Oris Hölstein Edition 2023

Oris, det välkända schweiziska klockmärket, har återigen överträffat förväntningarna med sin senaste kreation, Hölstein Edition 2023. Denna begränsade upplaga av endast 250 exemplar är en hyllning till Oris historia och dess samhälle. Det är en vacker och högpresterande klocka som är skapad för dagens medborgare och som sprider glädje och skapar ett leende på människors läppar.

Färgen gör den unik

Oris Hölstein Edition 2023 closeup
Oris Hölstein Edition 2023 closeup

Den första och mest iögonfallande egenskapen hos Hölstein Edition 2023 är dess djupa lila urtavla. Oris har lyssnat på sin community och besvarat deras önskan om en lila urtavla. Det ger klockan en unik och livlig karaktär som verkligen sticker ut på handleden. Tillsammans med händer och index markerade med Super-LumiNova-beläggning, är det lätt att läsa tiden även under mörka förhållanden.

Oris Aquis utan datum

Oris Hölstein Edition 2023
Oris Hölstein Edition 2023

En annan intressant aspekt av denna klocka är att den är den första “no-date” Aquis-modellen. Detta är en respons på en annan önskan från Oris community. Genom att ta bort datumvisningen på urtavlan får klockan en renare och mer minimalistisk estetik. Detta är perfekt för dem som föredrar en enklare design utan onödiga funktioner.

Urverket i Hölstein edition 2023

Oris Hölstein Edition 2023 backside bear
Oris Hölstein Edition 2023 backside bear

Hölstein Edition 2023 är utrustad med Oris Calibre 400, en banbrytande automatisk rörelse som erbjuder imponerande prestanda. Med en femdagars kraftreserv, bättre än kronometerprecision och överlägsen antimagnetism, är denna klocka både pålitlig och exakt. Dessutom kommer den med en 10-års garanti och rekommenderade serviceintervaller på 10 år, vilket visar på Oris engagemang för kvalitet och pålitlighet.

Såklart är Orisbjörnen med

Oris Hölstein Edition 2023 backside purple
Oris Hölstein Edition 2023 backside purple

En rolig och lekfull detalj hos Hölstein Edition 2023 finns på boettens baksida. Den är graverad med en illustration av Orisbjörnen som dyker med sin dykutrustning. Detta ger klockan en extra touch av charm och karaktär. Dessutom är klockan vattentät ner till 300 meter, vilket bekräftar dess ursprung som en dykarklocka.

Oris Hölstein edition i solen

Det är alltid kul när nya klockor släpps, men bilderna som kommer upp första veckorna brukar ofta vara samma bilder ifrån pressmaterial etc vilket gör de lite svårt bygga sig en uppfattning om detta faktiskt är något för mig. Därför är vi glada att vi fått ta del av några egentagna bilder från en Oris samlare som fick ta del av denna klocka redan första dagen och dela med sig av bilderna direkt till oss.

Oris Hölstein Edition 2023 backside
Oris Hölstein Edition 2023 backside
Oris Hölstein Edition 2023 picture in sun
Oris Hölstein Edition 2023 picture in sun

Sammanfattningsvis är Oris Hölstein Edition 2023 en fantastisk klocka som lever upp till Oris tradition av hög kvalitet och innovativ design. Med sin unika lila urtavla, minimalistiska “no-date” design och pålitliga Calibre 400-rörelse är den en perfekt kombination av stil och funktion. För Oris-fans och samlare är denna begränsade upplaga en verklig skatt att äga och uppskatta.

Vill du spana in fler av Oris klockor se till spana in vår sammanställning av samtliga modeller här–>>

När släpps Oris Hölstein edition?

Oris Hälstein edition släpps årligen den 1 juni

Hur många Hölstein edition finns det?

Det finns idag redan 4 stycken Hölstein edition, ett roligt koncept som släpps den 1 juni då det är datumet som Oris startade 1904

Är Oris Hölstein edition limiterad?

Oris Hölstein editions är alltid limiterade till 250 stycken exemplar.