Tudor Pelagos FXD

Tudor Pelagos FXD Marine Nationale
Tudor Pelagos FXD Marine Nationale

Tudor släppte i veckan något som fått otroligt mycket publicitet av olika anledningar. Släppet kallas Tudor Pelagos FXD och är ett samarbete med Marine Nationale.

Det är en riktigt snygg pelagos som påminner starkt om sin företrädare men med vissa distinkta skillnader.

Klockan ör 42mm i diameter men enligt en god vän som redan hunnit testa den så upplevs den inte riktigt så stor utan något mindre vilket alltid är uppskattat. Kanske kan bero på det som vi skriver i stycket nedan.

Priset för denna klocka är 38 810kr och återstå att se hur marknaden kommer behandla den.

Tudor Pelagos FXD Baksida
Tudor Pelagos FXD Baksida

Tudor Pelagos FXD Bandhorn

Vi börjar väl med det som är det mest uppenbara och som alla snackar om som de coolaste med klockan.

Ja det är deras integrerade bandhorn som alltså gör att klockan är helt utan bandstift och är i en solid bit kan man säga. Något coolt och väldigt mycket toolwatchigt* över.

Tudor Pelagos FXD Wristshot
Tudor Pelagos FXD Wristshot

Bezeln är något förändrad med fler index delar, och tavlan har fått lite mer text, något som kanske inte alla uppskattar, men alltid kul.

Baksidan är utsmyckad med samarbetet med Marinen

Tudor Pelagos FXD Band
Tudor Pelagos FXD Band

Tudor Pelagos FXD band

Bandet är vävt med en speciell vikning som gör den lite extra cool och åter igen väldigt anpassad till sin användning i form av extrem dykning.

Tudor Pelagos FXD extraband
Tudor Pelagos FXD extraband

Ett extra band

I sann Tudor anda så adderar man ett extra band till klockan vilket vi klocknördar alltid uppskattar då originalbanden nästan alltid är de som passar klockorna bäst

Marine Nationale är en gren i den franska flottan, militärer och klockor och då specifikt marinen är ett sammarbete som sällan inte bär frukt. Och om jag förstått de rätt är de inte lätt få tag på en av dessa första Tudor Pelagos FXD klockor. Samarbetet med mellan Tudor och Marine Nationale har pågått i olika former ända sen 50-talet.

Ja ni hör och läser, jag har svårt att se att denna klocka inte kommer att bli en otrolig succe och ta klockvärlden med storm med sina sedvanliga kölistor och kämpande för att kunna få lägga vantarna på en.

Vill ni läsa på mer om klockan spana in tudors hemsida och läs mer här.