Seiko 5 Sports Blå SRPD51K1 Review

Detta är den första klockreview på Klockfeber med inkluderad video. Säg gärna vad ni tycker så vi kan förbättra oss så mycket som möjligt.

Det självklara valet för vår första review är såklart en av våra favoritklockor Seiko 5 Sports Blå SRPD51K1.

Spana gärna in vår youtube film nedan samt kanal för att se fler videos som kommer publiceras.

Seiko 5 Sports Blå SRPD51K1

Kommer i detta inlägg att jämföra klockan en hel del med sin föregångare SKX serien, detta då jag varit ägare till båda och det blir det naturliga jämförelseobjektet.

Likheterna är många, klockan är samma storlek extremt lika boetter, det som skiljer är egentligen få saker, det är färgerna, det är urtavaln, länken samt bakboetten.

De saker som skiljer sig gör dock detta till den nya Seiko 5 Sports fördel, den nya klockan har framförallt en mer tilltalande tavla, och det som skiljer mest är själva loggan, denna logga är applicerad och inte målad vilket i min åsikt är som natt och dag, en detalj kan man tycka men ack en så viktig sådan.

Seiko 5 Sports SRPD51K1 e1612296944418

Seiko 5 Sports är en klocka vi skivit om tidigare men den tål att upprepas, jag har i skrivande stund haft klockan i 3 dagar och testat den ordentlig överlag tycker jag allt är ett step upp från tidigare, öppenbaksida är lite roligt men måste ändå säga att jag faktiskt saknar den gamla baksidan då den var otroligt rejält uppbyggd vilket jag gillar.

Vi har på klockfeber nyligen börjat med att ranka klockorna vi testar och skriver om genom att ta tempen på dem, och därför skulle jag vilja fortsätta med detta här och ger exakt denna klocka 7 av 10 grader på skalan.


Se även till att läsa vår andra artikel om just hela Seiko 5 Sports Serien här.