Imponerande kvalitet från Svenska varumärket MAEN Watches

Att vi på Klockfeber gillar Svenska klockvarumärken är inget nytt för någon och att vi i ärlighetens namn inte visste att MAEN Watches hade Stockholm som hemmaplan gör att vi får skämmas lite.

Jag kom faktiskt i kontakt med Sebastiaan ifrån Svenska MAEN Watches nere i Geneve under Watches and Wonders där vi sprang på varandra innan vi hoppade på shuttle bussen tillbaka till stan. Efter detta möttes vi upp i deras showroom på Styrmansgatan 16 i hjärtat av Stockholm för att spana in deras klockor ordentligt.

maen watches logo 1
Maen watches logo

Därför ville vi passa på att berätta mer om varumärket och klockorna vi fått lära oss om för er och inte minst gå igenom deras kommande riktigt coola tids limiterade klocksläpp.

Senaste nytt från MAEN Watches

Manhattan Project 37 Seconde Seconde

Den 7 Juni dagen efter vår alldles egna nationaldag så släpper MAEN Watches sitt andra samarbete med den kände klockprofilen seconde seconde som man tidigare under 2023 gjorde ett samarbete med om 37 klockor som sålde slut snabbare än smör smälter i solsken, jag tror Sebastiaan nämnde sidan crashade och man ändå hade slut slut på 2 minuter.

maen watches manhattan project 2
MAEN Watches Manhattan Project

Och nu släpper man då uppföljaren, denna gång en flört till de såkallade “Manhattan Project” som är smeknamnet på det hemliga uppdraget ett gäng vetenskapsmän fick under andra världskriget för att skapa ett vapen som slutade i atombombem. Något som filmatiserats under 2023 och som blivit den mycket populära filmen Oppenheimer.

Detta har man alltså skapat en klocka med kopplingar till? En mix av en film, en historisk händelse tillsammans med en lite obskyr klockprofil seconde seconde, ja det kan inte bli annat än något kul åtminstonde.

maen watches manhattan project box and paper
MAEN Watches Manhattan Project

Ja och här har ni klockan, en riktig hit enligt mig. För de första så är Manhattan 37 en kanonbra klassisk modell ifrån MAEN Watches. Men ja väldigt klassisk i sitt vanliga utförande. Då gillar jag verkligen man gör något lite mer knasigt och galet som denna med silvertavla med riktigt häftig struktur i, samt den lilla symbolen för radioaktivitet i mitten som tydligt är seconde secondes inspel samt modellnamnet Manhattan på tavlan. Till sist har man också tagit bort varumärkets logotyp något jag kan sakna lite men såklart bidrar till den lite mer speciella designen.

Kort sagt kan man säga att det är en riktigt klassisk bekväm klockmodell med en facelift på tavlan med många olika kopplingar till olika delar i allt från populärkultur till klocknörderi. Helt enkelt en rätt unik klocka som säkerligen rätt många kommer kunna känna en koppling till på ett eller annat sätt.

Lanseringen av klockan sker alltså den 7e Juni och klockan limiteras inte som den tidigare versionen, utan denna gång så säljer man så många klockor de bara går, men begränsingen ligger i att man bara kan beställa den under de första 24 timmarna ifrån lanseringstiden. Hinner du så hinner du helt enkelt, ett coolt lanserings koncept som inte är helt nytt, jag tror mig att det riktigt populära varumärket Kurono Tokyo gjorde på en av deras mes populära lanseringarna.

maen watches manhattan project
MAEN Watches Manhattan Project

Med det sagt vill vi önska MAEN Watches lycka till med lanseringen och ser verkligen fram emot att se fler MAEN klockor på handlederna på ännu fler klocknördar i sommar.

MAEN Watches ett Svenskt klockvarumärke med rötter i Holland

MAEN Watches grundades 2017 och sedan dess har det Svenska klockföretaget skapat 6 kollektioner och sålt klockor till över 90 olika läder runt om i världen. Klockföretaget är grundat i Sverige och har sitt showroom i hjärtat av Stockholm, men grundarna har båda sitt ursprung ifrån Holland, och det är inga killar som sitter still, båda har hektiskt scheman med mycket håll igång märker man när man träffar dem.

MAEN Watches är troligtvis ett av Sveriges mest lovande klockvarumärken, ja och varför tror vi det? Jo efter vår dialog med Sebastiaan så inser man snabbt hans kunskap inom området, men också att det är ett företag som satsar stort. Man samarbetar med de stora influencer kanalerna, man släpper unika och populära limiterade klockor med coola samarbetsparters och inte minst är klockorna av hög kvalitet till en väldigt attraktiv prispunkt. Det är helt enkelt något vi tror är ett bra recept på framgång i denna branchen.

MAEN vad står det för egentligen?

Och till frågan som alla undrar, vad betyder egentligen MAEN? Ett namn som är tydligt och kort, men ändå lite svårt att veta hur man skall uttala för en svensk, är de MAN, MEN eller hur stavar men de, och vad betyder de egentligen?

Man uttalar de som man skulle säga MAN, men att man förlänger A:et lite extra. Och MAEN det betyder Måne på Nederlänska, men det är en äldre typ av stavelse så googlar du så heter måne något annat på dagens Nederlänska, ytterligare något som bygger story om varumärket.

MAEN Watches och deras showroom

MAEN Watches är ett varumärke som du just ni inte kommer hitta inne på några butiker inne i stan för de säljs helt enkelt inte där. Men vill du ändå testa klockan innan köp eller kanske bara helt enkelt lära dig lite mer om varumärket precis som jag gjorde så har de faktiskt ett helt eget showroom på Styrmansgatan 16 i Stockholms. Spana in deras hemsida och boka en tid för ett besök, ni kommer inte bli besvikna.

svenska maen watches och dess showroom
Svenska MAEN Watches och dess showroom

Jag var som sagt där och satt ner och drack kaffe med Sebastiaan, en av grundarna och fick en liten rundvandring i lokalen, det är alltid kul att få lite behind the scene, se lagret och kontoret men framförallt precis till höger om dörren när man kommer in har man radat upp alla limiterade klockor man gjort sedan start. Riktigt kul inte bara se den befintliga kolletionen, utan också de man gjort förr som inte längre finns tillgänligt, och till denna kollektion till höger om dörren kommer det vi pratat om ovan att adderas om bara några dagar.

Frågor och svar om MAEN Watches

När grundades MAEN Watches?

MAEN Watches grundades 2017 av holländarna Sebastiaan Cortjaens och Jules van Helvoort

Vart kommer MAEN Watches ifrån?

MAEN Watches är ett svenska klockföretag som dock har grundare som har rötter ifrån Holland.

Vad betyder MAEN i MAEN Watches?

MAEN är en gameldags stavning av ordet måne som man anser vara den ultimata symbolen av tid, och just månfasen är Sebastiaans favorit berättar han. Namnet är också en flört till deras något vintage inspirerade klockor

Hur många olika kollektioner har MAEN Watches?

MAEN Watches har skapat sex stycken olika kollektioner och dessa klockor har sålt till över 90 olika länder runt om i världen. Snacka om succé

Är MAEN Watches värda pengarna?

MAEN Watches är helt klart värda pengarna, varumärket gör klockor av riktigt hög kvalitet med unik egen design. Och en klocka av deras modell Manhattan kostar runt 10 000kr, “prisvärt” för vad man får även om det såklart är mycket pengar för en klocka så är detta något vi tror kommer utvecklas bra framöver.

Vilken är MAEN Watches mest populära klockmodell?

Enligt oss är Manhattan MAEN Watches absoluta hit, det är den populära designen med integrerat armband men en egen design som gör att den ändå särskiljer sig från mängden av klockor med dessa egenskaper. Samt att den är riktigt tunn vilket är nice.