Breitling Endurance Pro 38mm

En ny storlek för den ultimata athleisure-klockan

Breitling har lanserat en ny version av deras populära Endurance Pro-modell, nu i en smidigare 38 mm storlek. Denna klocka kombinerar de bästa egenskaperna från Breitlings tekniska och livsstilskollektioner, och är en perfekt följeslagare för både intensiva träningspass och som en trendig accessoar. Tidigare fanns Endurance Pro endast i 44 mm, men med den nya 38 mm storleken blir klockan tillgänglig för en bredare publik, inklusive kvinnor och de med mindre handleder.

Design och funktioner

Endurance Pro 38 mm är tillverkad i Breitlight®, ett ultralätt material som är tre gånger lättare än titan och nästan sex gånger lättare än rostfritt stål. Breitlight® är också icke-magnetiskt, termiskt stabilt, hypoallergent och mycket resistent mot repor, drag och korrosion. Dessa egenskaper gör klockan till en utmärkt partner för både seriösa atleter och fritidsentusiaster.

Den nya kollektionen kommer i fem färgglada utföranden, där den lila modellen sticker ut som en favorit. Varje klocka har ett matchande färgat gummiband och krona som kompletterar den inre bezelringen i samma färg. Förutom lila finns även alternativ i rosa, vitt, ljusblått och rött. Alla modeller har Super-LumiNova® belagda visare och stora siffror för enkel avläsning i svagt ljus.

breitling endurance pro 44mm
Breitling Endurance Pro 44mm

Teknisk precision

Breitling Endurance Pro 38 mm drivs av Breitling Caliber 83, en termo-kompenserad SuperQuartz™-rörelse som är tio gånger mer exakt än konventionella kvartsklockor. Rörelsen är COSC-certifierad, vilket garanterar exceptionell precision. Klockan har en kronograf som kan mäta intervaller ned till 1/10 sekund, samt en pulsmätare och en solkompass, vilket gör den till ett multifunktionellt verktyg för atleter.

En historik av innovativ lättviktsteknik

Endurance Pro är en modern utveckling av Breitling Sprint, en kronograf som introducerades på 1970-talet och riktade sig till mode- och sportmedvetna atleter. Sprintens lätta resinkabinett och pulsmätarskala gjorde den idealisk för sport, och dess färgstarka design var ett kännetecken för 70-talets estetik. Den moderna Endurance Pro behåller dessa element och erbjuder vattenresistens upp till 10 bar (100 meter), en taktil gummerad krona för utmärkt grepp, och möjligheten att mäta pulsen och använda solkompassen för navigering.

breitling endurance pro 38mm lila
Breitling Endurance Pro 38mm lila

Träffa Breitlings triathlonslag

För att fira lanseringen av den nya Endurance Pro 38 mm-modellen har Breitling utökat sin Triathlonslag med två nya medlemmar: Lucy Charles-Barclay, regerande IRONMAN® världsmästare för kvinnor, och Sam Laidlow, den yngsta manliga vinnaren i IRONMANhistoria. Dessa exceptionella idrottare går med i en redan imponerande grupp av triathleter, inklusive Jan Frodeno och Daniela Ryf, som alla representerar de högsta nivåerna av uthållighet och prestation.

Jan Frodeno

Den tyska olympiska guldmedaljören och trefaldiga IRONMAN världsmästaren Jan Frodeno är känd för att tänja på sina gränser och har satt flera världsrekord i full distans triathlon.

Daniela Ryf

Schweiziska Daniela Ryf är en femfaldig IRONMAN världsmästare och en femfaldig IRONMAN 70.3 världsmästare. Hennes prestationer och beslutsamhet gör henne till en förebild inom triathlonsporten.

Lucy Charles-Barclay

Lucy Charles-Barclay från Storbritannien är känd för sin fenomenala simförmåga och obevekliga drivkraft. Hon vann 2023 års IRONMAN världsmästerskap efter att ha varit runner-up fyra gånger tidigare.

Sam Laidlow

Franska Sam Laidlow, endast 24 år gammal, blev den yngsta manliga vinnaren i IRONMANhistoria 2023. Hans imponerande cykelsplits och orädda tävlingsstil inspirerar nästa generation av triathleter.

breitling endurance pro 44mm orange
Breitling Endurance Pro 44mm orange

Breitlings engagemang för kvalitet och hållbarhet

Sedan 1884 har Breitling varit en ledande schweizisk klocktillverkare, känd för att uppfinna den moderna kronografen och pionjärarbetet med navigationsklockor. Idag fortsätter Breitling att bryta ny mark som ett avslappnat, inkluderande och hållbart lyxvarumärke. Med över 260 butiker världen över, kombinerar Breitlings kollektioner luft, land och sjöutforskning i en omisskännlig modern-retro stil. Alla klockor är COSC-certifierade kronometrar, vilket garanterar exceptionell kvalitet och precision.

Utforska den nya Breitling Endurance Pro 38 mm och upplev en klocka som inte bara är en teknisk bedrift utan även en stilfull accessoar för både vardag och träning. Kontakta oss för att få veta mer och prova en av dessa fantastiska klockor.

Vill du läsa mer om andra klockor, så missa inte vårt fullständiga inlägg om populära herrklockor.

FunktionDetaljer
ModellnamnBreitling Endurance Pro 38 mm
MaterialBreitlight® (3 gånger lättare än titan, 6 gånger lättare än stål)
FärgvalLila, rosa, vit, ljusblå, röd
Diameter38 mm
Tjocklek12,1 mm
VattentäthetUpp till 10 bar (100 meter)
GlasPlant safirglas, antireflexbehandlat på båda sidor
UrtavlaSvart med färgad inner bezel-ring (lila, rosa, vit, ljusblå, röd)
Visare och siffrorSuper-LumiNova® belagda för enkel avläsning i svagt ljus
RörelseBreitling Caliber 83
Rörelsens diameter23,3 mm
Rörelsens djup5,25 mm
TeknikTermo-kompenserad SuperQuartz™ (10 gånger mer exakt än vanlig kvarts)
BatteritidCirka 2 år
Kronograf1/10 sekund och 30-minutersräknare
DisplayTimme, minut, sekund, datum
CertifieringCOSC-certifierad kronometer
ArmbandGummiband i matchande färger (lila, rosa, vit, ljusblå, röd)
SpänneBreitlight® tang-typ spänne
Speciella funktionerPulsometer, solkompass
HistoriaModern version av 1970-talets Breitling Sprint
KampanjstödRepresenterad av topptriathleter: Jan Frodeno, Daniela Ryf, Lucy Charles-Barclay, Sam Laidlow
AnvändningsområdenTräning, vardagsbruk, modeaccessoar