Christopher Ward – C65 Dune

Christopher Ward släpper ny klocka, ett märke som vi gillar och som gör snygga vintage inspirerande klockor med grym kvalite. De gör även unika och roliga klockor vilket gör vi gillar dem extra mycket.

Denna gång heter det senaste släppet C65 Dune, det absolut coolaste med detta släpp är att man släpper en och samma modell, och inte med något så enkelt som tre olika färger, utan tre varianter av samma klocka men som skiljer sig kraftigt. Spana bara in bilderna, en Brons variant, en GMT och en “Vanlig” automatisk. Coolt concept vi inte sett tidigare men vi gillar vad vi ser.

Och detta är vad de själva säger om modellen (översatt såklart från Engelska av oss på Klockfeber):

“En sofistikerad fältklocka släpps på marknaden i tre utmärkta variationer – byggd för utomhusbruk, stylad för konferensrummet. När det gäller att tilltala huvud och hjärta har Christopher Wards NYA Dune-serie båda baserna täckta. Den treuriga klockserien – döpt efter Aquitaines Dune du Pilat, Europas högsta sanddyne – kombinerar CW:s elegant Light-catcher™-fall med den robusta kapaciteten hos en fältklocka. Den behåller kristallboxen från Aquitaineserien 2022, men förlorar sin roterande skala, vilket ger en fallbredd på 38 mm.”

C65 Dune GMT From 995 1
C65 Dune Bronze From 885 1
C65 Dune Automatic From 695 1

Jag måste säga att jag verkligen imponeras av Christopher Wards nya Dune-serie av fältklockor. Den kombinerar verkligen det bästa av båda världarna – den har den sofistikerade elegansen av en klocka som är perfekt för konferensrummet, men också den robusta och hållbara kapaciteten som krävs för en fältklocka.

Det som verkligen fångade min uppmärksamhet var det elegant Light-catcher™-fallet. Det ger verkligen en unik och lyxig känsla till klockan. Jag gillar också att det behåller kristallboxen från Aquitaineserien 2022, men utan den roterande skalan. Det gör klockan lite mer enkel och tidlös.

En annan sak som jag gillar med Dune-serien är att den är döpt efter Aquitaines Dune du Pilat, Europas högsta sanddyne. Det ger klockan en viss koppling till naturen och det äventyrliga, som jag tror att många människor kommer att relatera till.

Allt som allt är jag verkligen imponerad av Christopher Wards nya Dune-serie och jag skulle definitivt rekommendera den till någon som söker en sofistikerad och robust fältklocka.