Review av Metier 39 Griffith från Veville

Vi har som nämnt i tidigare inlägg om Varumärket fått möjligheten att testa en av Vevilles klockmodeller, och nedan går vi igenom de olika delarna av klockan och försöker beskriva bäst vi kan, känslan efter burit den men även den del detaljer för att ni läsare enkare skall kunna bilda er en uppfattning om klockan.

Skarmavbild 2022 12 21 kl. 19.20.09

Helheltsintryck

Metier 39 Griffith - Vintage Steel 5

Som nämnt ovan tycker jag att man helt klart har lyckats återskapa känslan som man beskriver på sin hemsida. Den har en retrolook, som skapas med hjälp av sina 39mm i diameter och en snyggt jubilieelänk som skapar ett skönt häng i klockan, precis som jag inbillar mig att man har på Venice beach.

Paketeringen och branding

Metier 39 Griffith - Vintage Steel all things

Ett stycke vi ofta nämner när vi testar klockor men som aldrig tidigare fått en helt egen rubrik är själva paketeringen och hur man gjort brandingen runtomkring. Vi vill ge detta lite extra utrymme då detta är något alldeles extra hos företaget Modern Man in Motion som företaget som grundat Veville heter. När paketet kom låg det först i ett naturfärgat postpaket med ett stort V som såg stämplat ut. Sedan när man tog sig in i paketet så kom man in till en pappkartong. Innanför pappkartongen börjar de bli riktigt snyggt, där ligger en plåtlåda enligt bilden med nyckelinfo på framsidan. Plåtlådan skapar en grym vintage känsla som passar perfekt med varumärket, och väl inne i plåtlådan så ligger klockan snyggt och prydligt på sin plats med ett extra band samt ett bandverktyg. Utöver detta ligger även ett snyggt certifikat, putsduk, extra bandstift och till sist min personliga favorit, tre sjukt snygga klistermärken. Jag är ofta skeptiskt till brandade klistermärken, men dessa är något extra, de skriker inte något varumärke men de får in de på ett balanserat och snyggt sätt vilket är unikt, vilket är anledning till att jag bara letar efter vart jag skall placera dem, kanske på datorn bredvid klistermärken jag fått från Oris tidigare.

Detaljer

Vi kommer nedan gå in lite mer på detaljer för den som vill lära sig och se mer specifika delar av klockan innan man känner sig bekväm för att klicka hem sin egn Veville klocka.

Länken

Metier 39 Griffith - Vintage Steel link

Länken på denna klocka står för stor del av dess image, och just att man har en jubileelänk på en dykare skapar en rätt unik känsla måste medges. Att dessa länkar kommer i massvis olika kvalitéer är nog ingen nyhet för någon här. Veville har lyckats skapa en klocka till et attraktivt pris med en jubileelänk som håller måttet, det är riktigt bra jobbat.

Banden

Veville extra stuff

Klockan är som ni kanske redan sett om ni kollat våra bilder eller Vevilles egna bilder ett såkallat strapmonster, klockan passar nämligen flera olika stilar, och vi har testat både länk, läder och natoband. Tre olika typer som passar klockan perfekt och vilket är kul för att de skapar helt olika intryck vilket är roligt när man själv kan få utforska klockan och hitta vilken kombination som man själv gillar bäst. Personligen gillar jag klockor på länk mest, men det gröna natobandet är annars en personlig favorit av tillbehören och något som fortsätter anspela på den looken man beskrivit på hemsidan.

Nedan ser ni fyra olika alternativ till stålbandet, alla har sin charm på sitt eget sätt men de vi vet är alla passar boetten perfekt och är enkla att byta emellan helt själv med verktyget som kom med.

Review av Metier 39 Griffith Black Leather strap
Review av Metier 39 Griffith Green Natostrap
Review av Metier 39 Griffith Green Natostrap
Review av Metier 39 Griffith Red Natostrap

Boett

Metier 39 Griffith - Vintage Steel closeup

Boetten som är hjärtat i känslan som skapas kring en klocka, ja den har man gjort robust, stilren och klassisk. Det är rakt på sak en bra boett och där kronan har tydliga hopp vilket bidrar till en bra robust känsla helt enkelt. Detta är helt klart en klocka man känner man vågar hoppa i badet med utan att tveka en sekund med sina 100m vattentäthet skall det inte heller vara några konstigheter.

Urverk

Metier 39 Griffith - Vintage Steel back

Att prata lite om urverket i klockan är såklart ett måste på en klocksida. Och Veville har valt att jobba med quartzurverk, men då inte vilket urverk som helst utan man jobbar med det japanska Miyota urverket vilket har stor respekt inom klockvärlden. Att man kör ett quartzurverk ser jag inte som något dåligt utan snarare en möjligörare av att man på så sätt kan fokusera och lägga utvecklingspengarna på att skapa en väldesignad klocka med andra robusta element.

Baksidan har en del ingraverade detaljer såsom en palm och lite information om klockan, men i centrum av boettlocket står citatet “Live like the icons” vilket syns på fler ställen hos Veville.

Sammanfattning

Slutligen vill jag försöka sammanfatta mina tankar och åsikter efter att ha burit klockan ett tag. Och vad ska man då säga… Ja som ni förstår av texten ovan tycker jag att känslan Veville vill förmedla genomsyrar allt med klockan. Allt från de extra banden till klistermärkena till klockans logotyp. Detta är något jag tycker är riktigt starkt jobbat och något som kan vara svårt för nya företag att få till på ett bra sätt. Utvecklingspotential, ja sånt har alla företag och produkter, och jag skulle gärna se man jobbar lite mer med indexen på tavlan, möjligt att man skapar lite större sådanna för att skapa lite mer djup i tavlan, men nu är vi inne på extrema detaljer.

Överlag är jag som ni förstår lite lätt överumplad över vad som kom i brevlådan för bara ett litet tag sen då jag skulle vilja säga detta är det första microbrand jag stött på som har lyckats skapa samma känsla genom hela upplevelen med klockan vilket är mycket imponerade och på så sätt på god väg att skapa ett starkt och tydligt varumärke.

Vilken Veville klocka skall man då köpa?

Ja vill ni nu då kanske köpa er an Veville klocka så spana in deras hemsida och bläddra bland de olika varianterna på band kombinationer som finns, men vår rekomendation är nog ändå att gå för en METIER 39 GRIFFITH – VINTAGE STEEL och att sedan köpa till flertalet band när man känner det är dags för att kunna utforska vilken stil som du föredrar mest.

Vilket land kommer Veville klockor ifrån?

Veville är ett svenska varumärke som tagit en del inspiration ifrån USA när medgrundarna spenderat tid i landet.

Vilken storlek är Veville Metier klockan?

Meiter från Veville är 39mm i diameter

Vilket urverk är det i Veville klockor?

Veville klockorna som finns idag har Miyota Quartz urverk

Vilke band kommer Veville Metier med?

Klockan kan köpas i massvis med olika band, stållänk, natoband eller läderband. Vi rekommenderar dock att passa på köpa till ett extra band då klockan är ett såkallad “strapmonster”