Review av klockband från Wristbuddys.com

logo

Då var det dags för Klockfebers första ordentliga test av band. Vi har historiskt testat en otrolig mängd klockband allt från perlon och nato, till kalv, struts och stingray band. Det vi nu testat är dock en liten blanding av band ifrån butiken wristbuddys.com

Innan vi dyker in i testen av klockbanden vill vi dela med oss av att vi fått möjlighet erbjuda samtiga våra läsare 10% rabatt på era orders på Wristbuddys, så letar ni efter rabattkod till Wristbuddys.com så klicka på länken nedan eller skriv i klockfeber10 i kassan på Wristbuddys hemsida.

Det vi har att testa är två olika gummiband, två natoband, samt ett så kallat seat belt natoband.

Först ut är det militärgröna Seatbelt natobandet som jag testat på min Heuer 3000, en klocka som vanligtvis bärs på länk men också burits på läderband. Därav första gången den bärs på nato.

Militärgrönt Seatbelt Natoband från Wristbuddys

Heuer 3000

Det första som slår mig är robustheten i natobandet, jag har som tidigare nämnt testat en otrolig mängd band, men sällan har jag blivit imponerad av kvaliten på natoband (förutom när de kommer till Seiko 5 Naara klockan, de bandet var något utöver de vanliga). Det som jag tror gör det är att spännet är så otroligt stabilt vilket ger en väldigt härlig säkerhetskänsla som är sjukt viktigt i min mening, men också den initiala anledningen till att man började med natoband från första början. Detta band jag provat är 20mm i bredd vilket är det vanligaste bredden på klockor men finns också en hel del klockor med 22mm mellan luggarna vilket jag vet man också har i lager hos Wristbuddy.com.

Militärgrönt Silikonband från Wristbuddys

Vi fortsätter på samma färgtema även om vi här har en helt annan typ av band. Ett Silikonband som är otroligt mjukt och behagligt att bära. Jag testar det på en Sjöö Sandström Leet vilket är lite speciell klocka att testa band på, då den är svart i boetten men tycker ändå att denna passar bra. Uppsidan med detta band är att det är otroligt mjukt och skönt, bansidan jämfört med ett gummiband är att man då får en styvare känsla i bandet vilket är väldigt olika vad man söker men båda har sin charm. Jag gillar detta till sommaren då det är mer behagligt än gummibanden även om de känns mer robusta ifall man är en badare.

Grått Natoband från Wristbuddys

Wristbuddys on Speedy

Grått natoband, kan låta lite tråkigt kanske? Absolut det är inte det mest spexiga men kanske ett av de mer användbara natobanden där ute. Åter igen så gör man ett gediget arbete hos Wristbuddys genom en robusthet i bandet. Tycker Speedyn är en klocka som passar otroligt bra på natoband och detta är bara ett bevis på detta. Otroligt bra.

Vad är det då som skapar denna robusthet? Som jag skrev ovan är det ett solit spänne som jag tror är den bidragande orsaken, jag försökte fota det och lägger in bilden här. Det är uppenbarligen natt och dag mellan nato och nato vilket jag i ärlighetens namn inte visste innan jag testade dessa.

Wristbuddys Nato Spanne 1

Hur breda är banden hos Wristbuddys.com?

Banden finns i flera olika stoelekar och mm bredd, finns inte det du söker skulle jag rekomendera att skriva direkt till grundarna, de är väldigt hjälpsamma och kan ibland ha lite extra skoj på lagret som ej finns online.