Oris Hank Aaron Limited Edition – En Hyllning till En Av Baseballhistoriens Största Människorättskämpar

Oris hyllar minnet av basebollens Hall of Famer Hank Aaron med en begränsad upplaga av Big Crown Pointer Date som skapats och namngivits till hans ära. Hank Aaron, också känd som Henry Louis “Hank” Aaron, var en av de största idrottsmännen och människorättskämparna under det senaste halvseklet. Han var inte bara en enastående basebollspelare utan också en symbol för uthållighet och styrka i motgång, och en förespråkare för social förändring.

Historian bank Hank Aaron

Oris Hank Aaron limited edition baksida
Oris Hank Aaron limited edition baksida

Född i Mobile, Alabama, 1934, började Aaron sin karriär i baseballens “Negro Leagues” 1951, en tid då svarta spelare fortfarande upplevde segregation. År 1954 värvades han till Major League Baseball (MLB) av Milwaukee Braves, som senare blev Atlanta Braves. Under sin karriär mötte Aaron rasism både på och utanför planen, men han steg över det med värdighet och grace för att bli en ikon för målmedvetenhet och styrka.

År 1974 förföljde Aaron Babe Ruths all-time home run-rekord, som hade stått i nästan 40 år. Under den tiden mottog han hotbrev och hot. Trots detta kämpade han vidare och bröt rekordet den 8 april samma år. När han gick i pension vid 42 års ålder 1976 hade Aaron satt flera MLB-rekord, inklusive flest karriär runs batted in (RBI) på 2 297 och flest totala bases på 6 856. Han blev invald i Hall of Fame 1986, och 1999 skapade MLB Hank Aaron Award, som årligen tilldelas den bästa totala offensiva prestationen i varje liga.

Hank Aaron, mer än bara en idrotsman

Oris Hank Aaron limited edition real picture
Oris Hank Aaron limited edition real picture

Hank Aaron var inte bara en stor idrottsman, utan också en ännu större människorättskämpe. Efter sin pension grundade han 1994 tillsammans med sin fru Billye “Chasing the Dream Foundation”, en ideell organisation i USA. Stiftelsen tilldelade miljontals dollar i stipendier till ungdomar med begränsade möjligheter, och har hittills hjälpt över 800 barn att få en högre utbildning, varav många har gått vidare för att bli idrottare, musiker, läkare, forskare och framför allt lärare.

Hank Aaron Limited Edition Oris klockan

Oris Hank Aaron limited edition box game
Oris Hank Aaron limited edition box game

Oris Hank Aaron Limited Edition är en klassisk Big Crown Pointer Date-klocka som fångar berättelsen om denna stora människorättskämpe. Designen är inspirerad av Hank Aarons berömda baseballuniform, med en färgpalett av blått, rött och vitt som subtilt återspeglas i olika detaljer på klockan. Den blå urtavlan har röda siffror och en röd minutring, som ger en elegant touch till klockans utseende.

Hur kommer då klockan?

Klockan kommer med en blå läderrem med vit söm, liknande de sömmar som finns på en basebollhandske. Dessutom ingår en utbytbar blå, röd och vit NATO-tygrem och ett verktyg för rembyte. Den välkända Big Crown-designen har en smidig, ergonomisk rund boett i rostfritt stål, en central datumvisare med röd spets, en fasetterad bezel som påminner om klassiska pilotklockor och en överdimensionerad krona.

Oris Hank Aaron limited edition on leather strap
Oris Hank Aaron limited edition on leather strap
Oris Hank Aaron limited edition on Nato strap
Oris Hank Aaron limited edition on Nato strap

Klockans Urverk

Klockan är utrustad med Oris 754 automatisk rörelse med 38 timmars kraftreserv. Endast 2 297 exemplar av denna begränsade upplaga kommer att tillverkas, och varje klocka levereras i en särskild presentationsbox.

Oris Hank Aaron limited edition backside
Oris Hank Aaron limited edition backside

Sammanfattning om Hank Aaron Oris klockan

Sammanfattningsvis är Oris Hank Aaron Limited Edition en vacker hyllning till en av baseballhistoriens största idrottsmän och människorättskämpar. Med sin eleganta design och begränsade upplaga kommer den att vara en eftertraktad klocka för både samlare och fans av Hank Aaron’s oförglömliga arv av generositet och uthållighet. Oris har äran att samarbeta med Hank Aarons familj och The Hank Aaron Chasing the Dream Foundation för att fortsätta stödja hans arv och deras arbete med att ge unga människor bättre möjligheter i livet.

Oris Hank Aaron limited edition lume
Oris Hank Aaron limited edition lume
Oris Hank Aaron limited edition
Oris Hank Aaron limited edition
Oris Hank Aaron limited edition closeup

Vanliga frågor om Oris Big Crown Hank Aaron edition

Vad är Oris Hank Aaron Limited Edition-klockan?

Oris Hank Aaron Limited Edition är en speciell klocka som skapats för att hylla baseballlegenden och människorättskämpen Hank Aaron. Klockan är en Big Crown Pointer Date-modell med en design inspirerad av Hank Aarons berömda baseballuniform.

Vilka är de unika funktionerna hos denna klocka?

Oris Hank Aaron Limited Edition-klockan har flera unika funktioner. Färgpaletten av blått, rött och vitt återspeglar Hank Aarons baseballuniform och är subtilt applicerad på urtavlan och minutringen. Klockan levereras med en blå läderrem med vit söm och en utbytbar NATO-tygrem i blått, rött och vitt. Dessutom har klockan en central datumvisare med en röd spets och en fasetterad bezel inspirerad av pilotklockor.

Vilka material är klockan tillverkad av?

Oris Hank Aaron Limited Edition-klockan har en flerdelad boett i rostfritt stål och en vit urtavla. Visarna och indexen är fyllda med Super-LumiNova® för bättre synlighet i mörker. Klockan har ett safirglas, och baksidan av boetten är graverad med ett motiv av Hank Aaron i hans kända korslagda slagställning.

Hur många exemplar kommer att tillverkas?

Endast 2 297 exemplar av Oris Hank Aaron Limited Edition kommer att tillverkas. Varje klocka levereras i en särskild presentationsbox för att fira Hank Aarons 2 297 RBI-rekord, ett av de rekord han satte under sin karriär.

Hur kan jag få tag i Oris Hank Aaron Limited Edition-klockan?

Oris Hank Aaron Limited Edition-klockan kommer att vara tillgänglig hos utvalda återförsäljare och Oris-boutiquer. För att säkra din klocka kan du kontakta din närmaste återförsäljare eller besöka Oris officiella hemsida för mer information om tillgänglighet och priser. Se till att handla under den officiella släppdatumen för att inte missa denna unika och limiterade klocka.