Oris Pro Pilot X Laser Calibre 400

Teknologisk skönhet i klockvärlden

Att gå vår egen väg har alltid varit vår styrka på Oris. Det ger oss friheten att vara hållbara och innovativa, och att söka efter teknologisk skönhet. Den senaste manifestationen av vår självständighet är den imponerande Oris ProPilot X Calibre 400 Laser – en klocka som inte bara visar tiden utan också banar väg för ny teknik inom urtillverkning.

1. Oberoende och innovation

Oris har alltid varit stolta över sin oberoende ställning. Utan att vara börsnoterade kan vi fritt göra val och följa idéer som verkligen betyder något för oss och våra kunder. Vår självständighet driver våra hållbarhets-, rörelse- och designprogram. Det har också möjliggjort spännande samarbeten, som det med det prestigefyllda ETH Zürich-universitetet.

2. Teknologisk skönhet i fokus

Den senaste klockan, ProPilot X Calibre 400 Laser, är en perfekt representation av vår strävan efter teknologisk skönhet. Genom att samarbeta med ETH Zürich och använda innovativ laserteknik har vi skapat en klocka vars yta förändrar färg beroende på betraktningsvinkeln. Den här tekniken, baserad på biomimikry och optisk interferens, är helt unik inom urtillverkning.

oris pro pilot x laser 2

En klocka utan like

ProPilot X Calibre 400 Laser är inte bara en teknisk bedrift utan också en estetisk njutning. Varje detalj på dess yta, från logotypen till minutspåret, skapas med laserprecision. Den använda lasertekniken ger inte bara en fantastisk färgpalett utan också en tre-dimensionell effekt, vilket gör varje inslag på klockans yta nästan tredimensionellt.

Möt mannen bakom tekniken

Richard ‘Ipy’ Siegrist, vår ingenjörschef, berättar om processen bakom den unika lasertekniken. Han förklarar hur tekniken, som använder optisk interferens, skapar färgen på klockans yta utan att använda någon färgpigment. Det är en klocka som inte bara visar tiden utan berättar en historia om teknologisk skönhet och innovation.

oris propilot x laser edited

Avslutande tankar och uppmuntran

ProPilot X Calibre 400 Laser är mer än en klocka; den är en manifestation av Oris engagemang för teknologisk skönhet och innovation. Om du letar efter en klocka som inte bara ger precision i tid, utan också en visuell upplevelse utöver det vanliga, är detta valet självklart.

Vi på klockfeber är stolta och glada att vi fått möjligheten att dela med oss av lite bilder och video samt vår take på denna coola nya klocka ifrån Oris

oris-pro-pilot-x-laser-calibre 400
Oris-pro-pilot-x-laser-calibre 400

Vanliga frågor (FAQ) om Oris ProPilot X Calibre 400 Laser

Vad är unikt med Oris ProPilot X Calibre 400 Laser?

Oris ProPilot X Calibre 400 Laser är en teknologisk skönhet som introducerar en innovativ laserteknik för att skapa en skimrande urtavla. Detta är en teknik som aldrig tidigare har använts inom klocktillverkning.

Vad innebär lasertekniken för klockans urtavla?

Varje detalj på klockans urtavla, inklusive logotyp, index, minutspår och text, skapas med hjälp av laserteknologi. Det skapar inte bara en färgpalett utan ger även en tredimensionell effekt, vilket gör varje element på klockan nästan tredimensionellt.

Hur skapas den unika färgen på klockans urtavla?

Den unika färgen skapas med en banbrytande laserteknik i samarbete med ETH Zürich. Det finns inte en enda droppe färgpigment i klockans urtavla. Färgen förändras när du rör på klockan, och det är baserat på biomimikry och optisk interferens.

Vad är speciellt med ProPilot X Calibre 400?

Klockan bygger på den framåtblickande designen hos ProPilot X Calibre 400, introducerad 2022. Den har en titanboett och armband samt det banbrytande Oris Calibre 400-uret, som erbjuder överlägsen precision, anti-magnetism och pålitlighet.

Vad är garantin för Oris ProPilot X Calibre 400 Laser?

Klockan levereras med en imponerande 10-års garanti när du registrerar dig på MyOris. Garantin gäller både klockan och dess rörelse.

Kan lasertekniken användas på andra delar av klockan?

Tekniken kan i teorin användas på andra delar, men på grund av dess mjukhet och smidighet är det bäst lämpat för skyddade komponenter, särskilt urtavlan.

Hur påverkar lasertekniken produktionen av klockan?

Utvecklingen av lasertekniken tog cirka två år, med den största utmaningen att skala upp produktionen för att säkerställa liknande resultat på alla klockor. Täta toleranser krävde omfattande testning och justering av laserprocessen.

Vad säger Richard ‘Ipy’ Siegrist om klockans laserteknik?

Richard ‘Ipy’ Siegrist, den ansvarige för klockans unika urtavla, förklarar hur lasertekniken skapar färgen och den skimrande effekten. Han betonar vikten av teknologisk skönhet och hur det visar Oris självständighet och innovation.

Vad symboliserar ProPilot X Calibre 400 Laser för Oris?

Klockan representerar Oris engagemang för hållbarhet, innovation och självständighet. Genom att introducera en teknik som aldrig tidigare använts i klocktillverkning visar den på företagets vilja att gå sina egna vägar.

Vad är priset och tillgängligheten för ProPilot X Calibre 400 Laser?

Priset för klockan är CHF 4,800, och den förväntas vara tillgänglig från november 2023. Kontakta oss direkt om ni är intresserade på info@klockfeber.se