Tudor Black Bay 58 Brons gör entre i Sverige

Unik klocka uppvisas för första gången i Sverige

Klockfeber är stolta att meddela vår närvaro vid TUDORs exklusiva pop-up butik i Stockholm! För första gången någonsin kommer den spektakulära Black Bay 58 Bronze Boutique Edition att finnas tillgänglig i Skandinavien, och vi är här för att testa och uppleva denna unika klocka för första gången.

Den 27-28 oktober hälsar Norrmalmstorgs kvarter i Stockholm välkommen till en exklusiv tvådagars TUDOR pop-up butik. Den trendiga mötesplatsen Vau de Ville kommer att förvandlas till en plats där gäster och fans av märket kan dyka in i TUDOR-universumet. Hela kollektionen kommer att finnas tillgänglig för att testas och köpas från Nymans Ur och Krons – de officiella TUDOR auktoriserade återförsäljarna.

Tudor blackbay bronze on nato strap
Tudor black bay bronze on nato strap

För första gången kommer Black Bay 58 Bronze Boutique Edition att vara tillgänglig i Skandinavien vid pop-up evenemanget. Detta är en klocka som bär på en historia och en estetik som är unik och häpnadsväckande – något vi aldrig tidigare sett.

Det som gör Tudor Black Bay 58 Brons Speciell

Det som gör denna klocka så exceptionell är dess fullständiga bronsutseende och den unika patina den utvecklar med tiden. TUDOR presenterar en bronsversion av sin berömda Black Bay Fifty-Eight-modell, som för första gången är utrustad med ett bronsarmband försedd med en ny spänne med snabbjusteringssystem. Kombinationen av en 39 mm borstad bronsfodral och en matt “brunbrons” urtavla ger klockan ett distinkt utseende som påminner om gamla skepp och dykutrustning. Den här tiden har inte bara en kompromisslös design utan erbjuder också hög teknisk prestanda tack vare sitt tillverkningskaliber MT5400 som är certifierat av Swiss Official Chronometer Testing Institute (COSC) med en spiral i silikon och en 70-timmars kraftreserv.

Det är inte bara en klocka; det är en tidsmaskin som tar oss tillbaka till historien och framåt till framtiden, och vi på Klockfeber är privilegierade att vara de första att uppleva denna innovation.

Inspirationen till denna skapelse

Denna särskilda klocka bär på element som hämtar inspiration från gamla fartyg och dykutrustning från andra hälften av 1950-talet, särskilt den berömda 7924-referensen eller “Big Crown”, den första TUDOR-klockan som var vattentät upp till 200 meter (660 ft) och presenterades 1958. Genom att använda en “levande” metall – i det här fallet en högpresterande aluminiumbronssammansättning som används särskilt inom marin ingenjörskonst för nedsänkta delar som kräver hög motståndskraft mot korrosion som propellrar – säkerställer klockan utvecklingen av en subtil och unik patina som matchar varje användares vanor.

Tudor blackbay bronze on nato strap
Tudor black bay bronze on nato strap

Den här klockan är inte bara ett mästerverk av design och ingenjörskonst, den är en skulptur av tid som blir personlig för varje ägare.

En klocka med även armbandet i Brons

TUDOR_BLACK BAY_FIFTY-EIGHT_BRONZE_2
TUDOR_BLACK BAY_FIFTY-EIGHT_BRONZE_2

För att komplettera denna extraordinära klocka har TUDOR också introducerat ett nytt bronsarmband som är helt tillverkat av brons. Dess borstade länkar i stil med TUDOR-armbanden från 1950- och 1960-talen, med nitar, matchas med fodralet och kommer att utveckla patina i samma takt. Ett nytt bronslås, även det borstat, med ett omdesignat lock och TUDOR “T-fit” snabbjusteringssystem för längden, fulländar det totala bronsutseendet. Denna praktiska och enkla snabbjusteringsmekanism kräver inga verktyg och erbjuder 5 positioner, vilket gör att ägarna av Black Bay Fifty-Eight Bronze enkelt kan justera armbandets längd.

Video Thumbnail: The Boutique edition Tudor Black Bay 58 in all bronze 🤩 cool and unique 🥉☀️#tudorwatch

Vi på Klockfeber är entusiastiska över att få vara de första som upplever denna unika klocka på plats u en popup butik och vi ser fram emot att dela vår erfarenhet med våra läsare. Det här är inte bara en klocka; det är ett konstverk, en innovation och en historia som kommer att berätta sig själv genom tid och rum. Och spana in vårt enkla youtube klipp på när vi testade klockan. Klicka här.

Evenemangsdetaljer:

TUDOR Pop-Up Stockholm Adress: Norrmalmstorg 6, 111 46 Stockholm, Sverige Öppettider: Fredag, 27 oktober, kl. 10:00–18:00 och lördag, 28 oktober, kl. 11:00–16:00

För mer information om TUDOR och deras kollektion, besök TUDORs webbplats.

Tudor blackbay bronze event
Tudor blackbay bronze event

Alternativa armband till Tudor Black Bay 58

Är du på jakt efter Tudor Black Bay 58 armband som alternativ till orignalen? Spana in vår artikel om Wristbuddys nylanserade gummiband som sitter som en smäck på Black Bay 58an och som finns i massa färger som passar de olika modellerna.

Vad är TUDOR Black Bay 58 Bronze Boutique Edition?

TUDOR Black Bay 58 Bronze Boutique Edition är en speciell variant av TUDORs populära Black Bay Fifty-Eight-modell, tillverkad helt i brons. Den är unik med sin bronsfodral och bronsarmband, och den utvecklar en unik patina över tiden.

Var kommer TUDOR Black Bay 58 Bronze Boutique Edition att finnas tillgänglig för första gången?

Den här exklusiva klockan kommer för första gången att vara tillgänglig i Skandinavien vid en speciell pop-up butik i Stockholm, Sverige.

När och var kommer evenemanget att äga rum?

Pop-up butiken kommer att vara öppen för allmänheten den 27 oktober från kl. 10:00 till 18:00 och den 28 oktober från kl. 11:00 till 16:00. Adressen är Norrmalmstorg 6, 111 46 Stockholm, Sverige.

Finns det möjlighet att prova och köpa klockan på plats?

Ja, besökare kommer att ha möjlighet att prova på och köpa TUDOR Black Bay 58 Bronze Boutique Edition på plats från de officiella TUDOR auktoriserade återförsäljarna Nymans Ur och Krons.

Vad är speciellt med bronsarmbandet på denna klocka?

Det är första gången TUDOR har tillverkat ett armband helt i brons. Armbandet har satinborstade länkar i stil med TUDOR-armbanden från 1950- och 1960-talen och kommer att utveckla patina över tiden, precis som klockans fodral.

Hur utvecklas patinan på bronsfodralet och armbandet?

Bronsens patina utvecklas med användning och anpassas till användarens vanor och miljö. Det ger varje klocka en unik och personlig touch över tiden.

Vilken teknologi har använts för att skapa denna klocka?

TUDOR Black Bay 58 Bronze Boutique Edition är utrustad med TUDORs Manufacture Calibre MT5400, certifierad av Swiss Official Chronometer Testing Institute (COSC) med en spiral i silikon och en 70-timmars kraftreserv.

Finns det något speciellt med urtavlan och bezeln på denna modell?

Urtavlan har en matt “brunbrons” nyans med applicerade timmarkeringar och arabiska siffror vid 3, 6 och 9 klockpositionerna. Bezeln har guldaccenter som matchar händerna och timmarkeringarna.

Kan jag justera armbandets längd själv?

Ja, klockan är utrustad med ett nytt bronslås med TUDOR “T-fit” snabbjusteringssystem som gör det möjligt för användaren att justera armbandets längd på ett enkelt och praktiskt sätt utan att behöva använda verktyg.

Kommer TUDOR Black Bay 58 Bronze Boutique Edition vara tillgänglig efter evenemanget?

Den här modellen kommer endast att finnas tillgänglig i begränsad upplaga på cirka femtio TUDOR-butiker över hela världen. Det är därför en unik möjlighet för klockentusiaster att skaffa sig denna exklusiva klocka.