WatchBandit Klockarmband

Sommaren är här och att byta band är aldrig så kul som det är just nu. Att byta band är ett stort intresse bland många klocknördar och såklart även hos oss. Det kan ge en klocka en helt annan utformning och känsla.

Att köpa band går ju göra hos otaligt antal distributörer och att hitta den rätta kan vara svårt. Enligt vår erfarenhet är det bästa att vända sig till olika leverantörer för olika typer av band. Vi har fått möjligheten att testa lite band från WatchBandit och som vi tänkt dela med oss av lite bilder till er.

Min favoritklocka att testa band på är just Omega Speedmaster, detta för de är en klocka med 20mm mellan luggarna, passar i princip allt och är såpass diskret att man kan fokusera på banden.

IMG 2251

Här har vi samlingen band och verktyg som vi kommer kolla på i detalj i denna artikel.

Först ut, WatchBandit Mockaband

Watchbandit Moccaband
Watchbandit Moccaband

Först ut är det bandet med den färg som idag är något otroligt populärt. Det militärgröna mockabandet är en helt klart trend just nu och WatchBandits egna gör oss inte besvikna, det smalnar av snyggt vid spännet vilket gör det nätt och snyggt, baksidan jag kan tycka med dessa band är att de ställan är sådär väldigt robust känsla i dem utan mer en vintage känsla vilket kan göra att denna klocka upplevs något tung med detta band. Men ja, onekligen snyggt som tusan. En liten detalj när vi kollar på band är hur bra bandstiften passar, det vi försöker visa med bilden nedan är hur tight bandet sitter runt stiften vilket gör att de ej glider runt och ej riskerar att skjuta iväg när man sätter dit dem, ytterligare ett litet plus i kanten för WatchBandit gänget.

Watchbandit Moccaband 1
Watchbandit Moccaband 1
Watchbandit Moccaband 2
Watchbandit Moccaband 2
Watchbandit Moccaband 3
Watchbandit Moccaband 3

Andra armband ut, WatchBandit Sailcloth (Nylon)

Watchbandit Sailcloth
Watchbandit Sailcloth

Sailcloth band eller nylonband har säkerligen flera olika namn som det benämns vid, det är också väldigt trendigt just nu, det är robust och slitstarkt och riktigt coolt. WatchBandits band är också utrustat med ett sorts skydd över hålen vilket passar Speedmastern perfekt då det är samma färg som den svarta tavlan och bezeln. Bandet må vara något långt för mig men tycker mig det skiner snyggt samtigt som man får en riktigt go feild känsla av det.

WatchBandit SailCloth 1
WatchBandit SailCloth 1
WatchBandit SailCloth 2
WatchBandit SailCloth 2
WatchBandit SailCloth 3
WatchBandit SailCloth 3

Tredje och sista band, WatchBandit Läderband

Watchbandit Läderband
Watchbandit Läderband

Sist ut är WatchBandits egna läderband. Läderband är svårt, det finns mycket skräp där ute och ibland kan även skräp kosta en del pengar. Detta är bandet jag använt mest, det kanske är lite alldagligt men jäklar vilken kvalitet. Ruggigt bra känsla även med den tunga Speedmastern och mönstret är toksnyggt. Toppat med lite sömmar. Ja jag har i princip inget negativt att säga om detta läderband. Det är helt klart ett utav de bättre jag testat. Och priset, ja detta är orisvärt som attan, inte många band man får denna kvaliten för den pengen.

WatchBandit Läderband 1
WatchBandit Läderband 1
WatchBandit Läderband 2
WatchBandit Läderband 2
WatchBandit Läderband 3
WatchBandit Läderband 3

WatchBandit bandverktyg.

När vi skall byta band är det viktigt att man även har bra verktyg när man sitter själv hemma vid köksbordet och meckar. Vi har såklart testat massor med olika varianter och alla har för och nackdelar. Vi testade ett nytt typ av verktyg som vi ej testat tidigare från Watchbandit och ville dela med oss även lite av det för att göra beslutsprocessen enklare för er.

IMG 2267 edited

Välpackat och bra med skydd över topparna på bandet tog vi oss ann och för första gången som vi testar ett sådant bandverktyg som liknar en pincett.

IMG 2269 edited

Teroin säger man skall knipsa bandstiftet mellan topparna på verktyget, det var lite svårt och skulle nog krävas att man har klockan fastspänd så detta gör nog detta verktyg lite mer till ett expertverktyg.

IMG 2268 edited

Men det går lika bra bara använda en av sidorna vilket gör verktyget flexibelt och möjligt att använda på flera sätt.

Köpa band från Watchbandit?

Vi har testat mycket band, dyra som billiga i alla möjliga olika material och vi kan verkligen säga att band från WatchBandit rekomenderas starkt. Dessa tre modeller vi testat ovan håller hög kvalitet och till vad vi skulle säga är till bra priser för den kvaliten de håller. De är inte billigast på marknaden men läderbandet känns som band som vi testat för dubbla pengen så de tycker vi verkligen ni skall testa om ni är på jakt efter de.

Vi har också sammanställt en liten video där ni enklare kan bilda er en uppfattning om banden och hur de ser ut även på armen och i lite solljus. Spana in och kommentera gärna vad ni tycket eller om ni köpt band från WatchBandit.

Vart skickar WatchBandit sina armband ifrån?

Armnbanden från WatchBandit skickas från Tyskland men kom snabbt till Sverige på 3 dagar för bara 30kr i fraktkostnad.

Vilka storlekar finns WatchBandits band i?

Banden från WatchBandit finns i alla de vanliga storlekarna från 16-22mm sen finns även andra varianter med mindre och större i deras sortiment på vissa band

Vad är WatchBandit bäst på?

I min mening gör WatchBandit bäst läderband, de är porisvärda men håller absolut toppkvalitet