Vilken Swatch skall jag köpa?

Komplett köpguide till Swatch klockor

Swatch är ett av världens största klockmärken och moderföretaget ”Swatch group” äger många kända varumärken så som omega breitling med flera.

Swatch egna klockor har väldigt tydliga karaktärsdrag, de är ofta i plast och formen på boetten är ofta väldig lik.

Varumärket är känt för sina extremt många olika modeller, samarbeten och specialutgåvor i häftiga färger. Det finns många som samlar på dessa då de är i en trevlig prisnivå och finns fina, roliga och inte minst fulsnygga modeller vilket gör de väldigt roliga att samla på. Finns även vissa modeller som gått upp i pris om man kollar på utvalda från 70-80 tal så finns många som rent utav dubblat i värde sedan dess, givetvis är inte detta alla men roligt när även dessa typer av klockor kan bli samlar objekt.

Här tänkte vi gå igenom de huvudsakliga modellerna för dig som kanske skall köpa din första swatch eller rent av bara vill lära dig om de olika modellerna som finns, prisnivåer etc.

Klassisk Swatch Klocka
Klassisk Swatch Klocka

SWATCH BlackNyellow Ref: SUOB184

Formen och utformandet av denna Swatch är något av de mest klassiska, klockan är av plast, den är quartz, och med deras extremt bekväma silicon band som gör klockorna betydligt bättre än när de var plast även banden var gjorda av. Och allt detta till ett pris en bra bit under 1000kr, det är exakt allt vad Swatch står för roligt, och billigt.

Unik Swatch Klocka
Coola klockor från Swatch

SWATCH Timefortime Ref: SO29B100

Att Swatch gillar att göra roliga utsvävningar med sina designs är knappast något okänt, detta är bara ett av många exempel, detta gör klockorna ännu mer samlingsbara, de är ofta ett statement och säger något man vill kommunicera även utöver att bara ha en cool klocka. Detta är vårt starkaste tips för dig som undrar vilken swatch klocka jag ska köpa, köp något unikt och lite roligt det är vad Swatch skall vara.

Stål Klocka från Swatch
Stål Klocka från Swatch

SWATCH Lost In The Sea Ref: YVS475

Är du ute efter något mer seriöst men ändå gillar Swatch? Spana in deras klockor med stål boetter, dessa tickar inte lika högt och håller otroligt hög standard. Kan du inte bestämma dig vilken Swatch jag ska köpa? Men du vill inte ha något galet? Ja köp då denna med stålboett och blå tavla, denna kan aldrig gå fel.

SWATCH Mickey Blanc sur Noir
SWATCH Mickey Blanc sur Noir

SWATCH Mickey Blanc sur Noir Ref: SUOZ337

Detta är Swatch i sitt esse, det är roligt, det är väl designat, och motivet är Disneys absolut mest välkända karaktär som många klockmärken gillar att pryda sina tavlor med. Denna är elegant ett statement men även lite rolig att ha på handleden. Den liknar den ovan nämnda “Timefortime” modellen i det att den är något extra. Därför gillar vi på klockfeber även denna modell lite extra.