Att synas på Google

Skärmavbild 2022 08 25 kl. 20.48.20

Google är ett av världens starkaste varumärke som de allra flesta känner till om. Detta för deras enorma framgång med deras sökmotor där de hjälper dig som söker hitta rätt i djungeln på internet. 

Att arbeta med att optimera detta är givetvis livsviktigt för samtliga hemsidor av just denna anledning att synas, för syns du inte så finns du inte.

Bakgrund:

Google har blivit en otroligt maktspelare i kampen på internet, och de är otroligt duktiga på att ge de som söker en perfekt upplevelse men också att se till att kapitalisera på sin produkt.

Det finns idag både ett flöde på Google där du kan betala för att synas högst upp, och även ett flöde där de försöker matcha det du skrev i sökfältet med det absolut bästa möjliga alternativet som idag finns på internet. Det är en otroligt komplex och häftig apparat och Google hjälper idag miljontals svenskar varje dag att hitta rätt saker på nätet. Det häftiga är att det i princip inte finns någon bransch överhuvudtaget som inte påverkas, restauranger vill synas på Google, butiker måste ha all information på Google, skolor måste finnas på Google, parker, städer, ja ni förstår allt finns på Google och den som kommer högts upp bland förslagen är oftast den man klickar på.

Att ranka högre:

Sökmotoroptimering som ofta förkortas SEO är något som många personer jobbar med runt om i världen idag, för att på så sätt hjälpa företag att synas högst upp när du googlar på något specifikt.

Att göra en såkallad sökordsanalys är därför väldigt vanligt för att du som hemsideägare skall få en bra överblick på vilka ord och termer som du ”rankar” högt på och vilka du behöver förbättra. Detta är givetvis något som även vi på Klockfeber arbetar med eftersom också vi endast finns i den digitala världen ännu. 

Att ta hjälp för att göra denna analys är såklart väldigt vanligt och där vi skulle rekommendera att börja är en gratis sökordsanalys hos den svenska aktören Sökordsanalys.se 

De kan erbjuda detta på ett väldigt snabbt och smidigt sätt som vi tycker varje sida som vill komma högre i sökningarna på Google bör spana in.

Sammanfattningsvis:

Det är idag otroligt viktigt om inte helt avgörande för många aktörer att synas på Google, allt från frisörer, butiker och nyhetstidningar arbetar med detta och att analysera sina sökord är det vanligaste och mest effektiva sättet att börja jobba med detta för att på sikt se till att man kommer högre upp när kunderna söker efter just din produkt eller tjänst.

Med detta vill vi tacka för oss och önska er alla lycka till med att se till att er sida är tillgänglig på Google och förhoppningsvis också kommer med bland de första 10 förslagen när vi googlar på din produkt eller tjänst.