Klockförvaring

Att förvara dina klockor är en viktig del i en klockintresserad persons tillvaro. Detta eftersom de flesta har mer än en klocka i hemmet och sällan bär mer än en klocka åt gången. Vilket då faller sig naturligt att alla andra klockor ligger någon stans och samlar damm. Därför är de många klockintresserade som investerar i någon typ av förvaring till sina klockor.

Olika typer av förvaring

Klockförvaring kommer i massvis olika varianter och vi ville i detta avsnitt gå igenom några av de olika varianterna och vad för funktion de fyller samt lite tips och tricks när man letar efter de olika sorterna. De olika vi tänkt spana in är följande nedan.

  • Klocklåda / klockskrin / Klockbox
  • Klockrulle
  • Klockfodral till resan
  • Klockuppdragare (watchwinder)

Klocklåda

Att köpa en låda för att lägga klockorna man samlat på sig i är ett naturligt förstasteg när det kommer till klockförvaring. Det finns såklart massvis med varianter men det bästa och vanligaste förstaköpet är en låda med ungefär 5 stycken klockplatser. Dessa lådor har många namn och vissa kallar dem klockskrin, klockboxar men det vi brukar kalla dem och det som är vanligast är just klocklåda.

Klocklåda 5 platser

Till vänster ser ni en bild på exakt vad vi tänker oss, en brun box gjord utav trä, gärna med en glaslucka så man kan se klockorna direkt. Det är den perfekta förstaboxen för en klockintresserad. Detta är också en grym present till din pojkvän eller pappa som är intresserad och kanske börjat lägga sina klockor lite runt om i hela huset.

Klocklåda 12 klockor

Är man riktigt inbiten och kanske samlat på sig lite fler klockor eller vill skaffa sig något som räcker lite längre in i framtiden finns det givetvis alternativ, här har vi ett toppenexemplar där du har plats med upp till 12 klockor i en och samma låda.

Klockrulle

Klockrullen började som en typ av resefodral för klocksamlare som inte kunde hålla sig från att ta med mer än en klocka på resan. Men denna typ av klockförvarig har snabbt fått väldigt stort intresse då klockrullen även är ett snyggt sätt att förvara klockan i även hemma.

Klockrulle

Detta är en väldigt klassisk klockrulle, plats för tre klockor på ett snyggt och säkert sätt. Denna klockrulle har bra skydd mellan klockorna och ser till att hålla dem tryggt och säger både i öppet och stängt läge. Den kan också placeras snyggt vilket gör den till en mångsidig typ av klockförvaring.

Är man på jakt efter något lite mer exklusivt när man letar klockrulle så tycker vi defenitivt man skall spana in IFL Watches klockrullar, de har flera varianter olika storlekar och även en del lite mer galnare och häftigare färger. Spana in deras sida och tveka inte köpa en rulle från dem, de kostar en slant, men de kan vi lova de kommer ni inte ångra. De är bland de bästa på det de gör.

Klockfodral till resan

Att förvara den klockan som du inte bär på handleden i någon typ av klockfodral är väldigt viktigt. Detta speciellt för att skydda klockan från andra delar av packningen. Ett klockfodral behöver såklart vara praksitkt, men de kan också fylla en stor estetisk funktion. Intresset för dessa fodral har ökat lavinartat och det finns massov varianter. Vi skrev ovan om klockrullen som för övrigt är toppen också när man reser men här tänkte vi gå in på lite andra typer av resefodral också.

klockfodral resa 1 edited

Här har vi faktiskt vår absoluta favorit när de kommer till resefodral för klockor. Dessa fodral kan du få med dig 3-4 klockor, verktyg men också en del band och det tar ingen extra plats. Inte det snyggaste absolut men det helt klart mest praktiska.

Klockfodral resa

Har du en klocka som skall med? Ja då är nog detta det bästa, det passar alla klockor och klockan ligger väldigt tryggt och säkert inne i ett mjukt vadderat förvar med ett fodral som har ett hårt ytterskal för maximalt skydd.

Klockuppdragare (Watch Winders)

Klockuppdragare är något för den kanske lite mer erfarne klockentusiasten, eller ja kanske den som mest använder sig av automatiska klockor åtminstonde. Det är ett fenomen att ens klockförvaring faktiskt ser till att din automatiska klocka håller sig igång utan att stanna. Häftigt är det helt klart. Dessa kostar som ni kanske förstår lite mer än en vanlig låda, men de är definetivt något annat.

Klockuppdragare

Här kan du se en av de vanligaste klockuppdragarna som finns, dessa är också väldigt bra prisnivå på vilket vi tycker är bra när man testar och köper sin första klockuppdragare.

Är du dock på jakt efter en riktig premium klockuppdragare, ja då är det helt klart IFL Watches du skall vända dig till igen. De fortsätter även här med ett hett premium segment där du får en klockuppdragare av absolut högsta kvalitet. Det som är lite extra coolt med dessa är att du kan bygga på dem medan din samling klockor växer och köpa ännu fler och snyggt bygga ihop dem till en och samma klockuppdragare med plats för fler klockor.

Spana in vår sida där vi listat några av de klockuppdragare som finns på de svenska klocksidorna på nedan länk.

Sammanfattningsvis gällande klockförvaring

Klocförvaring finns som ni märker i alla färger, former och prisklasser. Därför är det inte helt lätt att hitta rätt i denna djungel, vi hoppas denna artikel kan hjälpa er välja och tveka inte höra av er om ni behöver tips eller har funderingar vad för typ av klockförvaring som passar dig och din klocksamling bäst, lycka till där ute.

Vad är den bästa klockförvaringen?

Det vanligaste är en klassisk klocklåda för 5-12 klockor, men klockrullen blir mer och mer populär

Vart köper jag bäst klockförvaring?

Det är svårt hitta bland alla olika sidor som säljer klockförvaring, in och läs vår artikel för att enklare hitta vart du hittar de olika varianterna av klockförvaring som finns där ute.

Hur skall jag förvara min klocka när jag reser?

En klocka som inte bärs på armen när du reser bör förvaras i någon typ av fodral, vi föredrar och rekomenderar att resa med en klockrulle, detta då de är praktiska och skyddar klockan samtisigt som de är väldigt snygga