140 års Jubileum med – Breitling Aerospace B70 Orbiter – Ett stycke luftfartshistoria på din handled

När jag först fick ögonen på riktigt för Breitling var under 2010 talet men just deras 90-tals klockor engagerade mig. Detvar det deras Chronomat-klockor som trollband mig.

Deras osvikliga känsla för precision och äventyr blev genast en del av min klockresa. Idag tar jag en titt på Breitlings senaste mästerverk, Aerospace B70 Orbiter.

Ett stycke äventyr

Breilting luftballong
Breilting luftballong

För att fira 140 år av banbrytande försteg inom tidmätning och äventyr, har Breitling återigen lyft ribban. Aerospace B70 Orbiter är inte bara en hyllning till det mod och den innovation som definierar märket; den är en levande berättelse.

Minns ni Breitling Orbiter 3? Ballongen som mot alla odds svävade runt jorden nonstop och skrev historia? Den andan av äventyr och upptäcktsfärd har nu destillerats ner till en klocka. Och ja, varje klocka innehåller ett äkta stycke av den historiska ballongen – en bit av äventyret, om du vill.

En tavla som berättar historier

Det som direkt fångar ögat med Aerospace B70 Orbiter är dess livfulla, orangea tavla. Den här färgen är inte vald på måfå; den återspeglar färgen på Orbiter 3-kapseln och ger klockan en omisskännlig och djärv karaktär. För en klockentusiast som jag är det här en oemotståndlig detalj som skriker äventyr.

Breitlings hållbarhetsresa

I takt med att världen blir allt mer medveten om vår miljöpåverkan, är det uppfriskande att se Breitling ta steg mot hållbarhet. Aerospace B70 Orbiter är inte bara en teknisk prestation; den är också ett tecken på Breitlings åtagande till en mer hållbar framtid. Från val av material till tillverkningsprocesser strävar Breitling efter att minska sin miljöpåverkan och leda vägen mot en mer hållbar lyx.

Ett verk av teknisk briljans

4x5_Aerospace_B70_Orbiter_EB70101A101E1_DSC0325_RVB

Under huven på Aerospace B70 Orbiter tickar Breitling Manufacture Caliber B70, en COSC-certifierad SuperQuartz™-rörelse som är tio gånger mer exakt än standard kvarts. Tack vare dess avancerade funktioner och exceptionella hållbarhet är detta en klocka som inte bara berättar tiden utan också står emot tidens prövningar.

Att bära en Aerospace B70 Orbiter är att bära ett stycke historia, att hylla äventyrens och upptäckternas anda. För mig personligen är det en påminnelse om varför jag föll för Breitling från början: en perfekt kombination av tradition, innovation och ett outtröttligt strävan efter att överträffa gränserna för vad som är möjligt.

För klockälskaren som ser framåt

För dig som delar min passion för klockor och äventyr, är Breitling Aerospace B70 Orbiter en inbjudan att bli en del av en större berättelse. Den representerar inte bara ett historiskt ögonblick utan också en framtid där gränserna ständigt omprövas och vidgas. Så, oavsett om du är en långvarig beundrare av Breitling eller ny på området, finns det något magiskt med att ha en del av denna resa på din handled.

Breitling Aerospace B70 Orbiter är mer än bara en klocka; den är en symbol för mänsklighetens outtröttliga strävan efter att övervinna nya utmaningar och ständigt sträva mot nya horisonter.

Klockor är inte bara instrument för att mäta tid; de är berättelser som vi bär på vår handled, konversationstartare som belyser vem vi är och vart vi är på väg. Med Aerospace B70 Orbiter bär du inte bara en bit av luftfartshistorien; du bär en vision av framtiden och en ständig påminnelse om vad som är möjligt när vi vågar drömma stort.

I en värld där det snabba tempot ofta får oss att glömma att uppskatta ögonblicken, påminner Breitling oss om vikten av att stanna upp, titta upp mot himlen och låta oss inspireras. Så oavsett om du är på jakt efter din nästa klocka eller bara vill fördjupa dig i klockornas fascinerande värld, är Breitling Aerospace B70 Orbiter ett bevis på att klockan är mer än ett verktyg – den är en följeslagare på vår resa genom livet.

En klocka som tickar många boxar för oss klocknördar

För alla oss klockentusiaster, äventyrare och drömmare, låt oss fortsätta att utforska, upptäcka och framför allt, låt oss aldrig sluta drömma. För i varje tickande sekund finns det en obegränsad potential, och med varje blick på vår handled påminns vi om de äventyr som väntar.

Breitling Aerospace B70 Orbiter är inte bara en del av Breitlings imponerande arv; den är en inbjudan till att bli en del av nästa kapitel i vår kollektiva berättelse. Så, varför inte ta steget och se var den här resan kan ta dig? Tillsammans kan vi göra mer än bara mäta tiden – vi kan göra den meningsfull.

Vill du veta mer eller diskutera den senaste tekniken och trenderna inom klockvärlden? Kontakta mig här på Klockfeber. Tillsammans delar vi en passion för klockor och intressanta historier som kommer ur intresset.

Tekniska detaljer

EgenskapDetalj
ReferensEB70101A1O1E1 (titanarmband), EB70101A1O1S1 (gummiband)
KaliberBreitling Manufacture Caliber B70
Diameter34.8 millimeter
Djup5.85 millimeter
RörelseSuperQuartz™, termokompenserad kvarts, elektronisk, analog och 12/24 timmars LCD digital display; EOL-indikator
BatteritidUngefär 2 år
Kronograf1/100 sekund, max 99 timmar 59 minuter 59 sekunder, flyback-funktion, elektronisk tachymeter, kronograf (varvtid, flygtider)
Andra funktionerNedräkningstimer, 2:a tidszon, larm
KalenderDigital, dag och datum programmerad för 4 år
CertifieringCOSC-certifierad
MaterialTitan
Diameter (Boett)43 millimeter
Tjocklek (Boett)12.95 millimeter
Höjd (Boett)52.25 millimeter
VattentålighetUpp till 10 bar (100 meter)
GlasSafirglas, bländskyddat på båda sidor
BaksidaTitan med skruvar, transparent med en bit av den originala Breitling Orbiter 3-ballongen synlig
KnapparTre integrerade tryckknappar
VridringTvåvägs, räfflad
UrskivaOrange med Super-LumiNova® lysande siffror, index och visare
ArmbandTitanarmband eller svart gummiband med viklås