Blancpain X Swatch – Nytt samarbete mellan Blancpain och Swatch

Sommar börjat gå mot sitt slut och MoonSwatch hypen är fortfarande närvarande. Just då kommer Swatch ut med nyheterna att det blir en uppföljning på den tidigare succén. Dock denna gång mellan Swatch och Blancpain.

blancpain x swatch
Blancpain x swatch

Bakgrund

Ingen klockintresserad människa har missat den otroliga succén som MoonSwatch som den kallades blev. Alltså samarbetet mellan Omega X Swatch en klocka som underhållit klockvärlden under de senaste två åren. Denna är fortfarande förhållandevis svår och få tag i och när man väl fått tag i den letar hela världen efter det perfekta MoonSwatch Armbandet. Något som gjort att uthålligheten och diskussionerna kring klockan bara fortsatt och fortsatt.

blancpain x swatch box
Blancpain x swatch box

Vad är då Blancpain X Swatch?

Ja det är frågan alla ställer sig just nu. Idag den 6 September när vi skriver om detta vet vi inget mer än att det är något i stil med de tidigare MoonSwatch sammarbetet men att det är mellan ett nytt varumärke. Alltså Blancpain och Swatch.

Blancpain X Swatch armband

Att byta band på dessa Swatch klockor har nästan blivit en sport.

Läs mer om vår artikel på de olika bandalternativen som finns till detta samarbete här–>>

Och vill du köpa band direkt hos våra vänner på Wristbuddys som gjort ett specialanpassat så spana in deras hemsida här.

LÄKTA BILDER

Idag släpptes de via okända kanaler vad som uppges vara de läkta bilderna på de 5 olika Blancpain X Swatch modellerna.

blancpain x swatch - atlantic ocean
Blancpain x swatch – atlantic ocean

Blancpain x Swatch – Atlantic Ocean

Äntligen får vi se hur de kommer se ut. Och ingen överaskning att det släpps en blå Atlantic Ocean klocka. Riktigt snygg måste vi säga och ser fram emot klämma på denna i verkligheten.

blancpain x swatch - antartic ocean
Blancpain x swatch – antarctic ocean

Blancpain x Swatch – Antarctic Ocean

Isblå, vit eller nästan lite grå. Ja Antarctic blue är inte dum den heller.

blancpain x swatch - pacific ocean
Blancpain x swatch – pacific ocean

Blancpain x Swatch – Pacific Ocean

En färgklick av gult är inte dumt.

blancpain x swatch - arctic ocean
Blancpain x swatch – arctic ocean

Blancpain x Swatch – Arctic Ocean

Rätt för arctic, och den riktigt coola detaljen med mätningen av radioaktiv massa på tavlan.

blancpain x swatch - indian ocean
Blancpain x swatch – indian ocean

Blancpain x Swatch – Indian Ocean

Ännu mer färg för Indian ocean. Coolt, grönt funkar bra på klockor nu för tiden.

Vad kan vi förvänta oss? – Spekulationer

Ja så fort detta gick live att det kommer ske börjar hela internet såklart att spekulera. Det man är hyffsat överens om är att ingen tror att det blir en quartz klocka. Alla tror nämligen man kommer använda Swatch Sistem 51 urverk för denna klocka.

Man är också rätt säker det är en tappning på just Fifty Fantom då bilder som släppts har just avbildats kronan på denna klockan.

Men ja utseeendet? Åsikterna skiftar krafigt där, och vi har lånat några bilder av internet för att samla de olika alternativen vi tror som mest troliga nedan.

blancpain x swatch förslag
Blancpain x swatch förslag
blancpain x swatch gissning
Blancpain x swatch gissning
blancpain x swatch spekulation
Blancpain x swatch spekulation

Det enda vi vet om dessa är att ingen är officiella bilder ifrån Swatch eller Blancpain men internet gillar att spekulera.

Blancpain X Swatch – Ett måste för samlare och klockentusiaster

Ja vad tycker vi då om detta. Ja asså vi älskar det, ett något mer nischat släpp jämfört med tidigare MoonSwatch som mer tilltalar den breda massan. Detta är lite mer speciellt eftersom Blancpain inte är lika välkänt som Omega men har minst lika coola klockor enligt oss entusiaster

Swatch butikernas förberedelse

blancpain x swatch box in store
Blancpain x swatch box in store

Ja, butikerna ser helt klart redo ut. Det rapporteras ifrån varje Swatchbutik som tidigare sålt MoonSwatch bytt ut lådan i fönstret emot ett nytt coolt pelican case.

Slutsats

Kommer vi köpa en sådan? Ja det återstår väl att se men mest troligt så är det vår ambition sålänge man kan komma över en.

När släpps Blancpain X Swatch samarbetet?

Blancpain X Swatch klockan släpps den 9 September 2023

Vilken modell ifrån Blancpain kommer man göra om med Blancpain X Swatch samarbetet?

Alla är rätt överens om att Fifty Fathoms är modellen man kommer anpassa

Kommer Blancpain X Swatch ha ett Quartzurverk?

Klockvärlden är överens om att vi ej tror det blir en batteridriven klocka Blancpain X Swatch utan att man kommer använda sistem 51 urverket och hålla klockan automatisk.

Kommer Blancpain x Swatch säljas online?

Ingen vet riktigt ännu men mest troligt inte. Det ser ut som att samma butiker som tidigare sålt MoonSwatch nu kommer sälja Blancpain x Swatch

Hur ser Blancpain X Swatch Pacific ocean ut?

blancpain x swatch - pacific ocean original armband

Såhär ser Blancpain X Swatch Pacific ocean ut.

Hur ser Blancpain X Swatch Atlantic ut?

blancpain x swatch - atlantic ocean original armband

Såhär ser Blancpain X Swatch Atlantic ocean ut.

Hur ser Blancpain X Swatch Indian ocean ut?

blancpain x swatch - indian ocean original armband

Såhär ser Blancpain X Swatch indian ocean ut.

Hur ser Blancpain X Swatch Antarctic ut?

blancpain x swatch - antartic ocean original armband

Såhär ser Blancpain X Swatch Antarctic ut.

Hur ser Blancpain X Swatch Arctic ut?

blancpain x swatch - arctic ocean original armband

Såhär ser Blancpain X Swatch Arctic ut.

Blancpain som varumärke

Blancpain, ett namn som andas klass och tidlös elegans i klockvärlden. Om du letar efter en smula historia och en dos av exklusivitet, då är detta varumärket något du borde känna till.

Grundat år 1735 i den pittoreska byn Villeret i Schweiz, är Blancpain inte bara en klocktillverkare, det är en legendarisk urmakare med över tre århundraden av erfarenhet. Tänk dig att den här tillverkaren har varit i branschen längre än många länder har funnits!

Det som gör Blancpain så unikt är deras kompromisslösa hantverk och tradition. Deras klockor är inte massproducerade maskiner, de är små konstverk skapade för hand av skickliga urmakare som är mästare i sitt yrke. Varje Blancpain-klocka är en sammansmältning av precision och elegans som tar andan ur dig.

Blancpain är känt för att erbjuda ett imponerande urval av modeller som spänner över olika stilar och användningsområden. Deras klockkollektioner är en smältdegel av elegans, innovation och överlägsen hantverk. Oavsett om du är intresserad av deras ikoniska Fifty Fathoms-serie, som är en favorit bland dykentusiaster, eller deras klassiska Villeret-kollektion, som personifierar tidlös elegans, så har Blancpain något att erbjuda för alla smaker och preferenser. Deras modeller kombinerar avancerad teknik med en omisskännlig estetisk skönhet, vilket gör dem till eftertraktade föremål för klockentusiaster och samlare världen över. Häng med när vi utforskar några av deras mest beundransvärda klockor och upptäck skönheten i Blancpains klockvärld.

Så, om du är ute efter en bit historia att bära på handleden, då är Blancpain definitivt ett namn att komma ihåg. Det är lyxigt, det är tidlöst och det är en kärlekshistoria till urmakarkonsten.