Svenska klockor

Svenska klockor finns det numera gott om bland butikerna, det finns inte bara ett alternativ utan ofta flera olika. De olika svenska klockorna har ofta valt lite olika inritningar, några åt de mer exklusiva hållet, och andra åt det mer klassiska. Här kommer vi prata och skriva lite om några av de klockorna från svenska märken som vi gillar.

Först ut är givetvis den störta svenska och mest välkända Svenska klocktillverkaren nämligen Sjöö Sandström. De har hållit på länge med klockor, gjort många intressanta samarbeten och många väldigt klassiska modeller. Det allra roligast med dem är att de årligen släpper en hårt limiterad årsklocka. Den från 2022 släpptes med en hyllning till pippilångstrump som man hade gjort extremt snyggt.

Det absolut mest omtalade svenska klockmärket måste nog ändå vara Daniel Wellington. Det är en klocka som är en riktig vattendelare i klockvärlden. Vissa gillar dem inte och vissa tycker den kan vara okej. Vi på klockfeber tycker att Daniel Wellington spelat stor roll i utbildandet av en stor grupp i just intresset klockor. Man gjorde det tillgängligt att byta armband till både läder och natoband. Guld och silver till färgen och detta erbjöds till ett väldigt attraktivt pris. Onekligen kan man argumentera om urets komplexitet, men oavsett så har det spelat stor roll för klockintresset både i Sverige och globalt tror vi.

Ett av de senare tillskotten bland de svenska klockorna är märket Malm Watches, de har sitt urspurng i Östergötland och har gjort klockor under rätt så många år nu. De är väldigt tätt sammanflätade med den svenska flygcommunityt vilket ör väldigt coolt och de släpper mycket nya modeller och relativt ofta och hårt begränsade. De gillar vi. De har även varit duktiga på att testa olika material, färger och stuk vilket är roligt och när det kommer så pass mycket nytt från ett och samma varumärke.

Apelviken klocka av återvunnen plast

Apelviken är ett klockmärke som är relativt nystartat och som i September kommer delta i tv-programmet Draknästet. Det är väldigt kul att ett svenskt märke uppmärksammas där. Apelviken har lagt fullt fokus på att jobba med återvunna material från fiskenät från haven vilket skapat en häftig och unik produkt.

Detta är några av de svenska klockor som vi stöter på oftast och som vi gillar lite extra mycket. De har en väldigt intressant bredd vilket är snyggt även om alla har en sak gemensamt. De är klockor som har sitt urspung i Sverige.

Vilket är den mest populära svenska klockan?

Sjöö Sandström är nog tveklöst det äldsta och mest välrenumerade Svenska klockvarumärket.

Hur många svenska klockor finns det?

Det finns väldigt många svenska klockvarumärken och vi skulle gissa på att det finns ungefär mellan 10-20 stycken olika aktiva svenska varumärken

Vilket är den mest sålda svenska klockan?

Vi vet inte exakt men till antal måste det vara klockor från Daniel Wellington