Orient Star Modern Skeleton Review

Ännu en gång är det dags för en klock-review, denna gången av Orient Star Skeleton klockan som nyligen lanserats i en uppgraderad version. Vi är som alltid glada för denna möjlighet och hoppas ni skall gilla det ni ser och läser, missa inte vår youtube review för en bättre bild av klockan och vår upplevelse.

Historian bakom Orient Star


Orient Star, etablerad 1951, är känd för sin precision och estetiska design, och har länge varit en betrodd aktör inom den japanska klockindustrin. Med en historia som sträcker sig över flera decennier har märket kontinuerligt innoverat och förfinat sina urverk och design, vilket cementerat dess rykte som en tillverkare av pålitliga och vackra mekaniska klockor.

2024 markerar en spännande tid för Orient Star då de introducerar nya modeller i deras populära Modern Skeleton-serie, som firar sitt 10-årsjubileum. Dessa nya modeller, som skiljer sig från tidigare med sina fräscha urtavelsfärger och harmoniska designelement som sammanfogar urtavla, bezel och boett, representerar en modern tolkning av deras ikoniska skelettdesign. Lanseringen av de fyra nya färgerna; silver, elfenben, champagne och svart, visar på en elegant utveckling i serien och erbjuder klockentusiaster en stilfull uppdatering av en redan klassisk kollektion.

Orient Star Skeleton Review

Design och Estetik

Orient Star Modern Skeleton unboxing
Orient Star Modern Skeleton unboxing

Min första känsla efter att ha burit klockan är att den är mycket robust. Helstål är den färgsättningen som jag tycker passar denna typ av klocka bäst för att inte bli för plottrig.

Det är inte ofta man ser skeleterade urtavlor i verkligheten faktiskt och här tycker jag man balanserat det snyggt med att ha vissa delar öppna för att beskåda urverkets arbete även ifrån framsidan.

Jag har burit den under en helg till både mer och mindre formella outfits och tycker den smälter in bra på båda, men bäst tycker jag den passar till en mer avslappnad hoodie stil med Nike AirMax på som jag har på bilden här.

En sak som inte är min favorit med klockan, ja de är faktiskt de romerska siffrorna på 12an, de tycker jag hade gjort sig bättre med vanliga siffror eller några coola arabiska siffror eller bara ett vanligt dubbelindex kanske.

Tekniska Specifikationer

Orient Star Modern Skeleton watch
Orient Star Modern Skeleton watch

Klockans urverk levererar, tålighet med vattentäthet osv gör att den funkar bra till varddags anvädning utan att behöva tänka på väder och vind.

Min favorit tekniska funktion dock är själva power reserven, det är en riktigt värdefull funktion för oss klocknördar så du kan se om du behöver ge den lite extra uppskruvning för att inte stanna till innan du använder den nästa gång. Och Den tar kraft direkt, bara 8-10 varv så är jag uppe på halv kraft vilket är skönt så man slipper stå en evighet och skruva på kronan.

Användarupplevelse

Orient Star Modern Skeleton wristshot
Orient Star Modern Skeleton wristshot

Hela klockan ger som jag tidigare nämnt en väldigt robust känsla i allt från spänne till kronan och bandet. Bandet har som jag visar i videon en av mina favorit detaljer som ej går riktigt uppleva på bild. Mittendelen har en skarp kant ner vid varje ände en liten detalj som fastnat på mig som också visar på deras egen designförmåga hos Orient.

En Skeleton klocka kan ibland bli lite kaosartad och svår avläsa tiden på, detta är inga problem med denna modell eftersom att den bara har vissa delar öppna vilket i sann svensk anda känns väldigt lagom.

Vad har Orient Star Modern Skeleton mer?

Denna exklusiva helsvarta modell är en del av en strikt begränsad upplaga om endast 600 stycken, vilket gör den till en eftertraktad samlarobjekt. Den begränsade tillgången höjer inte bara dess exklusivitet utan förstärker också dess status som en symbol för särskild elegans och avancerad urmakerikonst inom Orient Stars sortiment.

Klockans design är en sann fusion av estetik och funktionalitet, vilket framhäver dess unikhet på marknaden. Med en öppen urtavla som skickligt visar upp det mekaniska urverket, kombinerar den teknisk raffinemang med visuell tilltalande. De nya färgvalen för urtavlan – silver, elfenben, champagne och svart – är noggrant utvalda för att komplettera både bezel och boett, vilket skapar en estetisk harmoni som är både iögonfallande och stilsäker. Dessa detaljer, tillsammans med hög teknisk prestanda som 50 timmars gångreserv och kaliber F6F44, positionerar denna klocka som en ideal kandidat för både klockentusiaster och modeinriktade individer.

Sammanfattning

Orient Star Modern Skeleton-klockan imponerar med sin robusta och hållbara design, vilket gör den idealisk för både formella och informella tillfällen. Den skeletterade urtavlan som exponerar urverket ger en unik estetisk som balanseras väl för att bibehålla läsbarheten. Tekniskt sett levererar klockan med funktioner som en pålitlig gångreserv på 50 timmar och ett exakt urverk, vilket understryker Orient Stars engagemang för högkvalitativ urmakeri. Dessutom är den begränsade upplagan av den allsvarta modellen särskilt eftertraktad bland samlare på grund av sin exklusivitet och elegans.

En kritisk anmärkning rör de romerska siffrorna vid tolvan på urtavlan, som kanske inte tilltalar alla användare. En preferens för enklare eller mer traditionella siffermarkeringar skulle eventuellt bredda dess appeal. Även om klockan är välbalanserad, kan den skeletterade designen uppfattas som något plottrig för vissa, vilket potentiellt kan påverka läsbarheten under vissa förhållanden.

Orient Star Modern Skeleton är en investering värd för de som värdesätter innovativ design kombinerad med traditionellt urmakeri. Med sin unika design och tekniska precision är klockan ett utmärkt val för såväl klockentusiaster som modeinriktade individer. För samlare erbjuder den begränsade upplagan en attraktiv exklusivitet som gör den till ett värdefullt tillskott till varje samling. Om estetiken och funktionaliteten talar till dig, är detta en klocka väl värd att överväga.

Är ni intresserade bläddra bland fler av Orient klockor så missa inte vår sida dedikerade till just detta här.

Orient Star Modern Skeleton Review 1
Orient Star Modern Skeleton Review 1

Alternativa färger på Orient Star Modern Skeleton

Gillar du klockan men kanske inte helt färgen på den Orient vi testat? Ja då har du tur för den finns i andra färger som guld och roseguld. Men också en klocka som skapar ett helt annat intryck när den är i helsvart istället.

Orient Star Modern Skeleton Reviews
Orient Star Modern Skeleton Reviews
Orient Star Modern Skeleton Review black
Orient Star Modern Skeleton Review black
Orient Star Modern Skeleton Review rosegold
Orient Star Modern Skeleton Review rosegold

Teknisk specifikation

EgenskapBeskrivning
KollektionContemporary Modern Skeleton
SerienamnModern Skeleton
ReferensnummerRE-AV0123G, RE-AV0124G, RE-AV0125S, RE-AV0126B
UrverkAutomatiskt (med möjlighet till manuell uppdragning), mekaniskt in-house kaliber F6F44
Gångreserv50 timmar
Noggrannhet+25 sekunder till -15 sekunder per dag
BoettmaterialRostfritt stål (med olika beläggningar: roséguld, guld, svart beroende på modellen)
BoettstorlekHöjd 49,0 mm / Bredd 41,0 mm / Tjocklek 12,0 mm
GlasSafirglas med AR (antireflex) beläggning framtill, kristallglas baktill
UrtavlasfärgElfenben, Champagne, Silver, Svart
Begränsad upplaga600 stycken (endast svarta modellen)
Övriga funktionerVattentät till 10 bar (100 m), gångreservsindikator, sekundvisarstopp, 24 juveler, lysande ljus, genomskinligt bakboett
BakboettGravering av begränsad upplaga och serienummer
ArmbandRostfritt stål (SUS316L), trefaldigt deployant-spänne med tryckknapp, bredd 21 mm (även tillgänglig i svart pläterat för svarta modellen)

Vad är unikt med Orient Star Modern Skeleton-serien?

Orient Star Modern Skeleton-serien kännetecknas av dess unika skeletterade urtavla som skickligt visar upp det mekaniska urverket inuti. Den nya serien erbjuder en modern tolkning av Orient Stars klassiska skelettdesign med fräscha urtavelsfärger och en harmonisk design som sammanfogar urtavla, bezel och boett.

Vilka färgalternativ finns tillgängliga för Orient Star Modern Skeleton?

Den nya serien finns tillgänglig i fyra färgalternativ: silver, elfenben, champagne och svart. Varje färg är noga utvald för att komplettera både bezel och boett och skapa en estetisk harmoni.

Hur många exemplar av den begränsade upplagan finns det?

Den allsvarta modellen av Orient Star Modern Skeleton är tillgänglig i en begränsad upplaga om endast 600 stycken, vilket gör den till en särskilt eftertraktad version för samlare och klockentusiaster.

Vad är urverkets specifikationer i Orient Star Modern Skeleton?

Klockan drivs av Orient Stars in-house kaliber F6F44, en automatisk mekanism med möjlighet för handuppdragning. Urverket erbjuder en gångreserv på 50 timmar och en noggrannhet på +25 till -15 sekunder per dag.

Vilka är de huvudsakliga tekniska funktionerna i denna klocka?

Orient Star Modern Skeleton erbjuder flera avancerade funktioner såsom vattentålighet upp till 10 bar (100 meter), en gångreservindikator, sekundvisarstopp, 24 juveler i urverket, och ett ljust, lysande ljus för ökad läsbarhet i mörker. Dessutom har den en genomskinlig bakboett som ger en klar vy över det inre mekaniska arbetet.

Är klockan lämplig för dagligt bruk?

Ja, med dess robusta byggnad och vattentålighet är Orient Star Modern Skeleton väl lämpad för dagligt bruk. Den är designad för att stå emot de vanliga påfrestningarna från vardagsanvändning samtidigt som den bibehåller en hög estetisk standard.

Var kan jag köpa Orient Star Modern Skeleton?

Orient Star Modern Skeleton kan köpas hos auktoriserade återförsäljare och på utvalda klockbutiker. Det rekommenderas att köpa från auktoriserade återförsäljare för att säkerställa äktheten och att få tillgång till garanti och service. Vi har listat de klockor som finns tillgänliga hos dessa auktoriserade återförsöljare här. Så bläddra bland alla dessa Orient Klockor