Citizen Aqualand

Den absolut mest kända av alla Citizen klockor tror vi på klockfeber är den “anrika” Citizen Aqualand. Klockan är unik till sitt utseende och har funnits med länge. Och inte minst viktigt så har den används ute till fält av proffisionella dykare, en egenskap som gör att vi klockintresserade flockar oss kring modellen.

Citizen Aqualand

Referensnumret på denna extrema klassiker är JP2000 08E, den är som bilderna visar en riktigt unik klocka, speciell till utsendet men trots detta har den fått en kultstämpel bland klocknördar.

Denna referens är såklart inte originalet men det är den som man kan köpa som ny klocka idag som har i princip exakt samma specs som originalet. De äldre hette C0023 och gjordes redan på 1980 talet.

Det som gör denna dykarklocka så pass unik är att den var en av de första om inte den första som kombinerad det digitala med det analoga. Detta är något som vi kan se kommer tillbaka men detta var något av en era på 80-talet när man började med detta och det höll i sig ett tag för att sedan fasas ut nästan helt och hållet under ett 20-30 tal år. Men nu kan man som sagt se det igen och inte minst med mixen av smartklockor kombinerat med analoga detaljer.

Citizen Aqualand Specifikation

Diamater43mm
Material boettStål
Material ArmbandGummi
Vattentäthet20 ATM
UrverkQuartz
GlasMineral

När lanserades Citizen Aqualand?

Citizen Aqualand lanserades år 1985.

Hur stor är Citizen Aqualand?

Citizen Aqualand är 43mm i diameter.

Vattentålighet på Citizen Aqualand?

Citizen Aqualand har 20 ATM i vattentäthet, vilket betyder att man kan dyka med klockan.