Tudor på Watches & Wonders 2024

Tudor är såklart ett av varumärkena som det pratas mest om på mässan. Därför är vi extra glada att vi fått träffa dem på plats.

Innan besöket hade vi har ingen aning vad vi kommer att få se men var såklart riktigt taggade på vad de kom att visa oss på en av mässans stora snackisar.

Besöket hos Tudors monter på Watches & Wonders 2024.

Tudor Monter Watches and Wonder
Tudor Monter Watches and Wonder

Det börjar med att vi checkar in i deras enorma monter och reception och sätter oss i baren för att vänta in vår kontaktperson.

Efter några minuters väntan kommer hon och vi går direkt upp högst upp och slår oss ner vid bord nummer tre. Efter en enklare introduktion av varandra och vad vi kommer få se så kommer lådan med klockor fram.

Tudor Monter Watches and Wonders
Tudor Monter Watches and Wonders

Men lite mer om montern, den är uppbyggt till stor del kring deras senaste samarbete med Red Bull Alinghi Racing båt som är närvarande överallt, både fysiskt på tredje våningen men även med massvis små detaljer överallt.

Klockorna som Tudor släppte under Watches & Wonders 2024

Tudor är nog en av de märken som fått mest uppmärksamhet efter sina klocksläpp under Watches and Wonders. Detta skulle vi framförallt säga är på grund av deras nya GMT klocka men även att man släppet en stencool helguld pjäs, och vi har testat dem alla.

Tudor Black Bay 58 GMT

Tudor Black Bay 58 GMT
Tudor Black Bay 58 GMT

Troligen en av de mest uppskappade släppen på hela klockmässan. Tudor Black Bay GMT har varit otroligt uppskattad och omtalad modell, men något nästan alla vi pratat med klagat på är just storleken på tidigare modell. Den är nämligen lite klumpligt tjock. Ja nog om förra klockan, för det den förra inte hade har årets modell, den har samma estitik men ett något mindre case men framförallt är den tunnare. Om inte denna blir galet populär och svår och få tag på skulle jag bli förvånad. Hands down till Tudor för en grym klocka.

Tudor Black Bay 58 – Helguld

Tudor Black Bay 58 helguld
Tudor Black Bay 58 helguld

Ett stekhett släpp i form av en tidigare redan existerande modell men med att man adderat en helgulds länk. Supercool och passar fantastiskt fint med den gröna bezeln och tavlan. Kanske inte något alla har råd med, men riktigt roligt med sånna special klockor.

Tudor Black Bay monochrome

Ny Standard Tudor Black Bay
Ny Standard Tudor Black Bay

Inte allt handlar bara om Black Bay 58, man ska inte glömma bort Tudor gör mer grejer och här har man uppgraderat den man lite elakt kanske kallar deras standard Black Bay. De jag tar med mig från denna är att man verkligen lyckas med deras gummiband, de är snyggt integrerade och nätta. Något som inte är helt lätt att skapa med gummiband.

Tudor Tudor Clair De Rose

Tudor CLAIR DE ROSE
Tudor CLAIR DE ROSE

Man visar också att man inte glömt bort damklockorna även om jag vill hävda de andra släppen är något av Unisex klockor så har man en lite mer elegant damklocka med en snygg blå sten integrerad i kronan. Den kommer i flera modeller och denna är den största på 34 mm i diameter.

Avslutningsvis

Sammanfattningsvis skulle vi vilja säga att vi tror nu i efterhand att Tudor är de märket som släppt flest lyckade klockor i år. GMTn är en personlig favorit och den tror jag kommer bli en riktigt hit här i Sverige. Fantastiskt kul få se klockorna men också att få spendera tid i Tudors monter och träffa dem på plats och få möjlighet visa er riktigt bilder direkt från en klocknörds handled.

Tudor teaser video