Dubbla imponerande klocksläpp ifrån Tudor

Halva året har inte ens gått och Tudor har igen släppt nyheter, en som faktiskt släpptes innan Watches and Wonders och en som släpptes en månad efter. Det är helt enkelt full fart hos Tudors utvecklingsavdelning.

Låt oss dyka djupare in i de senaste tillskotten till Tudors klockfamilj: Black Bay Chrono “Pink” och Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition”.

Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition”: Byggd för extrema förhållanden

tudor svart fxd pelagos chrono
Tudor svart fxd pelagos chrono

För de som kräver mer av sina klockor, erbjuder Tudor Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition”. Den här modellen är specialdesignad för de utmaningar som professionella cyklister står inför. Med en lätt och hållbar kolsammansatt boett är den idealisk för extrema sporter.

Denna klocka är mer än bara ett instrument för tidmätning; den är en essentiell partner i racet mot klockan. Dess tachymeterskala är anpassad för de hastigheter som uppnås inom cykling – ett smart drag av Tudor som visar deras förmåga att anpassa sig efter sportens krav.

Black Bay Chrono “Pink”: En ode till de modiga

rosa tudor david beckham
Rosa tudor david beckham

Tänk dig en klocka som inte bara visar tiden utan också utstrålar en djärv karisma. Black Bay Chrono “Pink” är precis det – en klocka som vågar sticka ut. Med sin livfulla rosa urtavla och distinkta designelement, introducerades denna skönhet precis innan Watches & Wonders. Tyvärr fick vi aldrig chansen att fota den på mässan, men tro oss, den är ännu mer imponerande i verkligheten.

Den rosa urtavlan är inte bara en färgval; det är ett statement. Inspirerad av Tudors ambassadörer som David Beckham och Jay Chou, som båda inte är främmande för att utmana normer och omfamna det oväntade. Med en begränsad produktion är denna klocka lika exklusiv som den är iögonfallande.

Tudor: En tradition av innovation

Tudor har länge varit synonymt med pålitlighet och stil. Från deras första chronograph lanserad 1970, har de inte slutat förbättra sina modeller. Deras klockor är inte bara verktyg, de är berättelser på handleden – varje klocka med en egen historia.

Utforska mer

För dig som är nyfiken på Tudor och deras breda utbud, besök vår detaljerade artikel om märket på vår hemsida. Där djupdyker vi i Tudors rika historia och utforskar de många unika modeller de erbjuder.

Utforska din passion för klockor med Tudor. För att lära dig mer om deras fascinerande värld, följ länken: Läs mer om Tudor på vår sida dedikerad till Tudor klockor.

Vill du istället kolla på lite rörligt kontent, spana då in vår video om Tudor storebror Rolex på vår youtubekanal.

Black Bay Chrono “Pink”

david beckham rosa tudor
David beckham rosa tudor
 • Boett: Satinborstad och polerad i 316L rostfritt stål, 41 mm i diameter.
 • Urtavla: Bågformad rosa urtavla med kontrasterande svarta subrattor.
 • Visare: “Snowflake”-visare med Grade A Swiss Super-LumiNova® lysande material.
 • Urverk: Manufacture kronograf Kaliber MT5813, certifierad av det officiella Schweiziska kronometerprovingsinstitutet (COSC), med silikonbalansfjäder och 70 timmars gångreserv.
 • Armband: 5-länkad armband i rostfritt stål med Tudors “T-fit” snabbjusteringsspänne.
 • Vattentät: Upp till 200 meter (660 ft).

Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition”

tudor svart fxd pelagos fxd chrono cycling edition (2)
Tudor svart fxd pelagos
 • Boett: 43 mm svart matt-färdig kolfiberkomposit med fast bandstift.
 • Urtavla: Svart matt urtavla med luminescerande keramisk komposit för applikations timmarkörer och röda accenter.
 • Urverk: Manufacture kronograf Kaliber MT5813, certifierad av det officiella Schweiziska kronometerprovingsinstitutet (COSC), med silikonbalansfjäder och 70 timmars gångreserv.
 • Armband: Enstaka stycke teknisk tygrem, vävd i Frankrike och perfekt för cykling.
 • Vattentät: Upp till 100 meter (330 ft).

Vad skiljer Black Bay Chrono “Pink” från andra modeller i Black Bay-serien?

Black Bay Chrono “Pink” skiljer sig från andra modeller genom sin unika rosa urtavla och svarta subrattor, vilket ger den en djärv och distinkt look. Modellen kombinerar traditionell estetik från Tudors dykarklockor med avancerade funktioner från deras kronografserie, vilket gör den både iögonfallande och funktionell.

Är Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition” lämplig bara för cyklister?

Även om Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition” är designad med tanke på cyklisters behov, med dess robusta kolfiberkompositboett och cykelspecifika tachymeter, är den lämplig för alla som uppskattar en högpresterande, hållbar och lättanvänd sportklocka.

Hur lång är garantiperioden för dessa klockor?

Både Black Bay Chrono “Pink” och Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition” kommer med Tudors femåriga överförbara garanti, som inte kräver registrering eller obligatoriska underhållskontroller.

Vilka är de huvudsakliga tekniska egenskaperna hos Manufacture Calibre MT5813 som används i dessa klockor?

Manufacture Calibre MT5813 är en kronograf med silikonbalansfjäder, 70 timmars gångreserv, och är certifierad av det officiella Schweiziska kronometerprovingsinstitutet (COSC). Kalibern är känd för sin robusthet och tillförlitlighet med funktioner som tim-, minut- och sekundvisning, datumvisning och kronograf.

Kan jag dyka med dessa klockor?

Black Bay Chrono “Pink” är vattentät till 200 meter vilket gör den lämplig för dykning. Pelagos FXD Chrono “Cycling Edition”, å andra sidan, är vattentät till 100 meter, vilket gör den mer lämpad för grundare vattensporter.