Guldklockor

Guldklockor är vad denna artikel kommera att fokusera på. Även om klockor kommer i alla dess former och färger är det något speciellt med klockor som är gjorda i det material som är mest känt och förknippat med exklusivitet som guldet är. Vi kommer inte bara prata om klockor som är producerade i rent guld utan vi kommer här gå in på fyra katergorier,

  • Klockor i både guld och stål,
  • Digitala guldfärgade klockor,
  • Klassiska guldklockor
  • Dyra guldklockor.

Vi tycker att dessa fyra kategorier täcker upp det mesta vi vill kommunicera med klockor i guld, vilket är att de ej behöver vara jättedyrt, det kan vara klassiska, nytänkande men såkart också hiskeligt dyrt med guldklockor. Något som visar en bredd i ett ämne som handlar både om en färg och ett material.

Tvåton Guldklockor

Guldklockor kommer i många varianter, och något som verkligen blivit trendigare på senare år är när man blandar guld och stål såkallat två ton. Alltså att man kör både och. Detta har blivit hysteriskt populärt även om det inte är ett nytt fenomen. Men detta är något som vi på klockfeber också verkligen uppskattar. Du får helt enkelt de bästa av två världar. Certina har just adderat detta tänk på deras senaste dykarklockor, något som blivit otroligt snyggt och som vi sett att marknaden bara älskar då denna är en av de bästa herrklockorna 2022.

Digitala guldklockor

Guldfärgade klockor är inte alltid analoga klockor, utan de kan lika gärna vara en digital klocka. Faktum är att en av de mest kända guldfärgade klockorna är en klassisk Casio som är väldigt retroinspirerad. Denna klocka kan du se överallt runt om i Sverige. Klockan vi vill lyfta fram bredvid här är den uppgraderade större versionen av Casio G-Shock som vi tycker är stencool, och inte mindre i denna färgen.

Klassiska guldklockor

Det som flest folk tänker på när man pratar om guldklockor är nog en modell likt denna Tissot. En klocka med en boett i solid guld, stilren tavla med raka index och med ett brunt eller svart läderband. Detta är klassiskt, det är snyggt och något som samtliga klocknördar bör ha en klocka utav då det aldrig kan slå fel med denna typ av klocka. Tissot gör dessa modeller väldigt bra, de har gjort de länge och kommer göra de under lång tid framöver vilket är kul och se.

Dyra guldklockor

Guldklockor är såklart inte bara som vissa av ovan färgat stål utan det finns riktiga guldklockor med både boett, tavla, urverksdelar, och länk i solid guld. Det som kännetecknar dem är att de direkt sticker iväg ordentligt i pris, men också tyngd på handleden vilket är något att tänka på. Denna klocka från Bell & Ross är något väldigt unikt och häftigt och ser ni en sådan i butik, tipset vi kan ge till er är att gå in och titta, kläm och känn. Det är klockor som verkligen sticker ut och som har ett värde inte bara som sin klocka, utan även i materialet det är byggt i. Vill ni läsa mer om dyra klockor spana in vårt inlägg här.

Avslutningsvis vill vi passa på och tacka för att ni läst vårt inlägg om guldklockor, vi hoppas ni lärt er något och att ni sett på den bredd det finns i ett ämne så som guldklockor är. Det är inte bara svindyra helguldsklockor som man kanske aldrig kommer ha råd med. Utan det kan även vara en mer simpel digitalklocka, en klocka med brunt läderband och inte minst. Det kan vara en klocka gjord i stål med detaljer i guld vilket vi ser som vår personliga favorit. Hör av er med vad ni tycker och tänker om ämnet så ser vi fram emot att öppna en dialog.

Vad kostar en guldklocka?

En Guldklocka kan kosta allt från 1000kr till oändligheten

Vem gör bäst guldklockor?

Svår fråga, men vi på klockfeber anser att Certina och Tissot gör bra klassiska guldklockor.

Tyngden av en Guldklocka

En Guldklocka väger betydligt mer än en vanlig klocka i stål, faktiskt nästan 3 gånger så mycket som stål. Något man bör tänka på när man köper en klocka i guld