Oris Aquis Date “Taste of Summer” – En personlig titt på sommarens fräckaste klocka

Hej alla klockentusiaster!

Idag tänkte jag dela med mig av en riktigt spännande upplevelse jag hade under Watches & Wonders-eventet tidigare i år, där jag inte bara fick se, utan också personligen testa, den nya Oris Aquis Date “Taste of Summer”. Som en stor fan av Oris, och särskilt deras Aquis-serie, var det en riktig höjdpunkt för mig.

Oris och deras lekfulla approach

oris aquis watermelon
Oris aquis watermelon

Som ni vet har Oris en speciell plats i mitt klockhjärta, inte bara för deras robusta och pålitliga klockor, utan även för deras förmåga att tillföra en dos lekfullhet i designen. Med “Taste of Summer”-kollektionen har de verkligen levt upp till detta rykte. Att personligen få se och fotografera dessa klockor på Watches & Wonders var en ynnest och gav mig en djupare uppskattning för det hantverk och den kreativitet som Oris lägger ner.

Design och funktion

oris watermelon aquis
Oris watermelon aquis

Vid första anblicken står den vita keramiska bezeln ut med sin renhet och elegans, som bildar en strålande kontrast mot de sommarinspirerade urtavlorna i friskt grönt och soligt rött. Denna klocka är inte bara en visuell fest, men även en teknisk mästare, med vattentålighet upp till 300 meter och det schweiziska automatiska urverket Oris 733.

Under eventet fick vi chansen att filma och testa dessa klockor i olika miljöer, vilket verkligen belyste hur väl de fungerar både över och under vatten. Den lekfulla men ändå sofistikerade designen gör dem till en idealisk sommarkompanjon, oavsett om du befinner dig på en solig strand eller utforskar stadens puls.

En klocka för äkta klocknördar

oris watermelon aquis watch
Oris watermelon aquis watch

För er som, liksom jag, uppskattar detaljerna och kvaliteten hos en Oris, kommer “Taste of Summer” definitivt att vara ett intressant tillskott till samlingen. Min personliga erfarenhet av dessa klockor på Watches & Wonders har bara stärkt min övertygelse om att Oris fortsätter att leda vägen med sin unika blandning av teknisk prestanda och djärva, glädjefyllda designs.

Så, vad tycker ni, fellow klocknördar? Efter att ha testat dem personligen kan jag helhjärtat säga att Oris Aquis Date “Taste of Summer” är en klocka väl värd att spana in. Diskussionen är öppen, och jag ser fram emot att höra era tankar och åsikter om denna färgstarka nykomling i Oris’ välkända Aquis-serie.

Tills nästa gång, håll klockorna tickande och sommaren levande!


Det var allt för idag! Kommentera gärna vad ni tycker nedan och glöm inte att följa för fler klocknyheter och recensioner. Ha en fantastisk dag!

Frågor och svar om Oris Aquis Date “Taste of Summer” edition

Vilka är de unika funktionerna i Oris Aquis Date “Taste of Summer”?

Oris Aquis Date “Taste of Summer” kommer med två livfulla urtavlor inspirerade av vattenmeloner, i färgerna friskt grönt och soligt rött. Klockorna är utrustade med en vit keramisk bezel, ett rostfritt stålklockhus och länkarmband, och har en vattentålighet på upp till 300 meter. De har även Oris’ välkända schweiziska automatiska urverk, Oris 733, med en gångreserv på 41 timmar.

Hur stor är klockan?

Oris Aquis Date “Taste of Summer” har en boettdiameter på 41,50 mm och en länkbredd på 22 mm, vilket ger en robust men ändå elegant profil som passar till de flesta handleder.

Är klockan lämplig för dykning?

Ja, med en vattentålighet på upp till 300 meter och en vridbar bezel med keramisk insats är denna klocka mer än kapabel för både professionell och fritidsdykning.

Vilka material används i klockan?

Klockan har ett hölje och ett armband av rostfritt stål, en bezel av keramik, och ett safirglas som är kupolformat på båda sidor med antireflexbehandling på insidan. Det transparenta bakstycket är också av mineralglas.

Finns det någon garanti som medföljer klockan?

Ja, Oris Aquis Date “Taste of Summer” kommer med en internationell garantitid som vanligtvis sträcker sig över flera år. Specifika detaljer om garantin kan variera beroende på köpplats.

När kommer klockan att vara tillgänglig för köp?

Klockan planeras att släppas i maj 2024. För att säkerställa att du får din klocka rekommenderas det att förhandsboka eller anmäla intresse hos auktoriserade återförsäljare.

Vilket prisnivå ligger Oris Aquis Date “Taste of Summer” på?

Klockan är prissatt till ungefär 2’400 CHF i Schweiz. Priset kan variera beroende på region och valutakurser.

Var kan jag köpa Oris Aquis Date “Taste of Summer”?

Den kommer att vara tillgänglig hos auktoriserade Oris-återförsäljare och på utvalda klockbutiker världen över. Den kommer även att finnas tillgänglig via Oris’ officiella webbplats.

Kan jag se klockan någonstans innan jag bestämmer mig för att köpa?

Ja, klockan kommer att finnas tillgänglig för visning hos utvalda återförsäljare samt på klockmässor och utställningar som Oris deltar i. Kontrollera med lokala återförsäljare för möjlighet att personligen granska klockan.

Vilka är de underhållsrekommendationer som gäller för denna klocka?

För att bibehålla klockans estetik och funktion rekommenderas regelbunden service vart femte år, samt att undvika extrem temperatur och kemikalier. Det är också viktigt att regelbundet kontrollera klockans vattentålighet och skick på packningarna.