SWATCH SISTEM51 HODINKEE GENERATION 1990

Swatch är ett av världens absolut största klockmärken och troligen de som säljer bland mest klockor, detta är givetvis möjliggjort av att deras klockor är relativt billiga.

Swatch är väldigt kända för sina sammarbeten och inte minst att de senaste åren har de haft ett tätt sammarbete med Hodinkee som är världens största och med populära klockskribenter. De har börjat göra en hel del sammarbeten och i vår mening är sammarbetet med Swatch det bästa och mest etablerad.

Hodinkee swatch klockorna är automatiska med ett urverk som kallas SISTEM51, det allra senaste från dem är Swatch Sistem51 Hodinkee Generation 1990 som är en tribute till en gamal swatch (Såklart). Detta är Hodinkees femte sammarbete med Swatch och de gör de bra. Klockan man tagit ispiration ifrån är en Swatch med såkallad California Dial, vilket betyder det är siffor på 4,5,7 och 8 medan det är romerska siffor på 1,2,10 och 11. Detta är rikigt unikt vilket vi tycker är kul.

Vi på klockfeber gillade denna klockan lite extra och gjorde därför en video på klockan när vi visar dess olika delar osv, spana gärna in den på Youtube här.

Hur många samarbeten har Swatch och Hodinkee gjort?

Swatch och Hodinkee har gjort 5 st samarbeten.

Vilken diameter är Hodinkee Swatch?

Alla 5 versioner är 42 mm i diamater.

Hur tjock är Swatch Hodinkee?

13,9 mm

Vad är referensnumret på Hodinkee Swatch?

Senaste har referensnumret: SUTZ408