TRIWA Time for Solar

Idag den 16 Februari 2021 lanseras Triwas senaste klocka, nämligen TRIWA Time for Solar, en klocka som likt många av deras senaste modeller speglar deras otroligt starka fokus på hållbarhet med en klocka som laddas upp av solens kraft. Vi på klockfeber känner oss därför ärade att få ha testat klockan under senaste tiden för att bygga oss en egen uppfattning om märket och modellen, ett samarbete som vi tycker är mycket roligt och hoppas skall uppskattas av er läsare.

Recension av TRIWA Time for Solar

Vi på klockfeber har nu burit denna klockan i en veckas tid och överlag är vi mycket imponerade.

Triwa Time for Solar Front
Triwa Time for Solar Front

Klockan i sig är väldigt cool i med sin helsvarta boett och canvasarmband och en storlek som passar de flesta handleder. Den svarta färgen är något matt och gör sig bra med silvriga index och den lätt gula visaren. Klockan är inte helt lätt att fotografera något vi upplevt tidigare med klockor där man har både svart tavla och boett. Men vi tycker ändå att vi lyckats fånga klockan från många vinklar under helgens dagsljus.

Triwa Time for Solar - baksida
Triwa Time for Solar – baksida

Baksidan – Time for Solar

Baksidan innehåller de väsentliga, vattenresistens, modellnummer, materialval och i riktigt TRIWA anda också en liten smiley. En detalj som vi kommer se i flera av nedan bilder dyker upp igen.

Triwa Time for Solar - tavla
Triwa Time for Solar – tavla

Tavlan – Time for Solar

Tavlan till TRIWA Time for Solar är nog den vi vill lägga mest energi på att beskriva. Tavlan är nämligen väldigt häftig med många olika detaljer som är viktiga för oss att få fram. Det som har varit svårast att få fram i bilder men som vi anser är de viktiga är mönstret i själva innerdelen av tavlan där solcellen är placerad under. Den är nämligen räfflad på ett sånt sätt att den får en väldigt häftig look. Det finns också ett gap mellan innerdelen av tavlan och ytterdelen där index är placerade vilket skapar ett coolt djup i tavlan.

Triwa Time for Solar - krona
Triwa Time for Solar – krona

Kronan – Time for Solar

Kronan på TRIWA Time for solar kan vara lätt att missa för den som ej är observant, men ack så viktig då det är detaljen som vi gillar mest. Den är tillräckligt diskret för att ej påverka designen, men den är väldigt snyggt gjort och något som är kul att veta att den finns där när man kollar noga.

Triwa Time for Solar - straps
Triwa Time for Solar – straps
Triwa Time for Solar - Strap
Triwa Time for Solar – Strap

Armband

Armbandet är i vanlig TRIWA anda gjord av återvunnet material och efter att ha burit det kan vi verkligen säga att vi gillar det. Robust och stabilt precis som man vill ha ett armband. Dock är frågan om det var rätt val med spänne i stål, det passar helt okej då index är i samma färgsättning men det hade kunnat funka med svart spänne också eftersom boetten är i sin matta färg.

Triwa Time for Solar - Box
Triwa Time for Solar – Box
Triwa Time for Solar - Beskrivning
Triwa Time for Solar – Beskrivning

Boxen – Time for Solar

När vi kollar på klockor är något vi inte vill missa att nämna hur klockan levereras. Triwa jobbar med deras långa smala och robusta boxar vilket är en schysst design och som gör klockan väl. Kanske inte en box som man kommer ha framme men ändå en klocka som fyller ändamålet. Och även här kan man se att TRIWA Smileyn dyker upp igen. Bilden bredvid är på den instruktion som ingår och som vi gillar, precis lagom med info och intressant innehåll.

Sammanfattning av TRIWA Time for Solar

Avslutningsvis vill vi ge en bild av vårt helhetsintryck av klockan. Vi brukar ju som er flitiga läsare vet ta tempen på de klockor vi testar och de skall vi såklart även göra här.

Vi ger Triwa Time for Solar 8/10 på skalan. Detta för att vi främst gillar det man gör för att skapa ett starkt hållbarhetselement i samtliga av sina klockor, och att man gör det till en väldigt rimlig prislapp på 1995 SEK och köpa den gör man enklast direkt på Triwas hemsida genom knappen nedan.

TRIWA Time for Solar Produkt information

TRIWA Time for Solar Closeup
TRIWA Time for Solar Closeup

Klockan Time for Solar är 38 mm i diameter och har en boette i rostfritt stål. Lug bredden är 20mm vilket är kanon då de är den mest standardiserade bredden vilket gör man kan byta mellan sina favoritband.

Solar Specs 01

TRIWA Time for Solar är som vi nämnt tidigare uppbyggt med en solcell under tavlan för att kunna ladda upp det batteridrivna urverket enligt bilden bredvid. Urverket heter VS22B Solar och klockan skall tåla vatten upp till 5 ATM.

Hur stor är TRIWA Time for Solar?

Triwa Time for Solar är 38 mm i diameter och har ett mått om 20mm mellan luggarna

När lanseras TRIWA Time for Solar

Triwa Time for Solar lanserades den 16 Februari 2021

Är TRIWA Time for Solar vattentät?

Ja klockan tål vatten men endast upp till 5 ATM vilket betyder enklare vattenstänk och att man helst inte skall bada med den

TRIWA är ett märke som ni kanske läst om på vår sida tidigare då vi gillar vad de gör med sina klockor. Se därför till att spana in våra andra inlägg om TRIWA och dess klockor och bläddra bland alla deras modeller på vår kategorisida.

Vi har även gjort en kort unboxing video från när vi fick hem klockan. Se video nedan på Youtube