Schipper

Jag fick kontakt med Erik via ett videosamtal efter ett antal mail emellan oss för att bestämma tid. Ett videosamtal som höll på länge för att vi båda kunde uppenbarligen prata hur länge som helst om klockor.

Det är väldigt roligt när man träffar och pratar med grundare till egna varumärken när de verkligen får berätta om deras varumärkesbyggande, deras passion och hur det är att driva ett svenskt microbrand.

Varumärket

Jonte INSTA bw NA Mesh

Varumärket Schipper startades 2018 med den första modellen som fick namnet Black Line, efter en lyckad start är man nu inne på att lansera sin tredje klockmodell New Aesthetic som vi kommer att skriva mer om nedan.

Erik är en person med en stor vision och många strängar på sin lyra med erfarenhet inom design, webbsidor samt fotograf. Egenskaper som passar sig perfekt för en grundare till ett klockvarumärke kan man tänka sig.

Klockorna och varumärket talar sitt tydliga språk, något som vi anser viktigt när man skall starta nytt varumärke inom denna bransch. Att man säger vad man skall göra och sedan håller sig till det är a och o och där har inte Schipper missat något.

Schipper Watch 3

Men förespråkar en simplistisk och enkel design, något man sett tydligt i formspråket av samtliga modeller även om man gillar att ha lite roligt med små detaljer för att väcka intresse. En balans man lyckats hålla bra. Bara spana in den inzoomade bilden bredvid där man ser designen och detaljerna.

Eriks egna ord

Som ni läste ovan pratade jag och Erik länge och jag fick höra direkt med hans egna ord hur han skulle beskriva sitt arbete. Något jag verkligen tycker speglas i hans design.

Ord som Erik nämner flera gånger under samtalet är just enkelhet och att han ej vill klockan skall sticka ut för mycket. Detta med ett mål om att skapa ett varumärke och klockor som anses smakfulla och speglar den “Scandinavian Simplicityn”, drag och uttryck som passar sig perfekt på deras dressklockor.

Klockor

Under 2022 har varumärket gjort ett stort steg i sin utveckling. Hemsidan är mer professionell och har samma designspråk som klockorna, stilrent och snyggt. Varumärkets ikon är ändrat och med den nya ‘S’-et mer kaxig. Och framförallt det nya sortimentet är mer vass och detaljrik än deras föregångare.

INSTA BW BOAT NA mesh 1

Efter flertalet lyckade lanseringar fokuserar Schipper på den senaste utvecklade lanseringen New Aesthetic . Detta är en klocka som fortsätter spela på varumärkets designspråk i form av det simplistiska, men med lite mer lekfulla detaljer.

I denna klocka kan du se flertalet färgglada dock väldigt diskret applicerade färger, likt vår favorit så finns en orange index placerad klockan 5 vilket inte syns vid första anblick men som skapar enorm skillnad för den som ser.

Schipper Watch

Något annat som är väldigt snyggt på denna modell är hur man lyckats skapa djup i tavlan via den såkallade “innerringen”, ett sätt som gör att även en väldigt tunn klocka kan få ett snyggt och säkert djup i sin tavla.

Schipper Watch

Klockan är 40mm i diameter, och väldigt platt vilket gör den sitter bra på de allra flesta handleder och upplevs aldrig så “prålig” och skimrande som vissa klockor kan göra idag. Denna modell kommer nämligen också i ett matt case vilket gör klockan ännu mer minimalistisk i sitt utseende.

Urverket kommer från Schweiz och det reptåliga safirglaset har en liten ‘böjning’. Urtavlans färg är med ‘sunburst’ teknik. En klocka med fina specifikationer och ursnygg design. 

New Aesthetic Line kommer finnas i 3 olika färger på urtavlan, något vi kan rekommendera att spana in på deras hemsida för att se vilken av deras olika färgsättningar som passar er bäst och kika på de andra modellerna

New Aesthetic Schipper watches
Schipper Watches New watch backside
NA redbrown strap 100 scheef 0956

Sammanfattning

Vi på Klockfeber tycker onekligen roligt med svenska varumärken och människor som satsar på sin idé och dröm. Och Erik tillsammans med sitt varumärke Schipper är inget undantag, här fokuserar man stenhårt på dressade klockor med Skandinavisk design. Detta görs av en genuint klockintresserad Holländare med fäste i Göteborg. Ja ni hör själva, det låter som ett intressant företag och klockvarumärke att följa.

Köpa en Schipper?

Börjar du bli intresserad av att inhandla din första Schipper klocka, eller kanske köpa en andra av deras senaste modell? Ja då rekommenderar vi dig att spana in deras webbutik. Ni hittar dit via knappen nedan.

Vart kommer Schipper ifrån?

Klockmärket Schipper watches kommer ifrån Sverige men grundaren Erik kommer ifrån Holland

Hur stor är Schipper New Aesthetic Line?

Schipper Watch

New Aesthetic Line från Schipper watches är 40mm i diameter

Har Schipper gjort fler modeller?

Än sålänge har Schipper watches gjort tre olika klockmodeller, spana in deras hemsida för att bläddra bland alla produkter