkerställa att din investering håller sig i bästa skick över tid. Här är några tips och råd för underhåll och skötsel av din klocka:

 1. Rengöring: Rengör din klocka regelbundet. Använd en mjuk, torr trasa för att försiktigt torka av boetten och armbandet. För mer grundlig rengöring, använd en fuktad trasa och lite mild tvållösning, men se till att din klocka är vattentät innan den utsätts för vatten.
 2. Undvik Vatten om Ej Vattentät: Om din klocka inte är vattentät, undvik att få den våt. För vattentäta klockor, kontrollera regelbundet dess vattentäthet, eftersom tätningarna kan försvagas över tid.
 3. Skydda mot Extrema Temperaturer: Undvik att utsätta din klocka för extrema temperaturer och snabba temperaturförändringar, vilket kan skada urverket och batteriet.
 4. Undvik Stötar och Repor: Var försiktig med din klocka och undvik hårt arbete eller sporter där den kan utsättas för stötar. Även små repor kan minska klockans estetiska och ekonomiska värde.
 5. Förvara Klockan Rätt: När klockan inte används, förvara den på en torr och säker plats. Använd gärna en klocklåda eller ett mjukt fodral för att skydda den mot damm och repor.
 6. Service och Underhåll: Få din klocka servad av en professionell urmakare varje 3-5 år för att säkerställa att urverket fungerar korrekt. Detta är särskilt viktigt för mekaniska klockor.
 7. Byt Batteri vid Behov: För kvartsklockor, byt batteriet när det behövs. Ett gammalt batteri kan läcka och skada klockans inre delar.
 8. Hantera Magnetism: Var medveten om att vissa elektroniska enheter kan orsaka magnetism som påverkar klockans precision. Håll din klocka borta från starka magnetiska fält.

Genom att följa dessa enkla steg kan du säkerställa att din klocka för under 10 000 kr förblir i toppskick, både funktionellt och estetiskt, vilket bidrar till att bevara eller till och med öka dess värde över tiden.

Jämförelse av varumärkena som vi listat i denna artikel

När det gäller att välja en klocka, speciellt i prisklassen under 10 000 kr, spelar varumärket och modellen en avgörande roll. Varje märke har sin egen identitet, historia och styrkor. För att underlätta beslutsprocessen, låt oss göra en detaljerad jämförelse av några populära klockmärken och deras modeller.

Certina

Certina, ett schweiziskt märke, är känt för sin robusta konstruktion och precision. DS Action Diver-modellen är ett utmärkt exempel på deras fokus på hållbarhet och funktionalitet. Med en boettstorlek på 38 mm följer den den senaste trenden mot mindre klockor. Den erbjuder utmärkt värde för pengarna, med en vattentäthet på 300 meter och ett Powermatic 80 urverk.

Longines

Longines Conquest-serien representerar en elegant och tidlös design. Modellen L3.759.4.58.6 kombinerar klassisk estetik med moderna funktioner som en robust boett i rostfritt stål och 300 meters vattentäthet. Dess kvartsurverk garanterar exakthet och tillförlitlighet, vilket gör den idealisk för både vardagligt bruk och speciella tillfällen.

Frederique Constant

Frederique Constant är känt för sina eleganta och klassiska klockor. Classics Automatic-modellen står ut med sin sofistikerade design, rostfri boett och automatiskt urverk. Med sin distinkta silverfärgade urtavla och 40 mm diameter passar den perfekt för dem som uppskattar traditionella dressklockor.

Tissot

Tissot, ett annat schweiziskt märke, erbjuder PRX Powermatic 80 som en modern och stilsäker modell. Känd för sin slående design och mångsidighet, är den här modellen utrustad med det pålitliga Powermatic 80 urverket och erbjuder olika färgalternativ och utföranden. Den är ett utmärkt val för dem som söker en modern klocka med en stark karaktär.

Casio

Casio’s G-Shock-serie är synonymt med hållbarhet och innovation. GMW-B5000D-1ER-modellen är en digital klocka som erbjuder funktioner som Bluetooth-anslutning, solcellsdrift och världstid. Dess stötsäkra konstruktion och 200 meters vattentäthet gör den idealisk för äventyrliga användare.

Seiko

Seiko är ett japanskt märke känt för sin prisvärdhet och kvalitet. Prospex Solar Chronograph 39mm är en exempel på deras expertis inom solcellsdrivna urverk och kronografiska funktioner. Med sin klassiska design och praktiska funktioner är den perfekt för dem som söker en funktionell och hållbar klocka.