Veville, svenska klockor med inspiration från USA

Äntligen var det dags för en artikelsrie på Klockfeber igen. Denna gång av varumärket Veville, ett svenskt klockvarumärke med sina rötter blandat mellan Sverige och USA. Att blanda gener i ett sådant projekt brukar kunna vara ett bra recept.

Här kommer vi att berätta mer om varumärket och vad det står för, för att i nästkommande inlägg gå igenom en specifik klocka i detalj. Vi kommer nämligen göra en fullständig review av klockan METIER 39 GRIFFITH – VINTAGE STEEL där vi går igenom varje liten detalj och berättar om vår känsla av klockan efter att ha burit den på armen en vecka.

Varumärket

veville watches logo

Klockvarumärket Veville är som de nämner på deras hemsida en hyllning till USA, och inte just hela landet utan då just Venice i Kalifornien. Inspiration har tagits från just denna del av USA. Och vad menar man då med att man tagit inspiration från denna del av världen? Jag tycker de formulerade det väl med den avslappnade somriga stilen med en vit t-shirt, jeans och en äldre sportbil. Jag tror ni flesta kan föreställa er vad grundarna försöker beskriva här. Och just den stilen har man velat efterskapa hos klockorna under varumärket. En känsla jag helt klart tycker man lyckats återskapa med denna något vintage inspirerade dykarklocka. Läs mer om detta på deras hemsida.

Klockor

Klockorna som Veville producerats har haft ett tydligt designspårk. Man har jobbat med den vintage inspirerade looken med klassiska element i dykarklockor med vridbar bezel.

metier 39 griffith - vintage steel 2

Tidigare har man haft två olika modeller med olika tavlor men fokuserar idag framför allt på en model Griffith, en modell som vi fått testa och skrivit en längre review om här.

Det är kul när ett företag har hittat sin nisch och modell och man väljer att jobba med den modellen på flera olika sätt, med olika band för att skapa olika designutryck. Detta gör att man vet att modellen man jobbar med är välutvecklad och något märket kommer hålla i länge.

Merchandise

Att klockvarumärken jobbar med att skapa varumärke med hjälp av olika prylar och saker, ofta kopplat till klockr såsom ställ, lådor med mera. Men att man även gör helt orelaterade produkter med sitt varumärke på är inte heller ovanligt.

veville watches cap

Veville har även gjort en serie med kepsar, en keps som enligt oss har de uttrycken man vill ha från en keps som faktiskt kommer från ett klockvarumärke. Den är stilren och snygg och skriker inte för mycket klockvarumärke över. Utan denna keps skulle kunna komma från vilket varumärke som helst med sin trendiga vintage stil.

Armband

Att göra sina egna armband är också något som Veville också gjort. Det är ofta väldigt uppskattat med band ifrån tillverkaren av klockorna. Detta därför att man då vet att de passar otroligt bra och är helt rätt för klockan. Ofta kan detta resultera i lite dyrare armband men något som helt klart är värt det. Veville gör som ni kanske redan sett både, stålband, läderband, natoband men även ett gummiband vilket är den bredd man kan förvänta sig från ett klockvarumärke.

review av metier 39 griffith green natostrap
review av metier 39 griffith green natostrap

Förvaring

Något som är viktigt för klocksamlare idag är såklart hur du skall förvara de klockor du inte kan bära under en dag, och inte minst hur du skall resa med dina klockor om du skall iväg till ett ställe som kräver kanske både en sportklocka, en dressad och något där mitt emellan. Eller kanske ska du på en såkallad klock get together (GTG) och vill kunna visa upp dina nya förvärv. Då är detta viktigt.

veville extra stuff

Veville har skapat just detta. En såkallad klockrulle eller klockpouch där du kan förvara dina klockor. Eller som ni ser jag gjort här förvarat lite gott och blandat men med fokus på de extra banden.

En produkt vi verkligen kan rekommendera då den är grym kvalité och superpraktiskt för klocknörden.

Sammanfattning av Veville Watches

För att sammanfatta varumärket Veville så vill vi börja med att säga vi är glada vi fått testa deras grejer och lära oss mer om grundarna och deras företags resa. Det är ett varumärke som verkligen levererar på det de skriver på sin sida, och ja det är inte helt lätt alltid och skapa denna känsla i hela klockköps processen. Vilket vi tycker sammanfattar detta varumärke bra.

När startade Veville Watches

Varumärket Veville startade år 2020

Hur många klockor gör Veville?

Veville har tidigare haft två olika modeller av klockor men har nu valt att fokusera på en av deras modeller nämligen Griffith.

Säljer Veville bara klockor?

Fokuset hos Veveill är såklart klockor, men de säljer även merchandice i form av kepsar, tillbehör till klockor i form av förvaring och armband. Vilket gör vi ser fram emot att se vad de adderas framöver.