Casio G-Shock Klockor 2022

Casio började sälja sina Casio G-Shock Klockor redan 1983 under April månad. Casio är en av de största klocktillverkarna i världen, de är kända för sina digitala klockor som tagit världen med storm även om deras popularitet har varit olika under olika tidsperioder sedan deras start.

Casio har som många andra klockmärken gjort en otrolig mängd olika klockor och även dem i olika prisklasser. Casio G-Shock Klockor är troligtvid den modell som är mest känd och populär hos användana, och eftersom det finns ett stort gäng olika varianter har vi tänkt gå igenom dem här.

Vi kommer att gå igenom tre olika segment av Casio G-Shock Klockor, både de klassika runda, de som varit mest populära de senaste åren som kallas Square men även den som i folkmun kallas Casio Oaken.

Casio G-Shock Klockor

casio g shock ga 900a 1a9er

Casio G-Shock GA-900A-1A9ER

Detta är klockan som vi på klockfeber anser som originalet till Casio G-Shock Klockorna, den är rund, stöttålig och robust, den har digital som analog funktion och är vad man ofta kallar en riktig beater. Sjukt cool och finns givetvis i en oändlig uppsjö färgkombinationer i sann Casio anda.

Casio G-Shock Square
Casio G-Shock Square

Casio G-Shock Square DW-5610SU-3ER

Casio G-Shock i sitt rektangulära utformning är också riktigt klassisk, den utgår från de äldre mindre och tunnare varianterna men denna är något större och lite mer modern, dessa har blivit det nya standard i Casios G-Shock sortiment och vad man ser mest av ute på folkets handleder, den är uppskattad, lite retro robust och finns i extremt många varianter, från genomskinliga i plast, till helt i stål, och finns även en i helt äkta guld även om den är något mer ovanlig. Denna är den klocka som vi på klockfeber fastnat för och har själva haft flera varianter av dem under senaste åren.

CASIO G-Shock Octagon Earth Color Tone Series
CASIO G-Shock Octagon Earth Color Tone Series

CASIO G-Shock Octagon Earth Color Tone Series

Det senaste tillskottet av Casios G-Shock Klockor är den nya serien som man kallar Octangon, i folkmun kallas den Casio Oak eftersom formen påminner om en AP Royal Oak klocka men detta är givetvis ett skämt även om man kanske tagit lite inspiration från denna klocka. Denna förväntas nästan bli den nya stora succen efter Square varianten, och även om den är sjukt cool tror vi att Squaren kommer hålla i taktpinnen några år till från Casios håll.

När startade Casio?

Casio är ett japanskt företag som startade sin verksamhet år 1946.

När började Casio göra klockor?

Casio började tillverka Casio klockor år 1974.

Vilken är den mest populära klockan från Casio?

Casio G-Shock är helt klart den mest populära Casioklockan genom tiderna

När började Casio göra G-Shock klockor?

April 1983