Breitling Superocean Rainbow

Med den livfulla atmosfären på Wheels and Waves surf- och motorcykelfestival i Biarritz som bakgrund, lanserar Breitling två spännande tillskott till sin ikoniska Superocean-serie: de färgglada regnbågstavlorna och den robusta Superocean Automatic 46 Super Diver. Dessa nya klockor hyllas samtidigt med utgivningen av “The Breitling Book of Surfing,” en hyllning till surfkulturen världen över.

Färgsprakande Superocean: Regnbågseditionerna

Superocean Automatic 42 och 36

De nya Superocean Automatic 42 och 36 med regnbågstavlor är en fröjd för ögat och en teknisk bedrift. Inspirerade av den legendariska SuperOcean Slow Motion från 1960- och 1970-talen, kombinerar dessa klockor modern elegans med retro charm. Tavlorna har timmarkeringar och visare belagda med Super-LumiNova® i en lysande regnbågsgradient – gul, grön, blå, indigo, violett, röd och orange – som lyser i svagt ljus och ger en unik estetik. Dessa modeller finns i fyra livfulla 42 mm rostfria stålversioner med gummiband i turkos, akvamarin, orange och gul, samt en sofistikerad 36 mm version i vitt kombinerat med ett rostfritt stål- och 18 k rödguldshus.

breitling superocean automatic 36_rainbow-dial_ref. u17377211a1s1_cmyk
Breitling superocean automatic 36_rainbow-dial

Superocean Automatic 44

Den nya 44 mm turkosa-tavlan förlänger det färgglada temat och kommer nu med ett ton-i-ton turkost gummiband, vilket ger en slående kontrast med sin svarta keramiska inläggsring. Klockan är utrustad med sportiga gummiband med mikrojusterbara spännen och polerade, reptåliga keramiska inläggsringar, vilket gör den perfekt för både action och avkoppling.

Fördjupning i funktion: Superocean automatic 46 super diver

Breitling tar dykarklockan till nästa nivå med Superocean Automatic 46 Super Diver. Denna klocka, med en vattentäthet upp till 1000 meter, är designad för att klara de mest extrema undervattensförhållandena. Den har urtavlor i grön eller svart kamouflage, varje parat med matchande keramiska inlägg. Den tvåvägs roterande ringen med patenterad säkerhetslås säkerställer noggrannhet och pålitlighet, vilket skyddar mot oavsiktliga justeringar. Dessutom skyddar en mjuk järn-inre boett klockan mot magnetiska störningar, vilket garanterar att den tickar exakt under alla förhållanden.

Fira surfkulturen: The Breitling book of surfing

På Wheels and Waves-festivalen presenterade Breitling inte bara sina nya Superocean-modeller utan också sin nyligen utgivna “The Breitling Book of Surfing”. Denna bok, publicerad av Rizzoli, utforskar surfkulturer över sex kontinenter, från Irlands robusta kuster till Oahu, Hawaiis legendariska vågor. Skriven av den erfarna surfskribenten Ben Mondy och med förord av fristilssurfaren Mikey February och introduktion av åttafaldiga världsmästaren Stephanie Gilmore, fångar boken andan av surfgemenskaper runt om i världen.

breitling book of surfing
Breitling Book of Surfing

Djupdykning i tekniska specifikationer

Superocean automatic 46 super diver

Rörelse: Breitling Caliber 10, självuppdragande mekanisk rörelse med bidirektionell kullager.
Vattentäthet: Upp till 1000 meter (100 bar).
Material: Titan.
Diameter: 46 millimeter.
Unika Funktioner: Tvåvägs roterande ring med patenterat säkerhetslås, mjuk järn-inre boett för skydd mot magnetiska fält, Super-LumiNova®-beläggning på timmarkörer och visare.

Superocean automatic 44

Rörelse: Breitling Caliber 17, självuppdragande med bidirektionell kullager.
Vattentäthet: Upp till 300 meter (30 bar).
Material: Rostfritt stål.
Diameter: 44 millimeter.
Unika Funktioner: Unidirektionell ring med keramisk inläggning, Super-LumiNova®-beläggning på timmarkörer och visare, turkos gummiband med mikrojusterbart spänne.

Superocean automatic 42

Rörelse: Breitling Caliber 17, självuppdragande med bidirektionell kullager.
Vattentäthet: Upp till 300 meter (30 bar).
Material: Rostfritt stål.
Diameter: 42 millimeter.
Unika Funktioner: Unidirektionell ring med keramisk inläggning, timmarkörer och visare belagda med Super-LumiNova® i regnbågsgradient, val av färgglada gummiband.

breitling superocean automatic 42_rainbow-dial_ref. a17375211b2s3_cmyk
Breitling Superocean Automatic 42_rainbow-dial

Superocean automatic 36

Rörelse: Breitling Caliber 17, självuppdragande med bidirektionell kullager.
Vattentäthet: Upp till 300 meter (30 bar).
Material: Rostfritt stål och 18 k rödguld.
Diameter: 36 millimeter.
Unika Funktioner: Unidirektionell ring med vit keramisk inläggning, timmarkörer och visare belagda med Super-LumiNova® i regnbågsgradient, vitt gummiband med mikrojusterbart spänne.

Genom att djupdyka i dessa tekniska specifikationer kan vi verkligen uppskatta precisionen och innovationen som kännetecknar varje modell i Breitlings nya Superocean-serie.

breitling superocean automatic 36_rainbow-dial_ref. u17377211a1s1_cmyk
Breitling superocean automatic 36_rainbow-dial

Hållbarhetsinitiativ och framtidsvision

Breitling är djupt engagerade i hållbarhet och strävar efter att skapa produkter och upplevelser som inte bara är vackra och funktionella, utan också ansvarsfullt producerade. Varumärket har implementerat flera initiativ för att minimera sin miljöpåverkan, vilket inkluderar användning av miljövänliga material och hållbara tillverkningsmetoder.

Bland Breitlings hållbarhetsinsatser finns:

  • Miljövänliga material: Breitling använder återvunnet rostfritt stål och andra hållbara material i sina klockor. Detta minskar behovet av nyutvunnet material och minskar avfallet.
  • Sustainable manufacturing: Varumärket har optimerat sina tillverkningsprocesser för att minimera energiförbrukningen och utsläppen. Detta inkluderar att använda grön energi där det är möjligt och att ständigt förbättra produktionsmetoder för att bli mer miljövänliga.
  • Förpackningar: Breitling har utvecklat nya förpackningslösningar som är 100% återvinningsbara. Dessa förpackningar är designade för att minimera avfallet och kan enkelt återvinnas efter användning.
  • Spårbarhet: Breitling arbetar med att förbättra spårbarheten för alla sina material, vilket innebär att de kan säkerställa att alla komponenter i deras klockor kommer från ansvarsfulla källor.

För mer detaljer om Breitlings hållbarhetsarbete, kan du läsa vår artikel här.

Genom att täcka dessa områden kan vi skapa en engagerande och informativ artikel som inte bara presenterar de nya klockorna utan också berättar en bredare historia om Breitlings arv och framtidsvision. För mer information och för att utforska dessa fantastiska klockor, besök vår hemsida klockfeber.se och upptäck färgernas och äventyrets värld med Breitling Superocean!

Vill du lära dig mer om dykarklockor?

Är du intresserad att lära dig mer om dykarklockor och de varianter som finns där ute på marknaden så spana in vårt dedikerade inlägg om just de bästa dykarklockorna under 25 000kr. Där har vi listat modeller som vi gillar och som är tidslösa klassiker som alla som letar dykarklockor borde spana in.