Klockor som present till barn

Att köpa presenter är inte alltid det lättaste, som klockintresserad är det såklart alltid drömmen att kunna ge bort en klocka till nära och kära.

När det dock är barn som är mottagare av presenterna kan klockor bli svårt, de flesta barnklockor är plastiga och av lägre kvalitet vilket aldrig är kul för en klockintreserad person att ge bort.

Därför är vi glada att märket Torekovs skapat klockor som är gjorda till barn av hög kvalitet.

Torekovs som varumärke

Torekovs-logo

Torekovs startade under 2022 och har ett tydligt fokus att förse marknaden med en högkvalitativ klocka inriktat mot de yngre användarna av klockor.

Detta är en nisch som vi på klockfeber inte sprungit på tidigare vilket är roligt, och vi som klocknördar tror att detta initiativ skulle kunna hjälpa till och bidra till att skapa fler klockintresserade samtidigt som barnen kan springa runt med fina klockor på armarna.

Torekov klockbild med barn

Något som är kul med Torekovs klockor är att det finns väldigt många olika modeller att välja mellan vilket är perfekt för att kunna anpassa klockan som present till mottagaren.

Möjlighet att byta band på Torekovs klockan enkelt är även det en stor fördel för att kunna byta ut ifall det slits ut eller om man helt enkelt vill anpassa stilen på ens klocka. Även detta ökar presentmöjligheterna omkring Torekovs klockor med möjligheten att köpa ett snyggt klockband till en stolt Torekovs ägare.

Trenden idag är helt klart att mer och mer digitaliseras, en utvekling som givetvis är bra på många sätt men något som vi anser kanske inte behöver finnas med på exakt alla ställen för alla. En sån basal sak som tiden kan vara bra och kännas skönt ha koll på utan att man behöver ha ström i sin telefon för att ha koll på, en klocka med batteri i som Torekovs håller i många många år innan det behöver bytas vilket det kan känns som en trygghet. Även för mindre barn kan en klocka med tydliga markeringar och enkel urtavla anses vara ett hjälpmedel för vissa att lära sig just klockan.

Torekovs har som ni förstått här ett tydligt fokus på att leverera en snygg och högkvalitativ klocka till just barn, men säljs den då uteslutande till barn? Nej klockan äe 28mm och 33mm mått som finns på många andra vuxenklockor, detta gör såklart att den som gillar lite mindre klockor även kan bära en Torekovsklocka även som vuxen.

Review Torekovs Klockor

Vi har haft möjligheten att klämma och känna på en av klockorna från Torekovs nämligen modellen Svartekär i färgen guldfärg, och klocka kom på ett rosa natoband. Det är alltid kul att få titta på en klocka i verkligheten och även få dela med oss av våra åsikter om denna till er för att göra er beslutsprocess enklare.

Övergripande intryck

Torekovs klockor packetering

Klockan kom välpackad, både innerbox, ytterbox och utanpå det snyggt inlindad i blått silkespapper, helt redo att ges bort som en present. Grundarna berättade för mig alla klockor packas så vilket är kul att höra man lägger stort fokus på paketeringen.

IMG 3795

Känslan, ja den är helt klar en robust och fin klocka, stilren och enkel men med fina detaljer, min absoluta favorit är den applicerade Torekovs loggan på tavlan, mycket snygg detalj. Bandet känns stabilt och även spännet sitter bra på natobandet.

Extradetaljer vi gillar

Torekovs klocka bandstift

Extra band till en klocka, ja det är ett grymt bra steg för att skapa en klockintresserad person, vi är väldigt glada att Torekovs har detta initiativ vilket gör klockan till något mer, något som inte bara visar tiden utan något som även går att “greja” med anpassa efter olika tillfällen. Därför är vi också extra glada att meddela om ni köper en Torekovs klocka via oss så bjuder de på ett extra band, en perfekt deal för den första klockan till ditt eller någon annans barn.

IMG 3793

Baksidan av klockan. Endel av klockan som sällan syns men ck så viktig. En snygg baksida vet oftast bara ägaren om och gör den extra personlig. Något som Torekovs också tänkt på är just materialvalet på baksidan. Man har inte det vanlig stålbaksidan då det är svårt från komma nickel i metallerna resonerade man så som att man inte vill riskera att sitt barn ska få allergi av klocka, smart tänkt helt enkelt.

Och med värdekoden 2FRIAKLOCKARMBAND så får ni via oss även två extra band på köpet vilket vi tycker är kul då man får möjlgheten testa flera olika band på en och samma klockan.

Torekovs klocka vitt band

En detalj som vi gillar lite extra mycket med Torekovs klockor är att man flyttat på kronan för att ställa in tiden. I vanliga fall sitter kronan vid klockan 3 men Torekovs har valt att flytta den till klockan 2, detta ökar komfort vilket kan bli extra viktigt för barnens klockor då kronan annars kan skava och gå emot lite.

För att ge er läsare en tydligare bild av hur klockan ser ut i i verkligheten har vi även skapat en Youtube video där vi går igenom klockans olika detaljer och vad vi gillar med just Torekovs koncept att göra klockor till barn.

Sammanfattning av Torekovs klockor

Vi är väldigt positivt överaskade av Torekovs, de var mycket robusta och man får verkligen en premium känsla av klockan. Detaljerna är väl genomtänkta och vi gillar mest av allt att det är en väg in för barnen att intressera sig för klockor och förhoppningsvis skapar ännu mer klockentusiaster i framtiden.

Vilka storlekar finns Torekovs Klockor i?

Torekov klockorna kommer i 28mm och 33mm diamater

När startade Torekovs klockor?

Torekovs startade som varumärke under året 2022

Vad är speciellt med Torekovs klockor?

Torekovs har fokus på att förse barn med klockor av hög kvalitet och snygg design som kan hjälpa dem att lära sig klockan i ett tidigt stadie utan massa tekniska funktioner utöver visningen av tid