Ultimat guide till Rolex armband: Stilar, material och vård

Att köpa olika armband till din Rolex är inte så enkelt som man kan tro. Detta eftersom Rolex själva inte säljer några alternativa Rolex armband. Som tur är finns det en rad olika andra alternativ man kan lösa utanför Rolex butiken för att skapa en nice look på sin klocka.

Olika bandalternativ till Rolex

Rolex Gummiband

Rolex Submariner armband svart och rött
Rolex Submariner armband svart och rött

Mest populära bytet av band till Rolex är att byta till just gummiband, och speciellt för Rolex Submariner där det absolut snyggaste och vanliga bandalternativet är det klassiska svarta gummibandet där man även kan lyfta över originalspännet till gummibandet.

Rolex Submariner armband Orange
Rolex Submariner armband Orange

Det finns såklart massvis olika färgalternativ som också är roligt när du vill lyfta upp din väldigt klassiska svarta Submariner så varför inte anpassa den med ett orange eller grönt band?

Att skaffa ett gummiband till din Rolex är som sagt väldigt populärt, det är många som testar det speciellt på sommaren. Det är ett väldigt ekonomsiskt och praktiskt sätt att skapa en helt ny look på din klocka.

Att köpa dessa band och välja i djungeln kan vara både svårt och dyrt. Dock skulle vi vilja slå ett slag för Wristbuddys satsning på dessa gummiband, de skickas från Sverige och håller hög kvalitet.

Rolex läderband

Att många kör sina Rolex klockor på läderarmband är en självklarhet, dock är det vissa modeller som passar bättre än andra på just läderband. Den vanligaste är just Datejust modellerna, men även såklart den äldre Cellini modellen nuvarande Rolex 1908 som även kommer i originalutförande på just ett brunt läderband.

Men att utforska Rolex klockor på läderband kan vara riktigt kul och försöka hitta rätt nyanser eller utformning för just din klocka. Därför är det även en rekommendation att testa er fram. Men när ni letar läderband, glöm inte att hitta rätt kvalitetsnivå, det finns mycket dåliga läderband där ute och Rolex klockor är fina klockor så de är värda ett band för några fler kronor än de allra billigaste.

Rolex klockband hos Wristbuddys

Som vi nämt tidigare är just Rolex klockband inte alltid lätta att hitta, ofta handlar det om att passformen är svår. Luggarna sitter på ett speciellt sätt, och bandstiften sitter på annorlunda sätt mot många andra klockor. Därför är det extra viktigt att du köper just band som är anpassade till Rolex.

Rolex Submariner gummiarmband black-white
Rolex Submariner gummiarmband black-white

Wristbuddys har just detta, de har privärda premium band, som är speciellt utformade efter just Rolex olika modeller, och den klockan de har mest armband är just den mest klassiska Rolex Submarinern.

De flesta som köper ett speciellt Rolex Armband till sin Submariner går ofta efter de mest klassiska och simpla som ett svart gummiband. Men det som är nice med Wristbuddys är just att de har många färger att välja på. Såklart har de ett klassiskt svart men även roligare färger såsom, orange, blått och min personliga favorut det gula gummibandet till Submarinern.

Ett väldigt unikt erbjudande som just Wristbuddys har idag är just möjligheten de har att erbjuda flera av deras svarta modeller med olika stickningar, dvs stygnen längst med sidan kommer i olika färger såsom vitt, svart eller kanske något roligare såsom rött.

Se nedan för lite insportation på färgerna och hur de ser ut.

Gult Rolex Submariner Armband
Gult Rolex Submariner Armband
Rolex Submariner armband Curved-Premium-Rubber
Rolex Submariner armband Blått
Rolex Submariner armband rött
Rolex Submariner armband rött

Köpa Rolexklocka

Är du även intresserad av att scrolla bland de olika rolex modellerna och även se över vad man kan lägga vantarna på för olika modeller så kolla igenom vår Rolex sida, där vi samlat vad de stora e-handlarna har i lager av just rolexmodellerna just nu.

Rolex Armband - Submariner
Rolex Armband – Submariner

Respektive Rolex modell passar med olika armband

Alla Rolex klockor passar som vi tidigare nämnt med sina originalband, men efter något år med klockan på armen oavsett vilken Rolex modell du har kan de vara kul fräsha upp den med ett nytt band som ger den en ny look.

Respektive Rolex modell har ju sitt distinka och unika utseende och något av de tre (eller 5) olika origianlbanden på, men när det kommer till alternativa Rolex armband så finns det såklart också vissa som passar vissa modeller bättre. Nedan har vi listat vilket alternativ till orginalbanden som passar vilke Rolexmodell bäst.

 1. Rolex Submariner
  • En ikonisk dykarklocka med starka sportiga drag.
  • Originalband: Oyster-armband i rostfritt stål.
  • Alternativa armband: Ett gummiband som givetvis är vattentligt passar för en ännu mer avslappnad dykklocka-estetik.
 2. Rolex Datejust
  • En tidlös och mångsidig klocka som passar både vardagliga och formella tillfällen.
  • Originalband: Jubilee-armband i rostfritt stål eller Oyster-armband.
  • Alternativa armband: Ett läderband ger en touch av elegans för mer formella evenemang, medan ett natoband ger en avslappnad och unik stil.
 3. Rolex Day-Date (President)
  • Känd som “Presidentklockan” och associerad med exklusivitet och lyx.
  • Originalband: President-armband i ädelmetall som 18 karat guld.
  • Alternativa armband: Ett exklusivt läderband i färg som kompletterar klockans färgmetall ger en sofistikerad känsla, och extra snyggt om du kan införskaffa ett original Rolex spänne till läderbandet.
 4. Rolex GMT-Master II
  • Idealisk för resenärer med sin dubbla tidszonfunktion.
  • Originalband: Oyster-armband i rostfritt stål.
  • Alternativa armband: Ett tygband (natoband) passar bra för en avslappnad och äventyrlig känsla som passar med dess utforskande karaktär. Alternativt ett shysst gummiband för dig som reser till varmare bredgrader.
 5. Rolex Explorer
  • En enkel och robust klocka som ursprungligen utformades för äventyrare och upptäcktsresande.
  • Originalband: Oyster-armband i rostfritt stål.
  • Alternativa armband: Ett gummiband ger en mer tuff och praktisk känsla för äventyrliga aktiviteter. Medan natobandet ger den originella utforskar looken.
 6. Rolex Sea-Dweller
  • En djuphavsdykarklocka med exceptionell vattentålighet.
  • Originalband: Oyster-armband i rostfritt stål.
  • Alternativa armband: Ett gummiband eller ett tygband (natoband) passar för extrema dykaktiviteter och ger en sportigare look.
 7. Rolex Daytona
  • En prestigefylld kronografklocka med raffinerad sportighet.
  • Originalband: Oyster-armband i rostfritt stål eller läderband.
  • Alternativa armband: Ett läderband ger en mer dressad look, medan ett natoband passar för en mer avslappnad stil.
 8. Rolex Yacht-Master
  • En lyxig klocka för seglingsentusiaster.
  • Originalband: Oyster-armband i rostfritt stål eller ädelmetall.
  • Alternativa armband: Ett gummi- eller tygband (natoband) passar för segling och ger en sportigare look.
 9. Rolex Oyster Perpetual
  • En enkel och tidlös klocka som fångar Rolex-essensen.
  • Originalband: Oyster-armband i rostfritt stål.
  • Alternativa armband: Ett natoband ger en avslappnad och ungdomlig känsla.
 10. Rolex Milgauss
  • Designad för att motstå magnetiska fält och passar för teknikentusiaster.
  • Originalband: Oyster-armband i rostfritt stål.
  • Alternativa armband: Ett gummiband ger en modern och teknisk känsla.
 11. Rolex Sky-Dweller
  • En sofistikerad klocka med enkel komplicerad funktion.
  • Originalband: Oyster-armband i ädelmetall.
  • Alternativa armband: Ett exklusivt läderband ger en elegant touch.
 12. Rolex Cellini
  • En kollektion med dressklockor som hyllar konst och elegans.
  • Originalband: Läderband.
  • Alternativa armband: Valet av läderband i olika färger och texturer kan anpassa klockan efter olika tillfällen.
Rolex DayDate läderband
Rolex DayDate läderband

Vård av ditt Rolex Armband

Rengöring: Mjuka trasa och mild tvål.

För att behålla glansen och skönheten i ditt Rolex armband är regelbunden rengöring viktigt. Använd en mjuk trasa, helst en som är speciellt utformad för rengöring av smycken och klockor, och fukta den lätt med vatten. Tillsätt en mild tvål och försiktigt rengör armbandet genom att torka av smuts och fett. Undvik överdriven användning av vatten eller kraftiga rengöringsmedel, eftersom dessa kan påverka armbandets yta negativt. Efter rengöring, torka av armbandet noggrant med en torr, ren trasa för att undvika vattenfläckar.

Undvik repor: Förvaring och användningstips

För att skydda ditt Rolex armband från repor är det viktigt att vara medveten om hur du bär och hanterar din klocka. Undvik att ha din klocka nära skarpa eller hårda föremål som kan orsaka repor. När du inte använder klockan, förvara den i sin originalbox eller en smyckesask för att minimera risken för skador. När du sätter på eller tar av dig klockan, se till att du gör det på en mjuk yta för att undvika att armbandet kommer i kontakt med hårda ytor. Genom att vara försiktig och uppmärksam kan du hålla ditt armband i bra skick under lång tid.

Service och underhåll: Hålla armbandet i bästa skick.

För att säkerställa att ditt Rolex armband fortsätter att se sitt bästa ut och fungerar optimalt, är regelbunden service och underhåll viktigt. Vid behov kan du överväga att ta armbandet till en auktoriserad Rolex-servicecenter eller en kvalificerad juvelerare för professionell rengöring och underhåll. De har den expertis som krävs för att ta hand om ditt armband på rätt sätt utan att riskera skador. Regelbunden service kan också omfatta kontroll av armbandets lås och länkar för att säkerställa att de fungerar korrekt och är ordentligt justerade.

Genom att följa dessa vårdriktlinjer och vara uppmärksam på hur du hanterar och underhåller ditt Rolex armband, kan du säkerställa att det fortsätter att vara i bästa möjliga skick och behåller sin glans och kvalitet under många år framöver. Vård av ditt Rolex armband är inte bara en investering i dess utseende och funktion, utan också en uttryck för din uppskattning av denna exklusiva accessoar.

Rolex Submariner Gummiband
Rolex Submariner Gummiband

Hur väljer man det perfekta Rolex armbandet?

En guide för att matcha din stil och behov

När du står inför beslutet att välja det perfekta Rolex armbandet, är det viktigt att ta hänsyn till flera viktiga faktorer som kommer att påverka hur väl armbandet kompletterar din klocka och din personliga stil. Här är några avgörande aspekter att överväga:

1. Livsstil och användningsområde

Din dagliga livsstil och hur du planerar att använda din Rolex-klocka är avgörande faktorer när du väljer rätt armband. Om du är aktiv och äventyrlig, kan ett robust och vattentåligt armband som Oyster vara det perfekta valet för att matcha din rörliga livsstil. Å andra sidan, om du använder din klocka mestadels vid mer formella tillfällen, kan ett mer elegant och smyckesliknande armband som Jubilee eller President bättre passa dina behov.

2. Klockmodell och design

Din Rolex-klocks modell och övergripande design är också avgörande när du väljer ett armband. Tänk på klockans storlek, färgschema och estetik. En sportig klocka kan förhöjas med ett gummi-armband som ger en tuff och dynamisk look. Å andra sidan kan en elegant dressklocka kräva ett läderband för att komplettera dess sofistikerade design.

3. Personlig smak och stil

Din personliga smak och stil spelar en central roll när du väljer ett Rolex armband. Tänk på vilken typ av smycken och accessoarer du brukar föredra. Om du gillar en mer minimalistisk och klassisk stil kan ett nato-armband vara ett bra val. Å andra sidan, om du älskar att visa upp exklusivitet och detaljer, kan ett exklusivt läder-armband med ädelmetallspänne passa dig bäst. Det handlar om att reflektera din personliga estetik.

Genom att integrera dessa faktorer när du väljer ett Rolex armband, kommer du att kunna hitta det perfekta matchande alternativet som kompletterar din klocka och uttrycker din personliga stil på bästa sätt.

Att välja det rätta Rolex armbandet är en balansakt mellan din livsstil, klockans design och din personliga stil. Genom att ta hänsyn till hur och var du planerar att bära klockan, klockans egna attribut och din personliga smak, kan du göra ett informerat beslut som resulterar i ett armband som inte bara kompletterar din Rolex-klocka på bästa sätt, utan också förstärker din egen unika stil.

Originalbanden till Rolex – 3 riktiga klassiker och två andra

Även om vi gillar att alternera banden till våra klockor måste vi erkänna att Rolex Originalband är otroliga klassiker. Därför vill vi gärna även lyfta fram dessa tre otroliga modeller. Modellerna har väldigt olika utformning men det alla har gemensamt att de alla är väldigt ikoniska. De har gjorts i flera olika utförande och material och erbjuder olika nivåer av exklusivitet och sportighet, och nedan skall vi gå igenom dem alla.

1. Oyster-armbandet: Klassiskt och mångsidigt

Oyster-armbandet är kanske den mest ikoniska av alla Rolex armband. Detta robusta och pålitliga armband introducerades för första gången på 1930-talet och har sedan dess varit en symbol för Rolex. Tillverkat av rostfritt stål är Oyster-armbandet känt för sin enkla design och hållbarhet. De tre länkarna ger en klassisk och maskulin känsla som passar både vardagliga och formella tillfällen. Det är också en populär stil för sportiga Rolex-modeller och ger klockan en tuff och äventyrlig atmosfär.

2. Jubilee-armbandet: Elegans och komfort

Jubilee-armbandet är synonymt med elegans och överflöd. Detta armband introducerades först på 1945 års Rolex Datejust-modell för att fira företagets 40-årsjubileum. Det utmärker sig med sin karakteristiska femlänkiga design och är oftast tillverkat av rostfritt stål och 18 karat guld. Jubilee-armbandet ger en mer sofistikerad och formell känsla till klockan, och länkarna ger en känsla av rörlighet och komfort. Det är ett utmärkt val för dem som värdesätter både stil och bekvämlighet.

3. President-armbandet: Lyx och exklusivitet

President-armbandet är den ultimata symbolen för lyx och exklusivitet. Det är mest känt för att vara en del av Rolex Day-Date-klockan, som ofta kallas “Presidentklockan” på grund av dess associering med många världsledare och inflytelserika personer. Detta armband är tillverkat av ädelmetall som 18 karat guld och är prytt med halvcirkelformade länkar. President-armbandet ger klockan en distinkt och ståtlig utstrålning som passar särskilt bra vid mer formella tillfällen.

4. Oysterflex Gummiband: Fusion av Komfort och Hållbarhet

För de som söker en modern och sportigare look, är Rolex Oysterflex Gummiband det optimala valet. Denna innovativa armbandstyp kombinerar fördelarna med både gummi och metall för en perfekt balans mellan komfort och hållbarhet. Oysterflex-bandet har en intern krona och blad i titan som håller det stabilt på plats, och den yttre delen består av högpresterande elastomer som är både tåligt och flexibelt.

Det unika med Oysterflex Gummibandet är att det erbjuder en sportig och tålig känsla samtidigt som det passar lika bra för både äventyr och mer vardagliga situationer. Dess flexibilitet och vattentålighet gör det idealiskt för sportaktiviteter och dykning, men det ger också en modern och ungdomlig touch till din Rolex-klocka.

5. Rolex Original Läderband: Tidlös Elegans

Ett Rolex Original Läderband förmedlar en känsla av klassisk elegans och passar utmärkt för de som vill ge sin klocka en mer sofistikerad touch. Dessa läderband är tillverkade med precision och noggrant utvalda läder av hög kvalitet för att säkerställa komfort och hållbarhet. De är tillgängliga i olika färger och texturer för att passa olika stilar och tillfällen.

Det eleganta Rolex Original Läderbandet förvandlar din klocka till en ännu mer formell accessoar och är perfekt för evenemang där stil och raffinement är i fokus. Oavsett om du bär din Rolex till affärsmöten eller på speciella tillfällen, ger ett läderband en subtil och klassisk touch som kompletterar klockans design på bästa sätt.

Rolex gummiarmband
Rolex Original armband

Sammanfattning av Rolex armbanden

Varje Rolex armband har sin egen unika charm och karaktär som alla ärutformade att passa modellen som den används till perfekt. Att originalarmbanden är otroligt bra och passar klockan är ingen tvekan om. Men att man som klockintresserad måste spana in alternativa band lite då och då är lika givet det som att Rolex gör otroligt fina klockor.

Att välja rätt Rolex armband handlar om att skapa en personlig touch och uttrycka din stil. Genom att ta hänsyn till din livsstil, klockans design och din personliga smak kan du skapa en unik kombination som verkligen representerar dig. Alternativa armband ger dig möjlighet att anpassa din Rolex-klocka för olika tillfällen och stilar, och genom att göra det kan du njuta av en mångsidig och dynamisk look som sätter dig i centrum för uppmärksamheten. Så ta dig tid att utforska olika alternativ och skapa den perfekta kombinationen för din Rolex-klocka och din personliga stil.

Så se till att scrolla in hos våra vänner på Wristbuddys här för att se vad de har att erbjuda i deras webbutik just nu, och se till hålla er uppdaterade då jag vet att det kommer komma in mycket nya snygga rolexband framöver.

Vanliga frågor om Rolex Armband

Kan jag byta ut mitt Rolex originalarmband mot ett annat armband?

Ja, det är möjligt att byta ut ditt originalarmband mot ett annat armband som passar din stil och preferens. Många juvelerare och specialbutiker erbjuder olika alternativ för att anpassa din Rolex-klocka.

Vilken typ av armband passar bäst för en sportig Rolex-klocka?

Rolex Submariner armband Curved-Premium-Rubber

För sportiga Rolex-modeller som Submariner och GMT-Master II, kan gummiband eller natoband vara bra val. Dessa ger en avslappnad och äventyrlig känsla som kompletterar klockans sportiga estetik.

Vad är fördelarna med att använda ett läderarmband med min Rolex-klocka?

Ett läderarmband ger en touch av elegans och är perfekt för mer formella tillfällen. Det kan transformera klockans utseende och ge den en mer dressad känsla.

Vilken typ av armband passar för en lyxig Rolex-klocka som Day-Date?

För lyxiga modeller som Day-Date (President) kan ädelmetallband som guld- eller platinaarmband vara perfekta. Ett exklusivt läderarmband kan också komplettera den eleganta stilen.

Vad bör jag överväga när jag väljer ett alternativt armband till min Rolex-klocka?

När du väljer ett alternativt armband bör du överväga din personliga stil, användning och klockans design. Ett armband bör komplettera klockan och uttrycka din unika estetik.

Vilket Rolex armband skall jag köpa till min Submariner?

Rolex Submariner gummiarmband black-blue

Rolex Submariner passar allra bäst på gummiband vilket stärker dykarkänslan och ger den riktigt somring och sportig look. Köp Rolexarmband här

Vilket armband passar bäst till Rolex Submariner?

Rolex Submariner armband Orange

Ett vattentätt gummiband är det perfekta valet för en avslappnad dykklocka-estetik. Köp armband till Rolex Submariner här

Vilket armband passar bäst till Rolex Datejust?

Ett läderband ger en touch av elegans vid formella evenemang, medan ett natoband ger en avslappnad och unik stil.

Vilket armband passar bäst till Rolex Day-Date

Ett exklusivt läderband i färg som matchar klockans färgmetall ger en sofistikerad känsla, särskilt med ett original Rolex spänne.

Vilket armband passar bäst till Rolex GMT-Master II?

Ett tygband (natoband) ger en avslappnad och äventyrlig känsla som passar dess utforskande karaktär. Ett gummiband fungerar bra för varmare breddgrader.

Vilket armband passar bäst till Rolex Explorer?

Ett gummiband ger en tuff och praktisk känsla för äventyrliga aktiviteter. Natoband ger den ursprungliga utforskarkänslan.

Vilket armband passar bäst till Rolex Sea-Dweller?

Alternativa armband: Ett gummiband eller ett tygband (natoband) passar för extrema dykaktiviteter och ger en sportigare look.

Vilket armband passar bäst till Rolex Daytona?

Ett läderband ger en mer dressad look, medan ett natoband passar för en mer avslappnad stil.

Vilket armband passar bäst till Rolex Yacht-Master?

Ett gummi- eller tygband (natoband) passar för segling och ger en sportigare look.

Vilket armband passar bäst till Rolex Oyster Perpetual?

Ett natoband ger en avslappnad och ungdomlig känsla.

Vilket armband passar bäst till Rolex Sky-Dweller?

Ett gummiband ger en modern och teknisk känsla.

Vilket armband passar bäst till Rolex Cellini?

Ett exklusivt läderband ger en elegant touch.