Oris Kermit

Oris släpper årets roligaste klocksläpp 2023, detta gör man genom den helt nya officiella samarbetet mellan Oris, och disney figuren Kermit.

Resultatet är en blandning av ett coolt koncept, häftigt urverk, populär modell och en liten teaser till en av Rolex modeller som har som smeknamn Kermit. För nu har vi nämligen en officiell kermit klocka.

oris kermit watch

Klockan i det stora hela

Klockan är den numera ett år gamla ProPilot X modellen, med endast en förändring av tavlan och datumhjulet.

Dock är detta en ändring som är riktigt riktigt rolig.

Oris Kermit colaboration
Photo credit: © Disney

Disneys figur Kermit

Kermit är en mycket populär karaktär i Disneys serie “The Muppets”. Den är en mycket känd figur som får mycket tid på sociala medier för roliga klipp men också som memes etc.

Oris Kermit watch

En flört eller peak till med Rolex

Det som vi kanske tycker är allra roligaste med denna förutom att den är cool och att färgen tilltalar så är det ju just detta. Att de finns en klocka som redan kallas kermit. Dock är det bara ett smeknamn och inget officielt. Men det är väl inarbetat i klockvärlden så alla känner nog till den som är något klockintresserade.

Kermit Oris watch
Photo credit : © Disney

Officielt samarbete

Men ja, nu är det uppenbarligen så att de finns en officiell Kermit klocka också, nämligen denna riktigt coola Oris. En cool och rolig detalj såklart är ju just detta också att i datumet på den 31e varje månad så tittar just Kermit fram i datumfönstret.

Vi har ännu inte fått klämma på klockan i verkligheten, men det kommer förhoppningsvis inom kort, men därför passar vi på att dela med oss av alla pressbilder vi fått ta del av så ni kan bygga er något av en uppfattning redan nu.

Oris Kermits
01 400 7778 7157-Set – ProPilot X Kermit Edition
Oris Kermit edition
01 400 7778 7157-Set – ProPilot X Kermit Edition
Oris Kermit editions
01 400 7778 7157-Set – ProPilot X Kermit Edition
Oris kermit on wrist
01 400 7778 7157-Set – ProPilot X Kermit Edition.tif
Oris kermit movement
01 400 7778 7157-Set – ProPilot X Kermit Edition
Oris kermit closeup
01 400 7778 7157-Set – ProPilot X Kermit Edition

Bästa av Watches and Wonders

Att vi tycker detta är bland de bästa som släppts i år är ingen tvekan om, klockan är av en cool modell. Den har en cool färg och ett grymt samarbete.

Det är helt klart hittils det roligaste släppet vi sett i år på Watches and Wonders och Oris fortsätter leverera coola högpreseterande klockor som får en ett skratta lite.

Mer info ifrån Oris Press Release när man släpper Oris Kermit Edition

Oris och Kermit the Frog från Disneys The Muppets har samarbetat för att skapa en ny klocka, ProPilot X Kermit Edition. Klockan har en grön urtavla och en unik twist – den första dagen varje månad kommer datumfönstret kl. 6 att fyllas med en Kermit the Frog-emoji. Samarbetet syftar till att främja “Kermit Day”, en dag att inte ta livet för allvarligt och ha lite kul.

Oris tar klocktillverkning på allvar, men med detta samarbete ville de föra lite humor och glädje till sin konst. Målet med varje Oris-klocka är att sprida glädje och få människor att le. Kermit the Frog har underhållit människor i generationer, så det var naturligt för Oris att samarbeta med honom. Resultatet är en klocka som är “allvarligt oberörd”.

För att främja samarbetet reste Oris kreativa chef, Ken Laurent, till Hollywood för att göra en kortfilm med Kermit the Frog. Kermit komponerade till och med en catchig låt som heter “Gotta Make Time For Me”, som handlar om att hitta även bara en kort stund på dagen för dig själv.

Ken Laurent talade i en intervju om sitt jobb som Oris kreativa chef och hur han finner inspiration från naturen. Han talade också om varför Oris är en så bra passform för honom och sa att ibland finns det en aura som du inte kan komma förbi med vissa företag, men Oris fungerar bara för honom.

I slutändan har Oris och Kermit skapat en klocka som både är funktionell och rolig. Det är en påminnelse om att ta livet lite mindre allvarligt och uppskatta de små sakerna. Och medan vissa kanske jämför den med Rolexs Kermit-modell har Oris version en personlighet som är helt egen. Så ta en minut, le och njut av ProPilot X Kermit Edition.

Oris bästa släpp 2023

Oris bästa klocksläpp är helt klart deras ProPilot X Kermit

Bästa klocksläppet på Watches and Wonders 2023

Helt klart är Oris ProPilot X Kermit edition Watches and Wonders roligaste klocksläpp.

Hur stor är Oris Kermit

Oris Kermit är 39 mm i diameter

Vilket urverk har Oris Kermit

Oris Kermit edition har ett Calibre 500 urverk med 10 års garanti