Seiko 5 Sports

Seiko 5 Sports är efterträdaren till de mycket populära Seiko SKX klockorna. De tidigare SKX klockorna var väldigt populära att modifera då de var enkla och relativt billiga att köpa delar till och göra sin egen touch på. Troligtvis såg Seiko det otroliga intresset för deras dykarklocka och att just modifiera dem att man gjorde en otrolig mängd olika färger, band och limterade utgåvor av efterstädaren Seiko 5 Sports.

Vi på Klockfeber har givetvis testat dessa klockor då de finns överallt, inte bara i vår egna klocksamling utan även på majoriteten av våra vänners armar. Men vad är det då som gör denna klocka så populär?

Klockan är simpel, snygg och lättburen, jag menar det finns ingen som kan säga att den inte passar dig då det också finns i så många olika varianter. Gillar du en simpel svart dykarklocka då köper du Seiko 5 Sports SRPD55K1, vill du ha en grön, ja då köper du Seiko 5 sports SRPD61K1. Tycker du att grön är för tråkigt? Ja då kanske du skall spana in deras limited edition street figher serier, och kanske just den lime gröna SEIKO 5 Sports 42.5mm Automatic Street Fighter V – BLANKA – SRPF23K1. Eller kanske gillar du streetfighter men vill ha en mer klassisk snygg klocka ändå? Den vita SEIKO 5 Sports 42.5mm Automatic Street Fighter V – RYU – SRPF19K1.

Seiko 5 Sports – SRPD55K1 & SRPD61K1

Vad vill jag då säga med att rabbla alla dessa referenser och modeller? Jo är du intresserad av klockor? Då bör du nästan ha en Seiko 5 Sports.

Nedan kommer jag att bifoga bilder på de olika modellerna och en länk där ni enklet kan få en överblick på deras klockor på Klockia.se.

Slutligen vill jag åter igen nämna det, att Seiko 5 Sports är för alla, det är den absolut ultimata klockan för den som nyligen funnit klockintresset, men jag vet kompisar som har stora samlingar med mycket dyrare klockor, men som ändå har en Seiko 5 Sports i sin samling, just för att den har haft så stor betydelse för klockintresset i Sverige men också för att den är en jäkla bra klocka.

Jag hade förmånen att under en veckas tid prova SEIKO 5 Sports Gaara Naruto Limited Edition SRPF71K1. Skall erkänna jag var något skeptisk då jag inte spelat Street Fighter innan men gillar att prova klockor så gick in med ett öppet sinne. Det slutade med att jag köpte mig en egen Seiko 5 Sports, blev visserligen en den blåa men ändå. Robusta klockor till bra pris, det är det roligaste när man hittar som klocknörd.

Seiko 5 Sports Streetfighter

seiko 5 street fighter v 1

Hur köper jag då en Seiko 5 sports?

Hur gör man då enklast för att köpa en Seiko 5 Sports. Tro mig jag har letat och testat och varit i alla möjliga butiker. Det är tyvärr allt för sällan som en butik tar in alla olika varianter vilket gör de svårt med fysiska butiker för dessa klockor. Där emot gör näthandlarna dessa desto bättre. Och eftersom en Seiko 5 Sports inte kan gå fel så är det väldigt låg risk att köpa en sån online, och andrahandsvärdet är förvånansvärt bra också. Magnussons Ur i Göteborg har en fysisk butik men också online, där kan du hitta många av de limiterade varianterna som ofta är slut hos många andra butiker. Klicka på denna länk för att komma till deras sida för Seiko 5 Sports. Finns inte vad du söker där bör du också spana in Klockia.se de har inte riktigt alla limiterade upplagor men betydligt fler av de vanliga varianterna i olika färger. Lämna gärna en kommentar nedan ifall du tyckte detta var intressant läsning och ännu mer så får du gärna skicka in en bild på vilken av de olika Seiko 5 klockorna som du köpte till slut.

Spana gärna in våra andra senaste artiklar gällande just Seiko, här finns en länk till sidan där vi jämför de bästa olika Seiko Klockorna där ni kanske kan gissa om Seiko 5 Sports fick en plats?

Seiko 5 Sports Specifikationer

Klockfeber Rating (Tempratur)7 Grader (1-10)
Diameter43 mm
GlasHardlexglas
Höjd46 mm
Tjocklek13 mm
BoettRostfritt Stål
VattentätJa
Klassifikation 10 Bar – 100m
UrverkAutomatiskt
Kaliber4R36
Datum och Dag Ja och Ja

Hur många Seiko 5 Sports modeller finns det?

27 stycken olika variantera av Seiko 5 Sports finns det

När lanserades Seiko 5 Sports klockorna?

Seiko 5 Sports Lanserades 1968 i sitt orignal format, den senaste modellen från Seiko 5 Sports lanserades under 2020 och har sedan dess lanserats i flertalet olika special format

När lanserades Seiko 5 klockorna?

År 1963

Andra senaste inläggen finner ni nedan.