The Watchwrist

Detta är nog bland det hetaste som hänt på klockförvaring/display marknaden på väldigt länge. Ett projekt som vi följt sedan det startade som en tråd på forumet klocksnack.

Ett klockställ, utformat som en knytnäve för att ge din klocka en en handled att vila på medan du inte själv bär klockan, ja ni hör ju detta är något nytt och riktigt coolt.

Bakgrund till The Watchwrist

Projektet The WatchWrist började som en tråd i forumet Klocksnacks sida om hemslöjd, där grundaren Mikael år 2019 delade med sig av en idé som sedan blev en verklig produkt bara några dagar senare. Bilder som fick otrolig fin respons och som vi på klockfeber faktiskt följde när det var i sin linda och blev snabbt imponerade av det som man skapat.

Eftersom vi såg dessa bilder redan 2019, läste den positiva responsen som man fick och nu fått möjligheten att testa dem i verkligheten gör att det känns lite extra speciellt, och vi kan snabbt konstatera att vi är fortsatt imponerade.

Klockställets uppbyggnad

Klockstället från the Watchwrist är en relativt enkel uppbyggnad. Det är en stabil träplatta som bas, med ett stålstag som håller upp själva handleden. Handleden är 3D printad i plast vilket gör man har tre olika material i ett klockställ som består av tre delar. Den är mycket elegant ihopbyggd och dessa tre delar smälter samman otroligt naturligt.

Test av klockhållaren

The WatchWrist svart och vit

Övergripande intryck

Vi har som ni ser fått testa både en svart och en vit variant, eller som The Watchwrist kallar dem, Dawn och Dusk. Till och börja med har vi en bild utan klockor, och detta skulle jag vilja säga är det absolut mest unika med The Watchwrist som jag aldrig upplevt hos en annan klockhållare. Själva hållaren är ruskigt snygg även när klockan inte sitter på, detta gör det naturligt att placera den på bästa plats där hemma då vi gärna visar upp den hemma även utan klockan hängd på “armen”.

The WatchWrist vit

The Watchwrist Dawn

Den vita varianten har en träplatta som är ljust lackerad i sin basplatta, den blir lite mer diskret men gör att klockan på handleden tar mer plats och syns tydligare.

The WatchWrist Svart

The Watchwrist Dusk

Den svarta varianten har en mörkare basplatta, och när ljuset träffar de svarta ytorna på “armen” glänser den och gör att designen syns tydligt från alla håll och kanter. Mycket coolt och något som är svårt förmedla på bilder men syns bättre på videon nedan.

The WatchWrist knytnäve

Designad som en hand

Designen är väldigt tydligt handutformad, men på ett kantigt sätt som gör den väldigt modern och näst intill statyett liknande. Designen gör att hållaren är häftig att titta från alla möjliga vinkar vilket gör den lättplacerad där hemma.

The WatchWrist hand

Funktionen som klockhållare

Något som är väldigt viktigt för oss klocknördar är såklart att klockan sitter bra, och inte minst att det är enklet att sätta klockan på hållaren. Som ni ser har vi testat stället både på ett gummiband och en metallänk, detta gjorde vi då de är helt olika och för att kunna testa funktionen ah hållaren fullt ut. Och ja, jag tror bilderna talar sitt tydliga språk, klockorna sitter otroligt stabilt både klockan på länk och gummibandet. Det var enkelt trä på länken över “armen”, och likaså med gummibandet. Det gick faktiskt också knäppa på gummibandet direkt på stället om man vill ha den sitta tightare på stället så kan man göra så helt enkelt. Funktion, ja där får den verkligen högsta betyg.

Vi har nedan försökt fånga stället i en enkel video där man ser hur enkelt det är att sätta dit klockan på stället, hur ljuset faller på dem och hur stabilt dem står på bordet.

Sammanfattning

Slutligen vill vi sammanfatta detta inlägg med ett stort tack till gänget på The Watchwrist, att vi fått spana in dessa otroligt coola klockhållare. Otroligt häftigt att få hålla produkten som vi läste om på klocksack för flera år sen i sin hand och att funktionen tillsammans med desginen blev så otroligt bra är bara att grattulera teamet till ett väl utfört arbete.

Är ni intresserade av att köpa erat eget klockställ så har vi fått möjligheten att dela med oss av en rabattkod “Klockfeber” och använder ni den får ni 10% rabatt på ett klockställ, så se till att köpa er en Dawn eller Dusk redan nu.

Vart tillverkas The Watchwrist?

Klockställen från The Watchwrist tillverkas i Sverige

Vad kostar the Watchwrist klockställ?

Ställen från The Watchwrist kostar 1595kr

Klockförvaring designad som handled

The Watchwrist är den första klockhållaren som vi sett som är utformad som en handled för att hålla uppe klockan