Formel 1 förare och dess klockor

Att klockor och bilar går hand i hand, det är sen gammalt och det har vi pratat om här tidigare.

Att klockvarumärken och biltillverkare gillar och är duktiga på att samarbeta är också tydligt, det är väldigt vanligt att man gör klockor som hyllar bilar och att de släpps i samband med varanda med mer.

Klockor i Formel 1

Sporten som drar till sig de allra starkaste varumärkena är just Formel 1. Det är en sport där i princip varje stall har en sponsor av klockor och den ena mer exklusiv än den andra.

Rolex i Formel 1.

Rolex är ett märke som man faktiskt i princip aldrig ser på någon förare eller högt uppsatt person i teamen. Vad beror detta på?

Jo det är för att Rolex sponsar inga specifika förare eller lag utan man sponsrar hela sporten istället vilket är väldigt tydligt när man tänker efter. Startklockan är en datejust med guldräfflad ring och Rolex är nog ett av namnen som står på flest ställen på banan.

Formel 1 Stallen och dess klockor

Stallet Mercedes

black and red f 1 car on road
person holding round silver analog watch

Mercedes är sponsrade av IWC och det syns i princip alltid på både förarna och flera nyckelpersonen i lagen. Det samarbetet är väldigt långvarigt och har resulterat i flera olika unika F1 klockor från IWC vilket vi tycker är riktigt häftigt.

Stallet Redbull

black and yellow red bull f1 racing in concrete track
silver and gold round chronograph watch

Red Bull, ett dryckesvarumärke som idag även äger ett eget Formel 1 stall. De har sammarbetat med Tag Heuer och deras förare ses alltid med Tag Heuer klockor i olika varianter vilket är kul att se.

Stallet Scudderia Ferrari

red ferrari emblem

Ferrari är såklart inte sämre än något annat stall i formel 1. Man har dock under en längre tid samarbetat med varumärket Hublot men för ett antal år sedan bröts det upp, och Richard Mille tog sig snabbt in som en stabil samarbetspartner. Det häftiga med dessa klockor är att man ofta ser samma klocka under längre perioder och det är klockor som ofta är speciellt utformade efter ferrari och i vissa fall även efter förarna själva.

Klockor i formel 1 är som sagt väldigt närvarande och förarna och varumärkena är duktiga på att visa upp det som de har på sig. Men det är inte alltid lätt hinna se exakt vilken klocka eller varumärke som de olika förarna har på sig så därför har vi försökt samla information om vilken formel 1 förare som bär vilken klocka nedan. Hoppas det hjälper i sökandet.

Vilken klocka bär Max Verstappen

Max Verstappen bär för det mesta när han “jobbar” Tag Heuer klockor, för det mesta ser man honom bära en Tag Heuer Monaco

Vilken klocka bär Charles Leclerc

Charles Leclerc bär alltid klockor från märket Richard Mille

Vilken klocka bär Lewis Hamilton

Lewis Hamilton bär alltid klockor från IWC men väldigt ofta olika modeller

Vilken klocka bär Carlos Sainz

Carlos Sainz bär också han en klocka från Richard mille som är känd för att vara extremt lätt och väger inte alls mågna gram

Vilken klocka bär Lando Norris

Lando Norris bär även han en klocka från märket Richard Mille

Vilken klocka bär Daniel Riccardo

Daniel Riccardo som förare för Mclaren bär en klocka från Richard mille

Vilken klocka bär George Russel

George Russel som Mercedes förare bär klockor från IWC